2011-12-27 29 瀏覽
本人從來唔寫食評,因為自問自己唔算識食,但係今次我覺得差到唔寫出嚟其他人會變受害者!之前平安夜同聖誔係屋企開P閏得攰過頭,所以老公好心係Boxing Day 嘅晏晝出街食,而今次揀左呢間野。我同叫左個美國牛枊粒定食,而佢就叫左滑蛋豬扒定食。前菜同沙律都可以,麵鼓湯淡口左D但係都叫OK,之後個正餐就完全唔得。個牛柳粒定食係等左5﹣10分鐘就上枱,大細不一都算啦,但係咬極都唔爛,而且仲要唔係熱,係暖暖地咋。D菜就超多油,真係唔知食油定食菜。本來都算啦,幾十蚊貨仔,想食和牛咩,但係我個牛枊粒差唔多食完,我老公個豬扒飯都仲未到,而其他枱比我地遲落單D野食都到左添。講真,如果個場超忙,D侍應唔為意,我都覺得OK,但係當時客人大約廿個(5﹣6枱),而待應有4,5個,真係有用心嘅話,就會覺得呢張枱個女人不斷咁食,而個男人冇野食,係件好怪既事啦。最後係我食剩一啖飯嘅時候,我老公去同個侍應講:「我地仲有個滑蛋豬扒飯未到。」,而個侍應居然回句:「你落左單未?」,係嗰刻,我唔知點解呢間餐館可以有膽收10﹪服務費!(PS D侍應得閒到嘔,但從來冇主動幫我加過熱水囉!)等呀等,又等多10分鐘,個豬扒定食終於都到
本人從來唔寫食評,因為自問自己唔算識食,
但係今次我覺得差到唔寫出嚟其他人會變受害者!

我同叫左個美國牛枊粒定食,而佢就叫左滑蛋豬扒定食。

等呀等,又等多10分鐘,個豬扒定食終於都到。我要講,嗰個係滑蛋豬扒湯飯!D汁多到似湯,炸豬扒D粉厚到爆,和民嘅滑蛋豬扒飯仲好食過佢!

埋單$9X,唔算貴,但係咁嘅價錢我去隔離間韓國菜食得開心好多囉!(人地人蔘雞係滾住上,D服務絕對好過呢間野)。

總之呢間野,免費請都唔會再去,免得激死!
2011-12-26
2011-09-24 23 瀏覽
約左成班朋友去睇戲!見仲要等差唔多成個鐘.就諗住去食飯.行到最底個層見到有3間.日韓泰..最終決定食日本菜.幾十蚊一個set lunch....唔算貴我地叫左七味燒牛仔骨,牛肉薄燒,薄燒鰻魚3分鐘都唔洗就上左前菜牛仔骨超好味極力推介蒲燒鰻魚個汁好正....牛肉薄燒 朋友覺得好食.而我就覺得油左d.麻麻地服務同環境都幾好.大致上幾好!下次同屋企人黎食先
2011-09-17
  • 七味燒牛仔骨
這家店是位於荃灣廣場的"串 Kushi"有提供日式放題, 餐牌都好豐富,有刺身, 小食, 串燒, 炸物, 飯麵類等等一坐底就先送上半隻芝士釀龍蝦仔每兩個人就送1隻,幫你切開左芝士味帶點酸, 味道還可以不過龍蝦非常小巧比手掌還要少肉....兩啖就食完刺身還算新鮮不過份量很少也切得很精緻也許廚師不想客人太花氣力去咀嚼炸天婦羅炸得很鬆脆南瓜很甜蝦是普通的size油味不重可以接受最後是炒蝦及鴨胸鴨胸是解凍的雪藏貨所以味道很一般有點太咸跟一般超市買的不大分別炒蝦用上不新鮮的蝦炒肉已變質完全不欣賞味道也只有一個"咸"字總結這家店我想不會再去吃了食物質素很一般但價格卻一點也不一般有點貨不對版隔壁客人點了蠻多串燒可是看了就沒胃口小小的一塊肉有點燒焦看來這家店再不改善一下很快就會倒閉啦!地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1層B117-118號舖
這家店是位於荃灣廣場的"串 Kushi"
有提供日式放題, 餐牌都好豐富,
刺身, 小食, 串燒, 炸物, 飯麵類等等
一坐底就先送上半隻芝士釀龍蝦仔
每兩個人就送1隻,幫你切開左
芝士味帶點酸, 味道還可以
不過龍蝦非常小巧

可是看了就沒胃口
小小的一塊肉
有點燒焦
看來這家店再不改善一下
很快就會倒閉啦!

