2020-02-22 158 瀏覽
今日同男朋友嚟到朗豪坊好想食日本野所以我哋就入咗去食晚餐我哋叫咗二人套餐首先就有一個雜錦野菜沙律非常之開胃之後就有一個豐州特選刺身總共五款嘅 而係廚師發板嘅刺身呢度入面有拖羅真係超級驚喜入口即溶㗎之後仲有鐵板燒日本地雞勁好食囉佢搽咗蜜糖去燒而且唔會燒到好老充滿着肉汁而且仲有一個壽司盛有我最愛嘅海膽呀!全部都係高級食材有帶子牡丹蝦油甘魚等等全部都食得出好新鮮最後就以一個海鮮土瓶湯作結加咗啲青檸汁喺入面都幾夾好特別
今日同男朋友嚟到朗豪坊

之後仲有鐵板燒日本地雞
勁好食囉佢搽咗蜜糖去燒而且唔會燒到好老
充滿着肉汁

而且仲有一個壽司
有我最愛嘅海膽呀!
全部都係高級食材有帶子牡丹蝦油甘魚等等
全部都食得出好新鮮

最後就以一個海鮮土瓶湯作結
加咗啲青檸汁喺入面都幾夾好特別

2020-02-17 125 瀏覽
**丸十壽司日本食堂**呢個晚上同老公拍拖行朗豪坊,知佢鐘意食壽司就提議食日本野打算由頂樓行落去,一邊行一邊搵食.見到呢個日本食堂 環境幾好 , 唔會好嘈雜 又唔洗等位一於就入去食 , 睇中個2人餐 HKD688 -雜錦野菜沙律 食主菜前清一清先-豐洲等上刺身(5點)全部都好新鮮肥美 , 真係食唔停口 , 多多都食得落 , 好少食到咁高質既刺身!-丸十壽司盛合(5款)呢度既壽司飯用上赤醋 , 而且壽司飯握得好好 -鐵板燒日本地雞醬油燒雞 味道一流 一D都唔普通 如果配碗白飯就好-海鮮土瓶湯細細個茶壺裡面都可以滿哂海鮮雖然定價唔平 但真心好高質!
**丸十壽司日本食堂**

呢個晚上同老公拍拖行朗豪坊,知佢鐘意食壽司就提議食日本野
打算由頂樓行落去,一邊行一邊搵食.
見到呢個日本食堂 環境幾好 , 唔會好嘈雜 又唔洗等位
一於就入去食 , 睇中個2人餐 HKD688

-雜錦野菜沙律 食主菜前清一清先

-豐洲等上刺身(5點)

