2011-10-08 23 瀏覽
去MK , 想食好小小,見新開去TRY 下一去到8點幾,要等11張TABLE 算,照等....差不多45MINS 到就到我地了隔離元氣唔駛等位...差好遠~一入到去都OK 大,坐左個AIR CON 好大的位,WAITRESS 都HELP 我地換,SERVICE 都OK叫左2樣野滑蛋吉列豬扒丼($7x)+$25轉SET(多左SALAD,湯同ICE CREAM)初初以為係大的~不過最後上係細的再加$3加白玉子,下次直接叫大的仲抵!個rice 都ok 既不過d豬扒好肥!滑蛋充就好!仲有個炸菜烏冬$4x,都ok既但d野食上得好慢可以再食下,都唔係貴,但又唔係特別好食,一分$一分貨!
去MK , 想食好小小,見新開去TRY 下

一去到8點幾,要等11張TABLE

算,照等....差不多45MINS 到就到我地了

隔離元氣唔駛等位...差好遠~

叫左2樣野

個rice 都ok 既不過d豬扒好肥!滑蛋充就好!

仲有個炸菜烏冬$4x,都ok既

但d野食上得好慢

可以再食下,都唔係貴,但又唔係特別好食,一分$一分貨!
  • 滑蛋
2011-10-08 1 瀏覽
美心集團近年致力開拓快餐以外的食店其皇國亦日漸入侵著市民的生活 上了一層樓梯, 也是美心的地頭, 隔離就是同們元氣壽司 丼丼屋與元氣等正合MK人的心態, 又要好味又要平 所以近來人氣高企加上位速度No. 1 莫過於人氣丼丼屋 今日順道提早一點晚飯, 希望避過如狼似虎的人群時間還未到六點, 果然人流未出現, 於是立即被安排就坐枱與枱之間很接近, 距離是大約只有一尺左右一對男女坐在我們隔離, 好像大家在共進晚餐大家說話的內容也聽得清楚, 感覺怪怪 參巧過食評知道份量不會太大, 正合我意也可以點些小食 差不多所有食物是五分鐘內到齊, 對於我這些急性子就自然Say Good,但相反地有些快餐feel 滑蛋雞肉飯: 以滑蛋作為賣點, 珍珠米上是那半凝固的生熟蛋汁蛋汁確是滑溜誘人; 蛋香豐富因而搶去了雞的地位, 雞肉沒什麼鮮味可言,但對雞蛋迷而這碗飯確是幾得的 咖哩牛肉烏冬 : 以咖哩汁取代湯底, 咖哩湯相信是以咖哩專開成的味道不是太香有點稠, 薄切肥牛也不小, 牛肉則沒什麼質素可言了 日本咖哩味道絕對是甜而不辣, 小女子不是怕辣而是更喜歡甜味而已,所以一向愛吃日本咖喱, 當濃味
美心集團近年致力開拓快餐以外的食店
其皇國亦日漸入侵著市民的生活
上了一層樓梯, 也是美心的地頭, 隔離就是同們元氣壽司
丼丼屋與元氣等正合MK人的心態, 又要好味又要平

所以近來人氣高企加上位速度No. 1 莫過於人氣丼丼屋
今日順道提早一點晚飯, 希望避過如狼似虎的人群
時間還未到六點, 果然人流未出現, 於是立即被安排就坐

枱與枱之間很接近, 距離是大約只有一尺左右
一對男女坐在我們隔離, 好像大家在共進晚餐
大家說話的內容也聽得清楚, 感覺怪怪

參巧過食評知道份量不會太大, 正合我意
也可以點些小食

但相反地有些快餐feel
但對雞蛋迷而這碗飯確是幾得的
所以一向愛吃日本咖喱,
當濃味的咖哩遇上滑不溜口的烏東, 一剛一柔非常搭檔的組合
而咖哩香味令人增加食慾, 所以很快速地KO整碗烏東了
炸牛蒡絲 : 深啡色牛蒡絲是有點炸薯條Feel, 火喉剛好, 卜卜脆好好味 ,而且碟底下的吸油紙只有一點點油, 不油膩的炸物絕對值得一讚
鹽燒雞腎: 挺香口而且爽口有嚼勁, 但就有點硬
此時黎杯酒就 Nice 啦 !