地址:
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1層B117-118號舖

2011-04-17
15 分鐘 (堂食)
之前係串kushi食過晚餐 - 任食....其實都唔差架喎,因為我最初係去左悅來酒店既"金x"食日式放題,但係發覺串kushi既野食好味過佢,所以現家回心轉意,鍾意左串kushi 同瑪我係串kushi食放題既時候,見到佢放題餐牌後面有午市定食,望一望都唔錯,所以今日下午就特登去試下食啦大約1點半去到,裡面唔算多人,雖然係暗左d,但係餐枱既位置都好光....坐低之後,就見到杯裡面已經放左茶包,一落滾水,就飲得,都幾方便&唔會凍晒,而且可以令到效率高d家姐叫左 3. 美國牛柳粒定食 $45我就叫左 20. 雜菌野菜鍋定食 $41呀媽叫左 25. 什錦天婦羅定食 $46全部都有沙律、前菜&麵豉湯 ,所以我覺得個價錢都唔算貴...好快就有野食啦沙律 - 沙律菜唔會爛,而且食落都幾爽口,而個醬汁,冇估錯左就應該係千島醬,份量岩岩可以拌勻d菜,好好味前菜 : 中華冷盤 - 少少地,比外面的粗身些,食落口,就有一種怪怪的感覺,唔似一般食開既味道....有少少酸咁...好難形容,應該唔會係變壞既...咁都有樣野好既,就係證匝左佢唔係係出面買番黎就算囉麵豉湯 - 個湯有海帶、豆腐同麵豉,開蓋個陣,個湯都

餐枱
呀媽叫左 25. 什錦天婦羅定食 $46

好快就有野食啦
麵豉湯 、 沙律 & 前菜 - 中華冷盤
,好好味

麵豉湯 - 個湯有海帶、豆腐同麵豉,開蓋個陣,個湯都幾混濁,要拌勻下先可,唔會話太鹼,味道一般

過多1分鐘,我叫既定食盲黎啦,真係好快
20. 雜菌野菜鍋定食 $41
20. 雜菌野菜鍋定食 $41 (放大版)
什菌野菜鍋定食 -
有4種唔同既菌類,有金茹、鮮冬茹、杏鮑茹,仲有一隻唔知叫名咩,佢係半圓形,白色既,大大片咁,d菌類仲有少少茹味,但係味道都唔錯,金茹 - 唔黏牙,鮮冬茹 - 爽得黎又有少少淋
,杏鮑茹 - 普通,無名的茹 - 彈牙 野菜只有娃娃菜,都爽口,唔錯,而且個鍋面頭有少少蔥花,切得好好,食落口有淡淡既蔥味,正
P.S. 小心個鍋,上枱個陣,仲係熱....

白飯 - 粒粒分明,硬度適中,還是暖的.....
3. 美國牛柳粒定食 $45
椰菜芽菜 - 好爽,而且有一陣既黑椒味,但又唔會話好hot

牛柳粒 - 上面既蔥花&爆蒜粒&另有既醬汁都同個牛柳好match,牛肉裡面仲呈粉紅色,唔太老
25. 什錦天婦羅定食 $46
什錦天婦羅 - 有3隻蝦、1片南瓜、1片茄子 & 一片紫心番薯,炸得岩岩好,金黃色,個天婦羅汁好特別^^