-丸十壽司盛合(5款)
呢度既壽司飯用上赤醋 , 而且壽司飯握得好好

-鐵板燒日本地雞
醬油燒雞 味道一流 一D都唔普通 如果配碗白飯就好

-海鮮土瓶湯
細細個茶壺裡面都可以滿哂海鮮

雖然定價唔平 但真心好高質!
2020-01-29
  • 丸十寿司盛合
  • 豊洲特上刺身(5點)
2020-02-14 116 瀏覽
好似好耐無食日本野🎌今次呢間都唔錯最愛茶碗蒸/蒸蛋一個係海膽黑松露 一個係蟹肉海膽無錯 係我最愛嘅海膽同蛋同蛋同海膽啊一路食一路講起我地之前個日本trip好想快啲飛返次啊✈️
好似好耐無食日本野🎌
今次呢間都唔錯
最愛茶碗蒸/蒸蛋
一個係海膽黑松露 一個係蟹肉海膽
無錯 係我最愛嘅海膽同蛋同蛋同海膽啊
一路食一路講起我地之前個日本trip
好想快啲飛返次啊✈️
2020-02-10 102 瀏覽
丸十喺旺角朗豪坊12樓,木結構的門面簡單溫暖好看。店內樓底特高,空間感十足!呢隻杯上面畫咗好多種唔同嘅壽司,好靚,想買!餐廳用QR Code落單,圖文並茂,方便又易用!我地Order咗一個二人套餐,所用嘅食材都偏向名貴,份量適中,所以啱晒想減肥嘅我!雜錦野菜沙律蔬菜新鮮,白飯魚完全唔腥,配搭的柚子酸汁非常開胃!海鮮土瓶湯用茶壺上的海鮮湯,湯底是鰹魚湯底,又香又清甜!內含蝦、魚、蟹柳、冬菇、白果等,令湯的味道又鮮又甜,加少少青檸汁提味,真係超正!豊洲特上刺身(5點)有赤貝、牡丹蝦、大拖羅等名貴食材,未食己經變成心心眼,而且款款都咁新鮮好味!極肥美的帶筋大拖羅,色澤漂亮,入口即溶,滿口油香,大滿足!丸十壽司盛合有海膽、帶子、中拖羅等名貴食材,當中帶子極鮮甜!海膽軍艦紫菜夠脆口,海膽味道濃郁,爽!鐵板燒日本地雞呢個雞扒真係一絕,雞皮香脆可口,肉香濃郁,醬汁香甜,仲要熱辣辣,兩個人搶住黎食!
丸十喺旺角朗豪坊12樓,木結構的門面簡單溫暖好看。
店內樓底特高,空間感十足!

呢隻杯上面畫咗好多種唔同嘅壽司,好靚,想買!

餐廳用QR Code落單,圖文並茂,方便又易用!

雜錦野菜沙律
蔬菜新鮮,白飯魚完全唔腥,配搭的柚子酸汁非常開胃!

海鮮土瓶湯
用茶壺上的海鮮湯,湯底是鰹魚湯底,又香又清甜!

豊洲特上刺身(5點)
有赤貝、牡丹蝦、大拖羅等名貴食材,未食己經變成心心眼
,而且款款都咁新鮮好味!

極肥美的帶筋大拖羅,色澤漂亮,入口即溶,滿口油香,大滿足!

丸十壽司盛合
有海膽、帶子、中拖羅等名貴食材,當中帶子極鮮甜!
海膽軍艦紫菜夠脆口,海膽味道濃郁,爽!

2020-02-09 106 瀏覽
二人套餐 $688呢個套餐包埋前茶、湯、刺身、壽司同燒雞,豐富得來又唔算太貴。🥗雜錦野菜沙律作為開胃菜嘅日式沙律,醬汁酸酸甜甜,再配埋一啲白飯魚仔,感覺都幾特別,唔會太過寡。🍣豐州特上刺身 呢個刺身set一共有五款魚生,而當中比較特別嘅就係拖羅,因為係魚腩位嘅關係,入口充滿佢嘅油脂感,成個口都係佢啲魚味。🍣丸十壽司盛合呢個壽司組合入面包咗拖羅、海膽、帆立貝、牡丹蝦同池魚。當中特別嘅係配有金箔嘅拖羅,入口即化;牡丹蝦亦都好新鮮,蝦味同口感都夠曬。🍲海鮮土瓶湯第一次試呢款海鮮湯,係利用一個茶壺去放置,感覺好似飲緊茶咁,而佢本身個湯嘅材料都算足嘅關係,成個湯都感覺到好濃郁嘅海鮮味,再加上佢額外提供嘅檸檬汁,令到成個湯都提鮮!🐥鐵板燒日本地雞呢個鐵板燒係以日本走地雞整成,所以肉質都比較彈牙,雞入面又唔會有過多嘅油脂,雞皮也燒得很脆。
二人套餐 $688
呢個套餐包埋前茶、湯、刺身壽司同燒雞,豐富得來又唔算太貴。