有樓下食家提問過其實呢到有幾個媒/打手? 明眼人一眼也可以分辨了 ....
在有供求的社會, 給多些甜頭食家們
他們也樂意加多二錢肉緊, 只是大家互助互利
大家各取所雖, 不必過份認真就是了
所以什麼邀食, 試食等的食評絕對不值參巧

整體食物是合格的, 但不會留下深刻印象
店員有禮也快手,
也同意眾食家投訴店內冷氣太大以致食物凍很快
不用排隊則可以考慮

2011-10-02
0 分鐘 (堂食)
  • 炸牛蒡絲
見openrice咁多好評 (但劣評在後) 試過之後 野食其實屬中上 :bowl芝士薯餅 :個個都推薦, 鬆脆之餘又唔算肥膩 芝士內涵唔算多但值得一試 冷烏冬好彈牙! 絕對好食過其他掛名專造烏冬既食店 咖哩吉列豬扒飯咖哩汁香濃得黎有少少(真係好少少少少)辣岩晒我呢D唔食得辣但係又想試既人~上星期食過新港出名蛋包飯果間, 今次呢間好食D!最緊要係佢真係用日本珍珠米出名食吉列豬扒, 百幾蚊一客果D鋪頭都係呢個level不過呢間$60就食到 雪糕新地(+綠荼醬)叫飯+$25跟餐有既食落好杰好有口感, 牛奶味都好香好好味 同係City super food court買到 $30杯果隻雪糕差唔多Overall黎講, 食物水準真係好值得推介!2個人埋單都係$150, 抵食~好既講完, 輪到.........點解openice好多人推既燒魚同埋蘋果茶我冇試呢?我地7點幾到, 等到8點幾先入坐(星期五, 堅多人)燒魚---------賣晒!今日只係weekend既第一日咋!!!!!8點幾去到都冇得食, 唔通要6點黎食咩?聽到坐附近幾枱人都想叫, 但係梗係失望而回啦咁多人推既招牌菜, 等左成粒鐘入坐
見openrice咁多好評 (但劣評在後)
試過之後 野食其實屬中上

:bowl芝士薯餅
:個個都推薦, 鬆脆之餘又唔算肥膩
芝士內涵唔算多但值得一試

冷烏冬
好彈牙!
絕對好食過其他掛名專造烏冬既食店

咖哩吉列豬扒飯
咖哩汁香濃得黎有少少(真係好少少少少)辣
岩晒我呢D唔食得辣但係又想試既人~
上星期食過新港出名蛋包飯果間, 今次呢間好食D!
最緊要係佢真係用日本珍珠米
出名食吉列豬扒, 百幾蚊一客果D鋪頭都係呢個level
不過呢間$60就食到

雪糕新地(+綠荼醬)
叫飯+$25跟餐有既
食落好杰好有口感, 牛奶味都好香好好味

Overall黎講, 食物水準真係好值得推介!
2個人埋單都係$150, 抵食~

好既講完, 輪到.........

點解openice好多人推既燒魚同埋蘋果茶我冇試呢?

我地7點幾到, 等到8點幾先入坐(星期五, 堅多人)
燒魚---------賣晒!
今日只係weekend既第一日咋!!!!!
8點幾去到都冇得食, 唔通要6點黎食咩?
聽到坐附近幾枱人都想叫, 但係梗係失望而回啦
咁多人推既招牌菜, 等左成粒鐘入坐竟然係冇得食, 你話...

第二樣就係超多人... 門口好窄, 又多人迫係門口... 不過為左食好野, 冇計啦~
值得一讚既係門口果位reception 真係好落力, 每個number都嗌幾次仲要好大聲仲要走埋出樓梯嗌
(樓梯都企滿人等位..)