(另加一服務費)
2011-08-13
$45.1 (午餐)
25. 什錦天婦羅定食 $46
3. 美國牛柳粒定食 $45
20. 雜菌野菜鍋定食 $41 (放大版)
20. 雜菌野菜鍋定食 $41
午餐定食 餐牌 Part 2
午餐定食 餐牌 Part 1
  • 什菌野菜鍋定食
2011-08-08 5 瀏覽
太耐冇去荃灣廣場, 今日一去, 發現開咗好多新的食肆, 由於上面幾層都好多人, 所以向下層地庫進攻................山長水遠嚟到荃灣, 冇理由食大家樂丫, 就算你想食都冇位呀!!! 跟住轉去睇其他, 就响日式同韓式之間選擇, 我地2邊走, 睇下邊間食物及引, 終於決定食呢間....................點解食呢間?? 因為佢多選擇d, 有日式又有韓式, 有飯有麵有刺身有壽司, 而且人又多d, 感覺上應該好d, 開頭覺得呢間舖好有情調, 裝修黑ma ma, 燈光又暗, 偷食都唔知............haha~~ 但坐底之後, 睇menu時真係睇死人, 好彩我地得近鐵板燒的地方, 叫做比較光, 但都睇得好辛苦.............終於睇到有乜食, 但周圍都見唔到有等應, 全部離我地好遠, 而且又唔望過嚟...............後尾係鐵板燒師傅見到我地揮手, 佢幫我地叫待應埋嚟落單咋~~ 海鮮炒飯 前菜 -> 中華沙律 : 平時好少食, 因為我覺得比錢食海草係好唔抵, 但佢跟餐送的我就會食, 咬落爽爽地, 都幾OK, 唔會好草味 麵豉湯

點解食呢間?? 因為佢多選擇d, 有日式又有韓式, 有飯有麵有刺身壽司, 而且人又多d, 感覺上應該好d, 開頭覺得呢間舖好有情調, 裝修黑ma ma, 燈光又暗, 偷食都唔知............haha~~
鐵板燒
海鮮炒飯
麵豉湯 -> 好濃味, 有幾粒豆腐, 有D海帶咁, 飲到落底有好多香料, 真係煲架wor~~
海鮮炒飯 -> 有好多料, 有蝦、魚、魷魚、蟹柳等等, 雖然炒得好香, 但我覺得太多油lu~~ 食完唔係飽, 係比d油濟住, 如果落少d油就prefect~~ 而且佢炒得唔勻, 有d好鹹, 有d好淡, 仲落咗好多胡椒碎tim~~ 可能驚d海鮮腥掛??
手卷+刺身+湯烏冬set
刺身 -> 三文魚+八爪魚+唔知咩魚?? 雖然細細片, 但都算好新鮮
手卷 -> 有甜蝦+三文魚腩+唔記得??, 應該係新鮮即叫即包, 因為D紫菜仲好脆, 材料份量剛好, 唔算好多, 但又唔太少咁啦~~ 味道亦好鮮味~
湯烏冬 -> 有2片日本魚旦, 份量唔多, 好似1包烏冬都冇, 佢話係手打烏冬wor~~ 都似丫, 因為都幾彈牙, 但可能煮耐咗, 有少少林咗d~~ 個湯就好清, 冇麵豉湯咁濃~

响食緊途中, 會有待應埋嚟幫你卙水, 但當時你個杯係滿水的, 到你飲哂想搵人卙水果時呢, d待應係唔知去哂邊架?? 就算到你想埋單, 都係唔知去哂邊架wor~~ d待應真係神出鬼沒, 你需要佢的時候走閃, 你唔需要佢就响你面前行來行去..........................

呢度真係實在太黑..............影相開閃光燈又爆光, 唔開閃光燈又影得唔清楚, 真係難搞,.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

2011-03-26
好耐冇試過放題..同友人2個人諗住去試下呢間啦....點知...............冇任何理由令我會再去幫襯!!!!!!!!!!1.d赤貝sushi冇味...好似擺左好耐咁..係d​ 希靈魚同三文魚刺身叫好d..2.一個燒三文魚頭....有一面成面都差唔多係黑色.​.3.仲有d 多春魚燒到扁哂....有春都變左無春..(如果要我推介一種食物既..唯有可以試下佢個厚切豚肉​..係油d..但都okay既)埋單..一個大約$180你話佢平一定唔係平...當然​貴亦都唔係貴但係以咁既價錢咁既食物..就一定唔抵囉(總括黎講: 多油冇味D野唔新鮮...仲有超耐同成日漏單)

好耐冇試過放題..同友人2個人諗住去試下呢間啦....
點知...............
冇任何理由令我會再去幫襯!!!!!!!!!!

2.一個燒三文魚頭....有一面成面都差唔多係黑色.​.
3.仲有d 多春魚燒到扁哂....有春都變左無春..