🥗雜錦野菜沙律

🍣豐州特上刺身

🍣丸十壽司盛合

🍲海鮮土瓶湯

🐥鐵板燒日本地雞
2020-02-08 462 瀏覽
聽聞丸十已久~今日係旺角行街順路,帶埋FD過嚟試佢新嘅$688二人套餐在朗豪坊逛著逛著,上來12樓便看到非常大間的丸十寿司日本食堂★★★★雜錦野菜沙律上面鋪了很多銀魚還是白飯魚之類的小魚~肉質很細嫩鮮美,沙律菜口感也很爽脆新鮮,不錯★★★★豊洲特上刺身(5點)刺身有5款,每款2塊,分別有金目鯛﹑赤貝﹑牡丹蝦﹑油甘魚腩和拖羅赤貝鮮甜爽身;金目鯛肉質扎實有彈性;拖羅肉質粉嫩紅色,油潤軟滑,厚厚一片卻是入口即融;牡丹蝦鮮爽彈牙,肉質肥美★★★★丸十寿司盛合壽司同樣有5款,每款2件,選用時令的海鮮,魚香十分濃郁甘甜同樣是大推介這裡的拖羅,面層鋪上少許金箔作點綴,賣相更加精美入口油香豐腴,實在是大愛拖羅啊😋😋★★★鐵板燒日本地雞吃過冷盤後才到熟食~不得不讚店家細心的上菜安排日本地雞以鐵板燒的方式,表皮燒得十分黃金焦脆,雞味香濃內裡仍保持嫩滑的肉感,而且十分juicy呢,若份量再多點就更滿足了★★★海鮮土瓶湯海鮮湯用菜壺盛裝,先撈起想吃的食材,再倒湯進小碗品嘗,很是有趣,有魚肉、雞肉、大蝦等,非常豐富,喝起來也倍感鮮甜,層次豐富丸十寿司日本食堂整體評分★★★★地理環境★★★★服務★★★★食物★★★

★★★★雜錦野菜沙律
上面鋪了很多銀魚還是白飯魚之類的小魚~肉質很細嫩鮮美,
沙律菜口感也很爽脆新鮮,不錯
雜錦野菜沙律

★★★★豊洲特上刺身(5點)
赤貝鮮甜爽身;
金目鯛肉質扎實有彈性;
拖羅肉質粉嫩紅色,油潤軟滑,厚厚一片卻是入口即融;
牡丹蝦鮮爽彈牙,肉質肥美

★★★★丸十寿司盛合
壽司同樣有5款,每款2件,
選用時令的海鮮,魚香十分濃郁甘甜
入口油香豐腴,實在是大愛拖羅啊😋😋

★★★鐵板燒日本地雞
吃過冷盤後才到熟食~不得不讚店家細心的上菜安排
日本地雞以鐵板燒的方式,表皮燒得十分黃金焦脆,雞味香濃

★★★海鮮土瓶湯
有魚肉、雞肉、大蝦等,非常豐富,喝起來也倍感鮮甜,層次豐富

丸十寿司日本食堂
整體評分★★★★
地理環境★★★★
服務★★★★
食物★★★★
價位$$$$
2020-01-09
2020-02-02 77 瀏覽
丸十寿司日本食堂為慶祝女朋友生日,今日選左間高級日本餐廳食。超高樓底空間感極強,環境整潔舒服二人套餐 ($688)雜錦野菜沙律沙律菜口感爽脆和新鮮,醋汁酸甜開胃,醋汁帶柚子香丸十壽司盛合壽司盛合亦相當豐富,一共有 5 款。推介金箔的拖羅豪華矜貴且美味,拖羅脂肪紋理分明,帆立貝鮮甜美味,入口鮮甜甘香。豊洲特上刺身時令刺身。拖羅肥美,入口魚脂香濃,甘香肥美,魚肉柔嫩,融化在嘴間鐵板燒日本地雞鐵板燒雞肉質非常彈牙嫩滑,雞皮很薄,所以煎得特別香脆,雞味亦夠濃,脂肪不算多,吃起上來不肥膩。海鮮土瓶湯土瓶湯用茶壺裝住湯料十足,湯頭鮮甜不會過濃,湯底清澈整體很不錯,每一道菜都用上新鮮的食材,令人十分回味
丸十寿司日本食堂