其實入面員工既服務態度都好好, 都好有禮貌 (連食冷烏冬都教我地要點汁食
不過呢, quality方面就爭太多喇......

落單叫左蘋果茶, 到我食完個豬扒飯都冇黎
中間叫左3個不同既員工去跟, 個個都話會跟跟 (好有禮貌咁答既)
結果當然冇黎到.. 仲有個waitor係我連雪糕都食埋既時候走黎, 話而家即刻上我仲要唔要, funny

其他枱既食客都有不同既野missing 又或者好遲都未到 (食左30分鐘野, 不下5次聽到waitor答返人: 我幫你跟跟)
態度雖好 (讚添!) 不過實際能力真係差到不行....
唔知係咪廚房既問題丫, 定係落單既時候真係漏單
作為食客, 邊個問題都好, 種之只會覺得錯漏百出

總結: 野食係好值得去試
, but, 你要花時間等位, 同埋接受到佢成日錯/漏單..
2011-10-07
  • 芝士薯餅
  • 冷烏冬
  • 咖哩吉列豬扒飯
昨日黎食lunch~叫左2個set lunch~一個係滑蛋雞肉丼 $48呢個冇左日本的滑蛋雞肉丼個隻味~吾知係咪冇加到味"林"呢~d雞肉吾係太滑,又有雪味..element 個間d雞滑好多同冇雪味~一個係咖哩豬扒飯 $68d豬扒吾乾身....抵讚!!!以上2個都可以 +$15 跟餐有沙律, 湯, 小食+$25 跟餐就有 沙律, 湯, 雪糕不過奇怪在呢間丼丼屋冇enjoy card " group" 9折優惠~
昨日黎食lunch~

叫左2個set lunch~

一個係滑蛋雞肉丼 $48

呢個冇左日本的滑蛋雞肉丼個隻味~

吾知係咪冇加到味"林"呢~

d雞肉吾係太滑,又有雪味..

element 個間d雞滑好多同冇雪味~

一個係咖哩豬扒飯 $68

d豬扒吾乾身....抵讚!!!

以上2個都可以 +$15 跟餐

有沙律, 湯, 小食

+$25 跟餐就有 沙律, 湯, 雪糕

2011-10-05
2011-10-05 12 瀏覽
之前試過屯門果間分店, 尋晚終於同個朋友去一直期待已久既旺角丼丼屋去到門口真係嚇親見到成村人等位, 好彩我地唔駛等太耐就有位入到去果然都唔算細, 都幾多座位(當然相比屯門果間叫做細d), 當我地被安排坐下, 侍應有送上水及餐牌,我同朋友睇左一陣, 叫左1個牛肉湯烏冬, 1個咖哩吉烈蠔飯, 煎玉子卷及炸芝士薯餅烏冬非常咬口, 滑得黎好煙靭彈牙, 牛肉岩岩好咖哩吉烈蠔飯唔記得影相, 不過真係好好味, d蠔炸得岩岩好, 外脆內軟, 仍然食到蠔既鮮味, 咖哩調得岩岩好每層蛋都好滑, 味道非常好,甜度岩岩好, 唔會太甜炸成金黃色既薯餅, 一客有兩大件, 切開一半之後, 芝士慢慢流出, 不過如果可以再流心多d會更好, 口感唔錯先後食過兩間丼丼屋, 味道各有千秋, 值得一提, 旺角分店可以將冷氣溫度略為調高, 因為真係太凍, 而且音樂聲浪調低一點會更好,因為真係太嘈, 最後值得一讚侍應充滿笑容而有禮既招待