(如果要我推介一種食物既..唯有可以試下佢個厚切豚肉​..
係油d..但都okay既)

但係以咁既價錢咁既食物..就一定唔抵囉

(總括黎講: 多油冇味D野唔新鮮...仲有超耐同成日漏單)
難食到費事影個無春魚.....總之影出黎等大家睇下有幾差啦... .\/.
2011-07-28
  • 其實都冇咩...一定要我講既唯有係 **厚切豚肉**
2011-05-29 13 瀏覽
星期日4.幾打電話去book位..竟然有wo!第一次食呢間 6.半 滿心歡喜去到 5個人..坐6人枱..坐得相當舒服得100分中食..所以即刻開始點野食刺身 一尼到 睇到我至愛既三文魚已經心裡有數因為有朋友做日本餐廳既 佢話如果D三文魚既邊邊有D啡啡地色既野就係處理魚果陣時砌得唔乾淨 咁會令到三文魚變得好腥結果一食 正如我朋友所講 好腥 食完第一round都無再叫雖然其他刺身我就無咩食到..但朋友們都話只係普普通通壽司舊飯 本來以為串係金水旗下既餐廳 D壽司飯應該會唔錯點知又再一次失望 食起尼 覺得同明將 爭鮮呢D壽司部既飯基幾乎一樣鐵板燒牛肉類既都好好味包括:金菇牛肉 薄燒牛肉 牛柳粒不斷encore牛油冬菇 過得去啦..7味雞排 太乾了仲有一個厚砌豚肉(好似係叫呢個名)都值得一再encore其他野食都岩岩合格..過得去咁啦..總結如果對刺身同壽司無咩要求既..其實呢間放題食得過既因為其他野食都達到標準 有某幾樣直情係中上既水準但亦有一個唔太好既問題 就係選擇較少 唔會有D咩驚喜既食物出現
星期日4.幾打電話去book位..竟然有wo!
得100分中食..所以即刻開始點野食

鐵板燒
牛肉類既都好好味
包括:金菇牛肉 薄燒牛肉 牛柳粒
不斷encore

牛油冬菇 過得去啦..
7味雞排 太乾了
仲有一個厚砌豚肉(好似係叫呢個名)
都值得一再encore

其他野食都岩岩合格..過得去咁啦..

總結
如果對刺身壽司無咩要求既..其實呢間放題食得過既
因為其他野食都達到標準 有某幾樣直情係中上既水準

2011-05-29
  • 金菇牛肉
  • 薄燒牛肉
2011-05-26 24 瀏覽
有一日行過吉之島,之後見到開左一間串kushi.隔左幾日,諗住試下.之後就訂左位la入到佢,個環境唔錯.我地一坐低就叫左好多sushi.D赤貝sushi黑色既,有冇搞錯!!!!!d三文魚都okd金菇肥牛細個隻手指尾!!!!d野完全冇特別!之後叫左個d串燒,又唔熱,超級油!!!!!!唯一最正常係icecream(因為係雀巢杯裝)D野食又少,叫左3,4輪已經冇野叫走單情況又嚴重wo第一次食日本放題叫咁少野!!!!真係好唔值!!!!以後都唔再試!cheap!cheap!cheap!
入到佢,個環境唔錯.
我地一坐低就叫左好多sushi.
D赤貝sushi黑色既,有冇搞錯!!!!!

d三文魚都ok
d金菇肥牛細個隻手指尾!!!!
d野完全冇特別!
之後叫左個d串燒,又唔熱,超級油!!!!!!

唯一最正常係icecream(因為係雀巢杯裝)
D野食又少,叫左3,4輪已經冇野叫
走單情況又嚴重wo

第一次食日本放題叫咁少野!!!!
真係好唔值!!!!以後都唔再試!
cheap!cheap!cheap!
2011-05-24
  • 沒百
吾係第一次食放題, 之前試過3-4間, 大多在水準之上, 自問本人都不是一個挑釁之人. 今次去試尼間, 係因為媽咪想試下, 又在我們屋苑對面.這次是我試過服務態度其差的一間放題. 由入座時間計算, 可以食1小時40分鍾, 但由我們入座到比單, 直到離開, 叫8碟黎得2碟, 仲係黎一小碗的蟹子沙律, 6片三文魚, 當時差不多只有6成入座率, 我地寫單, 等, 再加單, 再等, 成個鐘都係黎得4-5碟2人份量既野, 我食左一個鐘再問d 待應, 佢地話您地點既野無入過單, "我話:比左您地幾次,都無入單??" , 再叫我地等多陣, 會追下, 再轉頭又比張單我睇, 話入哂單, 仲未黎咩?? 仲問番我轉頭!, o甘我即場圈番點左而未黎既比佢, 其實已經火火地, 講真, 食放題食到自己都記得點左而未食既野, 可想而知, 我地(2人)叫既量吾多, 總共都無20碟, 而追左單, 都吾代表您吾駛等, 我再等多half hrs 先再比多3條dry到吾識請既...多春魚..... 我再問: 時間上都差吾多要完, 我想問仲要等??" 食放題食到....食小小又要問食小小又要追, 都係第一次!但您追還您追, 個

