2011-03-04 8 瀏覽
呢間日本放題我同女友都未食過,抱住試一試既心態,果然一試難忘,以後都唔會再幫襯!夜晚6點幾到,我地揀o左坐bar (木台),一坐低就發現前面係鐵板燒師傅既"起菜位",一碟碟金菇、牛柳粒、鰻魚炒飯之類全部炒好哂排哂o係我地面前,我地覺得唔掂喎~~反正當時入座率得兩成,仲有大把座位,同女侍應講換個位:「可唔可以坐換張四方(木台)?」「呢o的係四人位,唔可以~~」「二人o既呢?」「o個o的客人訂左位架......」「我都係訂o左位架喎~都唔換得架?」「你訂幾多點?」「6點9」「唔好意思...換唔到架....」(女待應開始有少少唔耐煩)女友開始有少少唔滿意,反正未order野佢想唔食走人,我話算數啦......一心想黎試o下,無謂咁掃興,order o左野之後,我地o的野食開始一碟碟上喇,呢個時候面前既鐵板燒師傅整好o的牛柳粒一碟碟上碟,鋪好哂o係我地面前,o個種近法係伸手可以拎到!正當我想拎起筷子夾我地o的o野食時,有個男侍應從我身邊"打橫伸隻手過o黎,o係我個頭面前,逐碟牛柳粒拎走~!"拎o下一碟,拎o下又一碟,我拎起筷子定格停o係度,個男侍應就講:「唔好意思!」大佬呀~!!! 你咁樣"起

「可唔可以坐換張四方(木台)?」
「呢o的係四人位,唔可以~~」
「二人o既呢?」
「o個o的客人訂左位架......」
「我都係訂o左位架喎~都唔換得架?」
「你訂幾多點?」
「6點9」
「唔好意思...換唔到架....」(女待應開始有少少唔耐煩

正當我想拎起筷子夾我地o的o野食時
"
拎o下一碟,拎o下又一碟,我拎起筷子
定格停o係度,個男侍應就講:「唔好意思!」

大佬呀~!!! 你咁樣"起菜",我點食飯呀~???
十分之騷擾,討厭!
呢個就係我要求換位既原因~~~

鐵板燒師傅似乎意識到呢個問題,之後o既野食都放埋一邊,唔駛誇過我先拎到,但仲有兩碟牛柳粒o係最入面未拎到,又想伸手去拎,我啤住佢!佢縮一縮,又再伸手,跟住唔知佢有心定唔覺意,將我面前樽豉油倒瀉左!

一路用布抹,一路又講:「唔好意思!」

講到呢度,我都係坐低唔夠10分鐘,我已經扯火喇
~!!!

「我都講o左要換位架啦~~~你地又唔俾,我一路食你隻手就o係我面前伸來伸去,我點食呀大佬!
$%#!$@$」

跟住頭先個女侍應又o黎喇,擾攘左一輪,最後俾左張四人(木台)我地。

食物麻麻地,要注意o的鐵板燒有o的唔太熟,串燒好多油

例子有未熟既牛柳粒,乾硬化既蝦乾炒飯,未燒好既冬菇。

o的伙計得閒都唔會自己o黎加水,見其他客都係你叫佢先黎加水。

埋單$370,坐左咁耐入座率都唔超過8成!

唔覺得好食,加上咁既服務,一定唔會有下次!

2011-03-02
2011-02-18 5 瀏覽
今晚得呢度, 8點幾又有位, 熊貓酒店個間金田 又full 晒, 咪死死地氣行過去荃灣廣場食呢間"串" 。今晚剛剛光顧這店, 其實係第2次幫襯, 食物質素ok, 可以話新鮮, 款式都算幾多, 剌身都新鮮, 三文魚, 吞拿魚都有。但係服務認真麻麻, 十問九唔應, 又唔見單, order 10 碟, 嚟兩碟。想話飲多杯水呢, 好似嚟乞咁。沒最後我朋友自己行埋個水機度倒水。走個時, 諗住話食個甜品---- 牛奶公司雪糕, 問佢呢! 佢就唔應我, D 侍應掛住係個walkie talkie 度講笑, 唔知做咩。谷鬼氣,找完數 即時閃人。我都唔係第一次食放題, 平既我食過, 貴既我都食過。但係食度條氣唔順既, 今晚第一次。價錢同熊貓酒店個間金田, 大家可以比較一下。如果係荃灣做街坊生意, 憑住佢既"串"態度, 佢一定唔會有番頭客。 你地想貼錢買難受既話, 可以去呢間"串" , 比D侍應串下。

2011-02-17
2011-02-13 5 瀏覽
今日中午和同事去吃 之前有同事吃過話唔錯, 所以就去試吓啦 推薦俾大家: 燒牛仔骨, 係午餐定食, 值得一試, 因為非常入味 雜錦魚生海膽飯都唔錯, 只係好少魚生同海膽 牛肉薄燒就燒的一般般啦 另外服務都馬馬, 叫勘水都要叫好多次
今日中午和同事去吃