去到門口真係嚇親
見到成村人等位, 好彩我地唔駛等太耐就有位

牛肉湯烏冬
烏冬非常咬口, 滑得黎好煙靭彈牙, 牛肉岩岩好

煎玉子卷
每層蛋都好滑, 味道非常好,甜度岩岩好, 唔會太甜
炸芝士薯餅

, 而且音樂聲浪調低一點會更好,因為真係太嘈
, 最後值得一讚侍應充滿笑容而有禮既招待

2011-10-04
牛肉湯烏冬
煎玉子卷
炸芝士薯餅
2011-10-04 36 瀏覽
晚上八時到達,早已有心理準備等位,只是沒料到等位的空間如此有限。顧客們都站在美心和元氣正門,人來人往,感覺自己在阻塞通道。眼見元氣內有一排供人們等位的椅子,真想走進店內坐着等呢!等了半小時,終於入座。位置十分寒冷,穿上外套仍感受到強烈的冷氣,可惜已沒有吉位可換,唯有忍耐一下了。我們吃了~咖哩吉列豬扒飯:咖哩味濃,好!可惜那些飯不夠熱,令整體評價大打折扣;而豬扒皮脆、肉卻不滑,有點韌。滑蛋雞肉丼:果然是熱門選擇,有水準!未熟透的蛋很滑,雞肉也不錯,好!唯一美中不足是它與麵豉湯、沙律一同送上桌,喝過湯、吃過沙律,雞肉丼已變冷了。只怪冷氣太強勁喇!麵豉湯:湯內有兩小塊豆腐,味道尚可,但有點凍。沙律:製作簡單,有少許頗爽的生菜、兩小顆車厘茄和一小匙栗米,味道尚可,份量很少。雪糕新地:比麥當勞的雪糕新地細小,比軟雪糕更小。抹茶糖漿不多,雲哩拿雪糕質素一般,不算滑。凡惠顧主餐目加$25可升級為套餐,便有麵豉湯、沙律和雪糕新地,但質素普通,個人認為不值$25。食物本已令我認為丼丼屋食堂不值得花五分鐘以上等候,更令我失望的是那碟姍姍來遲的芝士炸薯餅。當我們快把雪糕新地吃光,侍應才送來那兩塊被我們遺忘了
眼見元氣內有一排供人們等位的椅子,真想走進店內坐着等呢!

我們吃了~
咖哩吉列豬扒飯
滑蛋雞肉丼
麵豉湯:湯內有兩小塊豆腐,味道尚可,但有點凍。
麵豉湯
沙律
雪糕新地

食物本已令我認為丼丼屋食堂不值得花五分鐘以上等候,更令我失望的是那碟姍姍來遲的芝士炸薯餅。當我們快把雪糕新地吃光,侍應才送來那兩塊被我們遺忘了的芝士炸薯餅--那超過四十分鐘前落單的食物;同時我看到另外兩碟薯餅送到其他食客的桌上,頓時明白它遲來的原因。既然廚師要一次過炸數塊,侍應理應告知顧客此食品製作需時,何必讓人白等呢?
已吃完甜品,實在沒有意欲再吃薯餅,還是請侍應取消了。

總結而言,希望愈大,失望愈大。要等位?絕不參與了。
2011-10-03
30 分鐘 (堂食)
滑蛋雞肉丼
2011-10-04 8 瀏覽
老老實實, 真係唔好食, 直頭可以話難食,一路食都聽到側邊有人話差,點解openrice呢度仲有咁多好評?究竟呢度有幾多個媒?當晚食了以下食品:- 牛肉烏冬: 正常味, 但絕對唔可以話好食, 湯底無得讚, 肥牛擺得下入口, 烏冬正常但唔係彈牙, 呢個價去食自x烏冬仲好.- 滑蛋雞肉丼定食 (麵豉湯+沙律+雪糕): 嘩! 呢個最值得鬧! 呢度d人個個都話好味, 點知, d蛋汁多到好似湯飯咁, 跟住成個飯無味ga, 連d雞肉都好似白灼咁; 沙律ok, 麵豉湯正常味因為開粉但都比出面淡, 雪糕幾滑好似富豪雪糕車咁但個醬太甜.- 燒玉子卷: 又鹹又甜又乾的蛋, 平時喜歡玉子壽司的人可能喜歡, 但值呢個價咩?- 炸芝士薯餅: 算好好ga la, 熱上, 有薯味, 有芝士, 但2樣都唔算香lo.總結: 睇你想好味定ok, 覺得ok擺得入口就得咪嚟食下.我就覺得真係唔好食囉>< 仲要我等一粒鐘.我唔會再嚟,送張儲印仔卡俾我即時送比隔離枱=.=
老老實實, 真係唔好食, 直頭可以話難食,
一路食都聽到側邊有人話差,
點解openrice呢度仲有咁多好評?
究竟呢度有幾多個媒?

