2011-12-27
本人從來唔寫食評,因為自問自己唔算識食,但係今次我覺得差到唔寫出嚟其他人會變受害者!之前平安夜同聖誔係屋企開P閏得攰過頭,所以老公好心係Boxing Day 嘅晏晝出街食,而今次揀左呢間野。我同叫左個美國牛枊粒定食,而佢就叫左滑蛋豬扒定食。前菜同沙律都可以,麵鼓湯淡口左D但係都叫OK,之後個正餐就完全唔得。個牛柳粒定食係等左5﹣10分鐘就上枱,大細不一都算啦,但係咬極都唔爛,而且仲要唔係熱,係暖暖地咋。D菜就超多油,真係唔知食油定食菜。本來都算啦,幾十蚊貨仔,想食和牛咩,但係我個牛枊粒差唔多食完,我老公個豬扒飯都仲未到,而其他枱比我地遲落單D野食都到左添。講真,如果個場超忙,D侍應唔為意,我都覺得OK,但係當時客人大約廿個(5﹣6枱),而待應有4,5個,真係有用心嘅話,就會覺得呢張枱個女人不斷咁食,而個男人冇野食,係件好怪既事啦。最後係我食剩一啖飯嘅時候,我老公去同個侍應講:「我地仲有個滑蛋豬扒飯未到。」,而個侍應居然回句:「你落左單未?」,係嗰刻,我唔知點解呢間餐館可以有膽收10﹪服務費!(PS D侍應得閒到嘔,但從來冇主動幫我加過熱水囉!)等呀等,又等多10分鐘,個豬扒定食終於都到
但係今次我覺得差到唔寫出嚟其他人會變受害者!
我同叫左個美國牛枊粒定食,而佢就叫左滑蛋豬扒定食。
等呀等,又等多10分鐘,個豬扒定食終於都到。我要講,嗰個係滑蛋豬扒湯飯!D汁多到似湯,炸豬扒D粉厚到爆,和民嘅滑蛋豬扒飯仲好食過佢!
埋單$9X,唔算貴,但係咁嘅價錢我去隔離間韓國菜食得開心好多囉!(人地人蔘雞係滾住上,D服務絕對好過呢間野)。
總之呢間野,免費請都唔會再去,免得激死!