之前有同事吃過話唔錯, 所以就去試吓啦

推薦俾大家:
燒牛仔骨, 係午餐定食, 值得一試, 因為非常入味

雜錦魚生海膽飯都唔錯, 只係好少魚生同海膽

牛肉薄燒就燒的一般般啦

另外服務都馬馬, 叫勘水都要叫好多次
2011-02-11
20 分鐘 (堂食)
  • 燒牛仔骨
2011-02-11 6 瀏覽
尋日(10-2-2011 Thur)年初八,約o左女友人VL同RL食晚飯,VL揀呢o度,重約o左6:00pm.6:00pm?我6:00pm至放工喎,RL重要7:00pm至o黎到.算啦,佢都book o左枱,我放工快啲過o黎就得啦.o黎到,VL都未到,我攞o左枱先,然後call佢,原來佢o係隔離睇o緊o野,咁佢即刻過o黎.我o地剔住o野先,我o地食o左幾樣後,RL到o黎.好味o既有:1. 送o既波士頓龍蝦(半隻),幾多膏,芝士夠多好香.2-3. 蕃薯天婦羅,日本南瓜天婦羅,兩樣都夠甜.4. 香草龍脷柳5. 香煎青花魚,夠鹹味.6. 雞翼,夠味.正常o既有:7-11. 三文魚刺身,玉子,鮑魚片,加州卷,黑椒煙鴨胸,不過冇黑椒味o既?12-17. 牛油金菇,牛油鐵板蝦,鮮冬菇,燒茄子,燒溫室蕃茄,七味雞腎,18. 鹽燒三文魚頭,夠夠地味.唔太好o既有:19. 彩虹刺身沙律,冇留意有咩刺身,我只食希靈魚,但希靈魚竟然有啲苦,唔知係咪沾到墊底o既紫色沙律菜20. 腐皮壽司,腐皮甜,但飯冇味.21. 日本帆立貝,唔夠juicy.22. 汁燒五目魚餅,甜,怪怪.23. 多春魚,腥.24. 免治雞肉棒

好味o既有:
1. 送o既波士頓龍蝦(半隻),幾多膏,芝士夠多好香.
2-3. 蕃薯天婦羅,日本南瓜天婦羅,兩樣都夠甜.
4. 香草龍脷柳
5. 香煎青花魚,夠鹹味.
6. 雞翼,夠味.

正常o既有:
18. 鹽燒三文魚頭,夠夠地味.

唔太好o既有:
20. 腐皮壽司,腐皮甜,但飯冇味.
21. 日本帆立貝,唔夠juicy.
22. 汁燒五目魚餅,甜,怪怪.
23. 多春魚,腥.
24. 免治雞肉棒,內裡有雞軟骨,係有咬口,但冇乜味.

差o既有:
25. 清酒煮蜆,完全冇酒味.
26. 美國牛柳粒,又乾又韌.

服務:
忙到誇張,勘水次次都要自己叫.

放題每位$168.00,叫o左兩罐汽水,每罐$5.00,埋單連加一$565.40
2011-02-10
$188.47 (晚餐)
2011-02-01 12 瀏覽
串kushi專門食串燒, 普遍來說, 它的爐端燒和鐵板燒都不過不失, 串燒味道方面, 調較適中, 吃了牛柳粒,牛脷, 燒得尚算有水準, 肉味依然保存, 也不會太乾牛脷的味道較特別, 值得一試反而鐵板燒食得較多七味蒜香雞扒, 牛柳粒, 牛薄燒, 豚肉扒, 芝士三文魚, 味道適中, 牛肉味尚算濃, 豚肉味主要靠廚師自己調配的燒汁吊味, 芝士三文魚配搭特別 爐端鹽燒三文魚頭也不錯, 可能是"串"本身是"金水"旗下, 所以刺身, 壽司特別美味叫了三文魚, 希靈魚, 白肉豚, 都非常新鮮, 而白肉豚本身不常見於放題, 很有意思論刺身和壽司的種類, 確實不多, 不過, 這是食串燒放題, 這也無可口非!炸物食了大蝦天婦羅, 略嫌粉較多, 但蝦, 如上題, 很鮮, 不是冰鮮蝦料理吃了泡菜餃子, 味道確實特別, 那個韓國泡菜味, 好像變了辣味熟菜 因為餃子是熱食, 而泡菜多數是凍食。

牛脷的味道較特別, 值得一試

反而鐵板燒食得較多

刺身壽司的種類, 確實不多, 不過, 這是食串燒放題, 這也無可口非!

因為餃子是熱食, 而泡菜多數是凍食。

三文魚,希靈魚,白豚肉刺身
芝士三文魚
  • 牛柳粒
  • 牛脷
2011-01-29 2 瀏覽
因訂咗枱的關係...去到唔洗等就可以入座這裡供應食物的種類很多,而質素亦唔錯..刺身好大件,燒物夠晒熱辣辣,即燒即炸唯一要改善是上菜的時間,可能是新開張的關係.我們剛入座order的燒青椒及牛舌要成90分鐘先出現總括而言,值得一試
因訂咗枱的關係...去到唔洗等就可以入座
這裡供應食物的種類很多,而質素亦唔錯..
刺身好大件,燒物夠晒熱辣辣,即燒即炸

唯一要改善是上菜的時間,可能是新開張的關係.
我們剛入座order的燒青椒及牛舌要成90分鐘先出現
總括而言,值得一試