當晚食了以下食品:

總結: 睇你想好味定ok, 覺得ok擺得入口就得咪嚟食下.

我就覺得真係唔好食囉><
仲要我等一粒鐘.
我唔會再嚟,送張儲印仔卡俾我即時送比隔離枱=.=
2011-09-21
60 分鐘 (堂食)
我去鑽石山分店, 好得....最鐘意係"芝士薯病" & "牛肉飯"...個前菜都ok!!晚餐約每人$70-80...差不多了!...還有份量十足的.... 以現時的日本食店開到成行成市,有的粗製濫造, 有的偷工減料, 有的虛有其表...呢間暫且可以啊!! 讚....!
我去鑽石山分店, 好得....最鐘意係
"芝士薯病" & "牛肉飯"...個前菜都ok!!

以現時的日本食店開到成行成市,
有的粗製濫造, 有的偷工減料, 有的虛有其表...
呢間暫且可以啊!! 讚....!
  • 芝士薯餅
  • 烏冬
2011-10-04
睇見食評好多都讚好諗住實無死點知中伏夜晚去到唔洗等位就有位同條女叫左個滑蛋雞飯唔記得46$定48$ 再加15$轉套餐(小食+沙律+湯) 同一個溫泉蛋冷麵$30 都係+15蚊轉套餐.. 最慘係要加1 兩個咁既餐加埋120$島..講真百幾蚊旺角仲有更好選擇個滑蛋飯等左差唔多25分鐘先到 等勁耐滑蛋係好多 但食落無咩味我女友本身都食得淡都厭無味要自己落d野調味..所謂+15套餐..個小食得幾條..個沙律還好 個湯都一般般無咩特別個冷麵就算快到 but都係無咩特別..唔覺得值成50$簡單黎講唔明點解咁多好評 以呢個價錢我最多只會俾 40分
睇見食評好多都讚好諗住實無死點知中伏

夜晚去到唔洗等位就有位

個滑蛋飯等左差唔多25分鐘先到 等勁耐

個冷麵就算快到 but都係無咩特別..唔覺得值成50$

簡單黎講唔明點解咁多好評 以呢個價錢我最多只會俾 40分
2011-10-02
2011-09-30 29 瀏覽
開業了一段日子後終有機會來一試這家晚上在一樓門外排隊等位到地下的小店.地方其實頗擠迫!符合了一般食堂的格局.餐牌上的種類不算多,看見價錢也約略知道份量不會太大,可放心多點幾款來試.鹽燒雞腎----雞腎非常乾身,乾身得是吃起來頗硬!其實鹽燒比較適合用炭火來燒,用電爐的話汁燒會較適合.因電爐只會把水份越烘越乾並不會像明火般把表面迅速烤熟鎖住內裡水份.煎玉子卷----雖不是跟足日本底面微硬的做法,但也算是做得不錯!吃起來軟滑帶點濕潤,蛋味略淡甜味亦甚輕是遷就了港人口味?別人的照片上是有六件的,但這次吃到只是四仲!蕃茄沙律----帶點醋酸味的汁是頗開胃,但用的是大而無味的牛肉茄真是怎好的汁也救不回!以此價錢有兩大只蕃茄只可說是抵食而不是好吃.咖喱牛肉烏冬----日式咖喱汁味道調校得不錯!牛肉軟淋烏冬咽韌有彈性.滑蛋雞肉飯----雞蛋份量不少而更可說成是太過慷慨!蛋漿多得和飯拌勻後碗底仍有剩.味道是正常的少許偏甜,飯粒咬下去是軟硬適中,能稍作改良應大受歡迎.燒鯖魚----燒得外皮焦脆,魚肉結實水份充足吃起來尚帶有一點油份.想不到在這裡吃到這麼出色的鯖魚.抵不抵吃見人見智,做餐館的朋友說現今客人比