二人套餐 ($688)

雜錦野菜沙律
沙律菜口感爽脆和新鮮,醋汁酸甜開胃,醋汁帶柚子香

豊洲特上刺身

海鮮土瓶湯
土瓶湯用茶壺裝住湯料十足,湯頭鮮甜不會過濃,湯底清澈

整體很不錯,每一道菜都用上新鮮的食材,令人十分回味
2020-01-31 78 瀏覽
好耐都無黎朗豪坊食野啦 今次黎到丸十食日本野 呢排疫情嚴重 商場都得好少人 食完都要快d番屋企先😷同男朋友叫左個二人套餐 有沙律 刺身 壽司盛合 鐵板燒日本地雞同海鮮土瓶湯 兩個人唔係好話好大食既話 份量都岩岩好頭盤個沙律野菜都幾新鮮 重點推薦五點豐州特上刺身同丸十壽司盛合!魚生十分之肥美 尤其係拖羅 非常重油脂味 另外壽司盛合既海膽壽司亦好鮮甜 份量都預幾慷慨就黎瀉滿 整體黎講魚生都幾高質仲有個鐵板燒日本地雞雞肉嫰滑且入味 好快食完一舊又一舊 最後個海鮮土瓶湯造型幾別緻 好似飲緊茶咁 味道都幾鮮甜 湯入面仲有魚肉蝦蟹柳等 都算幾豐富!

仲有個鐵板燒日本地雞雞肉嫰滑且入味 好快食完一舊又一舊

2020-01-28 61 瀏覽
之前經過幾次都一直想試,今次放工就決左黎試一試!見到個menu有2人餐就決左試下呢個先😛佢有雜錦野菜沙律,呢個好大份,d菜好fresh!上面有d柚子醬,幾清新!跟住就到豐洲特上刺身,呢個有5款,每款2件~最鐘意都係吞拿魚🤣d刺身全部都幾新鮮!鐵板燒日本地雞,呢個燒得好香,雞肉好滑!好鐘意呢個🤩🤩丸十壽司盛盒,呢個有十件,最鐘意係海膽壽司☺️☺️☺️食完好滿足!最後係海鮮土瓶湯,入面都幾足料,好香海鮮味,入面仲有隻蝦!Overall 都幾好食☺️環境幾好坐得舒服,不過大食既人,呢個2人餐未必會好飽🙈可能散叫仲好
之前經過幾次都一直想試,今次放工就決左黎試一試!

見到個menu有2人餐就決左試下呢個先😛

鐵板燒日本地雞,呢個燒得好香,雞肉好滑!好鐘意呢個🤩🤩

最後係海鮮土瓶湯,入面都幾足料,好香海鮮味,入面仲有隻蝦!