抵不抵吃見人見智,做餐館的朋友說現今客人比得幾十又諸多要求,廿多元一碗飯又問點解唔係珍珠米,份量又唔夠飽....只可嘆句真是生意難做.在旺角區有此水準食肆算是有所交代了!
  • 燒鯖魚
2011-09-29 18 瀏覽
星期正晚上9點, 丼丼屋食堂人龍未減我們一行5人等的是大桌,也要等得比較耐呢點了滑蛋雞肉飯, 咖哩豬扒飯,吉列豬柳飯,燒牛扒丼,4個菜,5個人吃咖哩豬扒飯:吉列豬扒香脆可口, 豬扒很JUICY,不會太DRY~咖哩汁很很香滑蛋雞肉飯: 個人比較喜歡香脆的口味,但這個飯其實也不錯雞蛋很滑雞蛋跟雞肉的比例差不多1:1吉列豬柳飯: 吉列豬柳完全吃不出油膩的感覺,但豬扒稍勝一籌配上一點甜的醬汁醬汁太多會蓋過豬肉的香味燒牛扒丼: 個人大愛~配上燒汁更顯牛肉鮮味牛肉肉質煙韌, 口感剛好
星期正晚上9點, 丼丼屋食堂人龍未減
我們一行5人等的是大桌,也要等得比較耐呢
咖哩汁很很香
滑蛋雞肉飯: 個人比較喜歡香脆的口味,但這個飯其實也不錯
雞蛋很滑
雞蛋跟雞肉的比例差不多1:1
吉列豬柳飯: 吉列豬柳完全吃不出油膩的感覺,
但豬扒稍勝一籌
配上一點甜的醬汁
醬汁太多會蓋過豬肉的香味

燒牛扒丼: 個人大愛~配上燒汁更顯牛肉鮮味
牛肉肉質煙韌, 口感剛好
2011-09-16
90 分鐘 (堂食)
  • 燒牛扒丼
  • 咖哩豬扒飯
2011-09-28 13 瀏覽
下班後跟男朋友一試 DONDON 屋食堂,可惜我吃了豐富的午餐,所以今次只能當作「小試」,下次還可以再來 我們六時半左右到達,被店員安排坐 Bar 檯,幸好尚算闊落。店員常常加水和唸日語口號,服務不錯。小食類只點了「燒玉子卷」,玉子好滑而且帶甜,不用點醬油也夠好吃。男朋友吃「滑蛋雞肉丼」,蛋絲和雞肉的份量也多,每一啖都滑滑的。秋田小町米好有咬口,但感覺跟珍珠米差不多。我吃的是「溫泉蛋稻庭冷烏冬」,店員會主動講解食法。先將部分冷麵汁混合溫泉蛋,再把小量冷麵混入溫泉蛋一起吃。DONDON 屋的溫泉蛋好大隻,是 100% 生的,不像以往吃的半生熟。稻庭烏冬雖然薄身,仍然彈牙好吃。本想再單點「吉列廣島蠔」,但餐牌上看見要 $78 / 4隻,所以也就放棄了。
燒玉子卷 $28
滑蛋雞肉丼 $48
溫泉蛋稻庭冷烏冬 $30