2020-01-20
2020-01-27 82 瀏覽
之前試咗位於MOKO嘅丸十あぶり牧場,今日經過朗豪坊,一定要試埋佢嘅姐妹店丸十寿司日本食堂啦,裝潢同樣是充滿日本風,樓底頗高,門口放了一部精米機,是首家「當店精米」的餐廳 ,部份座位可以望到樓下商場,有居高臨下的感覺。點了二人套餐$688,連加一服務費,人均消費$380,都不算太貴!二人套餐包括雜錦野菜沙律、豐州特上刺身(5點)、鐵板燒日本地雞、丸十壽司盛合和海鮮土瓶湯。刺身全部是厚切,啖啖肉,非常新鮮肥美,鐵板燒日本地雞,雞肉十分嫩滑,超香,連皮食埋都唔覺得油膩,海鮮土瓶湯十分足料,最有驚喜就是丸十壽司盛合的精米壽司,雖然對精米一竅不通,但壽司米確實非常有米香。餐廳環境、服務和食物水準都很好,值得光顧!
2020-01-13
5 分鐘 (堂食)
2020-01-27 71 瀏覽
今日同朋友係朗豪坊行街,行到咁上下緊係要搵野食😆廢是諗食咩,一於揀個二人餐😆🥢雜錦野菜沙律好欣賞佢沙律汁俾我地自己落,咁可以根據自己嘅口味再落☺️沙律汁酸酸地十分開胃啲菜都算新鮮,幾爽口除左菜之外,仲有啲白飯魚仔係面😁令到味道更有層次👍🏻🥢豐洲特上刺身總共有5款刺身,全部都厚切同新鮮,唔會有未溶哂雪嘅情況出現👍🏻2隻蝦十分大隻🤤蝦肉結實,好有水準赤貝十分爽口,拖羅雖然有少少根,但油脂十分足夠🤤🤤🤤食完啲油脂味仲會停留係口腔😆🥢鐵板燒日本地雞個皮燒到好脆,但啲肉都keep到好嫩滑而且都算有肉汁😁最中意係佢加左啲蔥係面,成件事香左好多😆🥢丸十壽司盛盒壽司飯溫度適中, 醋味都算好食帶子唔算十分大粒,但就非常鮮甜😋拖羅一樣好肥美☺️油脂滿滿👍🏻海膽都唔錯,好creamy😁🥢海鮮土瓶湯估唔到個湯咁足料!入面有一隻大蝦☺️仲有好多魚肉湯都夠味同埋都飲得出有啲鮮味

今日同朋友係朗豪坊行街,行到咁上下緊係要搵野食😆

廢是諗食咩,一於揀個二人餐😆

🥢雜錦野菜沙律
好欣賞佢沙律汁俾我地自己落,咁可以根據自己嘅口味再落☺️
沙律汁酸酸地十分開胃
啲菜都算新鮮,幾爽口
除左菜之外,仲有啲白飯魚仔係面😁令到味道更有層次👍🏻

🥢豐洲特上刺身
2隻蝦十分大隻🤤蝦肉結實,好有水準

🥢鐵板燒日本地雞
個皮燒到好脆,但啲肉都keep到好嫩滑而且都算有肉汁😁
最中意係佢加左啲蔥係面,成件事香左好多😆

🥢丸十壽司盛盒
壽司飯溫度適中, 醋味都算好食
帶子唔算十分大粒,但就非常鮮甜😋
拖羅一樣好肥美☺️油脂滿滿👍🏻
海膽都唔錯,好creamy😁

🥢海鮮土瓶湯
估唔到個湯咁足料!
入面有一隻大蝦☺️仲有好多魚肉
湯都夠味同埋都飲得出有啲鮮味
2020-01-24 66 瀏覽
朗豪坊 丸十壽司小弟想試咗好耐,但一直都冇機會!今日特意同友人一同前來 希望俾到驚喜我地啦思前想後,嗌個二人套餐就唔洗煩啦我見旁邊對情侶都係嗌呢一個餐!應該唔錯雜錦野菜沙律沙律上面加咗白飯魚,我都係第一次嘗試!食落更加咗個口感同鮮味豐洲特上刺身 5點油甘魚,吞拿魚,赤貝,深海池魚,牡丹蝦刺身完全唔腥,賣相一流 吞拿魚更係冇渣同根 入口溶化!鐵板燒日本地雞雞我好怕有一陣冷藏味,通常餐廳都會用好多醬料蓋過佢就算數,呢一隻雞就處理得幾好,冇冷藏味之餘 汁唔會好重仲食到原有既雞味!點埋旁邊個芥末醬就完美丸十壽司盛合拖羅,帶子,油甘魚,甜蝦,海膽唔一一介紹啦,我抽最正個2件講拖羅入口即溶,咬落去魚油充滿口腔!不得了海膽完全唔腥,仲大大件!海鮮土瓶湯非常鮮甜,入面仲有魚片同海蝦唔好見佢好似細細咁 2個人剛剛好夠飲!

思前想後,嗌個二人套餐就唔洗煩啦
我見旁邊對情侶都係嗌呢一個餐!應該唔錯

豐洲特上刺身 5點
油甘魚,吞拿魚,赤貝,深海池魚,牡丹蝦
刺身完全唔腥,賣相一流 吞拿魚更係冇渣同根 入口溶化!

丸十壽司盛合
拖羅,帶子,油甘魚,甜蝦,海膽
唔一一介紹啦,我抽最正個2件講
拖羅入口即溶,咬落去魚油充滿口腔!不得了
海膽完全唔腥,仲大大件!

海鮮土瓶湯
非常鮮甜,入面仲有魚片同海蝦
唔好見佢好似細細咁 2個人剛剛好夠飲!

2020-01-23
  • 海鮮土瓶湯
  • 雜錦野菜沙律
2020-01-24 63 瀏覽
今日又到左日本料理肚子既時候,黎到朗豪坊咁多次,竟然一直錯過左呢間丸十料理,好彩今日都唔遲,入到餐廳感覺好舒服及high class,樓底好高完全無壓迫感,同平時常見既日本餐廳相比,更舒服而且唔會好迫。🔷限定二人套餐 💰688🔹雜錦野菜沙律 💙80/100沙律菜非常新鮮爽口,加埋車厘茄同醋汁,酸酸甜甜令人十分開胃。咋外沙律面頭加佐白飯魚仔,配合埋沙律菜一齊食口感十足。🔹豐洲特上刺身 (五點)💙85/100(牡丹蝦、活赤貝、拖羅、鯛魚、金目鯛)五款刺身件件新鮮厚切。牡丹蝦連埋蝦頭大大隻,鮮甜彈牙。拖羅入口即溶,非常甜美味。另外幾款水準都高質,又鮮又甜,食到十分有滿足感。🔹鐵板燒日本地雞 💙75/100雞扒使用來自日本既走地雞,煎完再用鐵板呈上枱面,雞皮煎得出焦香之餘咬落脆口,肉質嫩滑又有汁,隔離蓮藕片上有啲綠色的醬點黎食,味道辣辣哋,有另一種風味。🔹丸十壽司盛合 💙80/100(海膽軍事壽司、帆立貝壽司、牡丹蝦壽司、拖羅壽司)丸十主打系精米,所以都幾期待壽司嚿飯,果然有驚喜,做到倍加美味可口,唔係得醋味。海膽鮮甜無苦味唔腥,帆立貝厚度十足,樣樣都咁精彩。🔹海鮮土瓶湯 💙85/100壺海鮮

🔷限定二人套餐 💰688

🔹雜錦野菜沙律 💙80/100

🔹豐洲特上刺身 (五點)💙85/100
(牡丹蝦、活赤貝、拖羅、鯛魚、金目鯛)

🔹鐵板燒日本地雞 💙75/100

🔹丸十壽司盛合 💙80/100
(海膽軍事壽司、帆立貝壽司、牡丹蝦壽司、拖羅壽司)