燒玉子卷 $28
滑蛋雞肉丼 $48
溫泉蛋稻庭冷烏冬 $30
2011-09-26 14 瀏覽
好日都唔去旺角食飯, 今晚女友話要去呢到食因為見到全都係笑臉, 咁就試下啦. 一去到超多人企係門口, 等左九個字到, 都 ok. 門口帶位個 staff 好好禮貌, 值得一讚入到去坐低叫左:1. 咖哩豬扒飯2. 滑蛋雞肉飯3. 芝士薯餅4. 燒蛋卷先黎個滑蛋雞肉飯, 個賣相非常好. 食第一啖, 唔熱, 好水, 以為自己食緊蛋 + 水 + 飯成碗飯水汪汪咁, 親子丼應該係 d 蛋滑, 唔係咁水, 唔係就咁加水就算架再黎係個芝士薯餅, 只係食到檸檬味, 完全食唔到芝士味之後係燒蛋卷, 好懷疑 d 糖唔駛錢, 個蛋甜到呢......最後係個咖哩豬扒飯, d 豬扒硬到呢... 少 d 牙力都咬唔開埋單係一百九十蚊, 九十蚊都唔值呢一餐難食到我忍唔到要寫我第一篇食評, 希望大家唔好對呢間餐廳抱咁大期望, 唔值得一等
一去到超多人企係門口, 等左九個字到, 都 ok.
門口帶位個 staff 好好禮貌, 值得一讚

入到去坐低叫左:

1. 咖哩豬扒飯
2. 滑蛋雞肉飯
3. 芝士薯餅
4. 燒蛋卷

再黎係個芝士薯餅, 只係食到檸檬味, 完全食唔到芝士味

埋單係一百九十蚊, 九十蚊都唔值

2011-09-26
2011-09-26 9 瀏覽
寫這文不是為了唱反調,而是上星期六吃過牛午餐後,感到不是如此一面倒的評價。我們叫了三樣。溫泉蛋冷烏冬:蛋白不見了近半,蛋黃味淡而稀,是隻不合格的溫泉蛋,湯汁頗鹹;烏冬則嫩滑。雜菜天婦羅烏冬:雜菜新鮮味美,賣相好,但很油 -- 不乾身;都是鹹的湯汁。加25蚊轉套餐,職員confirm好雪糕新地「後上」,結果到order時,另一waitress才說入單時落了加15蚊的set,沒有雪糕吃。那時仍不是什麼繁忙時間,得八成滿而已。咖哩牛肉飯:咖哩汁過多,有「水浸」之感。飯少,J仔也覺得飯少到問我可否要求加飯,我給他share烏冬算了。平時我會叫J仔給我一片牛肉試味,眼見汁多飯少,牛肉得四片,於是不試罷了。150多元的三人午餐,在MK還有很多好選擇。

我們叫了三樣。

溫泉蛋冷烏冬:

雜菜天婦羅烏冬:
雜菜新鮮味美,賣相好,但很油 -- 不乾身;都是鹹的湯汁。

咖哩牛肉飯:

150多元的三人午餐,在MK還有很多好選擇。
2011-09-24
有次因朋友提議而到左呢一間佢所指ok既地方食飯可能當日係閒日,我地一行6人去到即時入得入到去坐左埋一邊,等左好耐叫左好耐都無人黎serve我地由於我比較鐘意食日本既咖哩,所以之後叫左個咖哩豬扒飯本身無咩期望,因為朋友本身對食無咩要求一食落口既第一種感覺就係唔錯wo~豬扒半肥瘦,D粉既份量岩岩好,唔會咬落去都係粉既感覺豬扒唔會好難咬,日本甜咖哩只係有少少濃,整體上都係好!之後再同女朋友去過兩次,service同埋食品都比第一次好唔算太貴,服務親切,食物品質算中上,價錢都叫合理如果真係好肚餓就唔建議去,因為由排隊到落完單再有得食都大約需時20分鐘
有次因朋友提議而到左呢一間佢所指ok既地方食飯
可能當日係閒日,我地一行6人去到即時入得

入到去坐左埋一邊,等左好耐叫左好耐都無人黎serve我地
由於我比較鐘意食日本既咖哩,所以之後叫左個咖哩豬扒飯
本身無咩期望,因為朋友本身對食無咩要求

一食落口既第一種感覺就係唔錯wo~

豬扒半肥瘦,D粉既份量岩岩好,唔會咬落去都係粉既感覺
豬扒唔會好難咬,日本甜咖哩只係有少少濃,整體上都係好!
之後再同女朋友去過兩次,service同埋食品都比第一次好
唔算太貴,服務親切,食物品質算中上,價錢都叫合理
  • 咖哩豬扒飯