🔹海鮮土瓶湯 💙85/100
壺海鮮土瓶湯賣相精緻,真材實料,有大蝦,魚肉,蟹柳,菇等,望落去清澈,但飲落好鮮甜,再唧啲青檸汁鮮味更加特出,十分好飲,岩曬鐘意飲湯既朋友。
2020-01-23 3381 瀏覽
朗豪坊頂個幾層一向都有好多餐廳 而且好多都好吸引前排去過個到食飯 見到呢間餐廳好靚咁 所以今日見行過就去試下啦🧐個門口勁大 成個煲底咁☺️之後等左一陣店員就安排我地入去啦我地今次坐吧枱 可以八下師傅整野食😂我地廢事諗 所以就叫左個二人套餐🙈見佢又前菜又刺身又主食咁幾整👍🏻等左一陣就有野食啦!•雜錦野菜沙律🥗•-打頭陣嘅係沙律 個沙律都幾豐富重點係仲有撈埋白飯魚架!沙律菜撈埋白飯魚都幾夾 冇乜草青味之餘仲多左份口感👍🏻加埋酸酸地嘅醬汁好開胃•鐵板燒日本地雞🐔•-開左個胃就食啲熱辣辣嘅野啦😛呢個雞係喺日本嚟架 而且肉質仲好鮮嫩 加埋鐵板燒嘅效果 令到雞皮好香口🤤•豐州特上刺身🐟•-終於到我最期待嘅刺身啦!分別有油金魚, 吞拿魚, 赤貝,大蝦同鯛魚刺身全部都好新鮮 但最值得一提嘅係佢哋嘅吞拿魚係用咗魚腩位 比起平時出邊食硬繃繃差好遠😍😍淨係睇佢嘅油脂分布 就已經流晒口水🤤一咬落去超鬆脫 啲魚油充滿住個口 超好味!👍🏻•丸十壽司盛盒🍣•-呢個盛盒總共有5款壽司 分別係吞拿魚 鯛魚帆立貝 赤蝦同海膽壽司佢哋嘅整法都幾專業 壽司飯本身已經有豉油 而且份量啱啱好 唔會太大舊飯魚生新鮮已經冇得輸而我最欣
朗豪坊頂個幾層一向都有好多餐廳 而且好多都好吸引

個門口勁大 成個煲底咁☺️

之後等左一陣店員就安排我地入去啦

我地今次坐吧枱 可以八下師傅整野食😂

我地廢事諗 所以就叫左個二人套餐🙈
見佢又前菜又刺身又主食咁幾整👍🏻

等左一陣就有野食啦!

•雜錦野菜沙律🥗•
打頭陣嘅係沙律 個沙律都幾豐富
重點係仲有撈埋白飯魚架!

沙律菜撈埋白飯魚都幾夾 冇乜草青味之餘仲多左份口感👍🏻
加埋酸酸地嘅醬汁好開胃

•鐵板燒日本地雞🐔•
開左個胃就食啲熱辣辣嘅野啦😛
呢個雞係喺日本嚟架 而且肉質仲好鮮嫩
加埋鐵板燒嘅效果 令到雞皮好香口🤤

•豐州特上刺身🐟•
終於到我最期待嘅刺身啦!
分別有油金魚, 吞拿魚, 赤貝,大蝦同鯛魚

淨係睇佢嘅油脂分布 就已經流晒口水🤤
一咬落去超鬆脫 啲魚油充滿住個口 超好味!👍🏻

•丸十壽司盛盒🍣•
魚生新鮮已經冇得輸
而我最欣賞嘅就係佢哋嘅海膽壽司

海膽嘅甜味 一放落口就散發出嚟 好鮮甜!☺️
仲有少少海水味添👍🏻

•海鮮土瓶湯🍲•
到最後就有呢個咁精緻嘅湯!
用嚟裝湯嘅容氣係一個茶壺 幾有特色
入邊仲有好豐富嘅海鮮材料 例如海蝦 魚片 蟹柳等等

所以個湯飲落清甜之餘 仲有淡淡的海鮮甜味 用嚟作一餐嘅結尾都幾完滿🥰

總括嚟講 餐廳裝修令人食得好舒服 雖然價錢算中上 但食物水準有保證 如果想舒舒服服食飯 嚟呢度都幾唔錯👍🏻👍🏻
2020-01-13
5 分鐘 (堂食)
  • 海膽壽司
同朋友喺朗豪坊行完街見肚餓,就入咗呢間壽司餐廳想試吓佢嘅壽司,入到去佢嘅環境都唔錯,都好有日本嘅氣氛我哋一共叫咗四樣嘢食。總括而言佢嘅壽司都係非常新鮮,一定係即場手握!佢嘅用了睇落都非常之新鮮,真係食過返尋味。最後我同朋友再叫咗鮮蝦刺身,絕對冇失望!期待下次再嚟試吓唔同嘅嘢食

• 丸十壽司盛盒