這次是我試過服務態度其差的一間放題
, o甘我即場圈番點左而未黎既比佢, 其實已經火火地
, 都係第一次!

但您追還您追, 個度d 侍應就吾會多理您, 佢地只會應酬完您, 就圍埋一埋係門口位置用walkie talkie 講笑傾計
, 佢地serve客既速度, 仲慢過我平時行路, 我真係未見過放題侍應甘"姿油", 我由入座第一輪落單既翠玉瓜, 足足要等個幾鍾先到, 吾火就假.

兩人價都要食$370(連加一), 上菜慢, 食物只屬一般, 侍應態度散漫, 尼個價錢, 每人食左都無$100, 吾該哂~ 不敢恭維, 絕無下次!:
2011-05-16
  • 沒有
2011-05-02 4 瀏覽
仲有一張paper (post得太多圖)爐端燒- 煙肉車厘茄- 多春魚- 墨魚咀- 免治雞肉棒- 7味雞腎- 汁燒雞肉- 雞軟骨- 雞骨腸 (好特別,一定要試下)- 雞翼- 鹽燒三文魚頭- 鹽燒秋刀魚- 煙肉蟹柳捲(next page)- 鮮冬茹- 汁燒牛柳粒串汁燒5目魚餅- 茄子(我食左好多,超正!!!)- 洋蔥(太甜lu)- 栗米- 翠玉瓜- 青椒- 溫室番茄- 牛舌- 玉子燒(都係甜左d,佢用蜜糖燒)
串kushi
仲有一張paper (post得太多圖)

爐端燒

- 煙肉車厘茄
- 多春魚
- 墨魚咀
- 免治雞肉棒
- 7味雞腎
- 汁燒雞肉
- 雞軟骨
- 雞骨腸 (好特別,一定要試下)
- 雞翼
- 鹽燒三文魚頭
- 鹽燒秋刀魚
- 煙肉蟹柳捲

(next page)
- 鮮冬茹
- 汁燒牛柳粒串
汁燒5目魚餅
- 茄子(我食左好多,超正!!!)

- 洋蔥(太甜lu
- 栗米
- 翠玉瓜
- 青椒
- 溫室番茄
- 牛舌
- 玉子燒(都係甜左d,佢用蜜糖燒)
中華冷麵雖然黎過陣個樣唔係幾得,但係食落起好好味,好香既麻醬味
2011-04-29
5 分鐘 (堂食)
串kushi
  • 燒茄子
2011-05-01 8 瀏覽
其實仲有野食架,除左上面PAPER之外不過post唔晒咁多仲有:串燒類:- 煙肉車厘茄- 多春魚- 墨魚咀- 免治雞肉棒- 7味雞腎- 汁燒雞肉- 雞軟骨- 雞骨腸(e個好特別,一定要試下)- 雞翼- 鹽燒三文魚頭- 鹽秋秋刀魚- 煙肉蟹柳捲- 鮮冬茹- 汁燒牛柳粒串- 汁燒5目魚餅- 茄子(我最鍾意食e個,食左十幾串咁啦xd,不過我order最後個3串個陣,佢入錯電腦,比左旁邊個張枱t^t)- 洋蔥(太甜)- 栗米- 翠玉瓜- 青椒- 溫室番茄- 牛tongue- 玉子燒,用蜜糖燒,搞到好甜,不過都ok)呀爸呀媽食完第一輪就已經食唔落= =比佢地激死,咁又係既,佢地全部order晒d串燒(肉類),會好飽= =星期一至星期四$168星期5至星期日$198四個人食(星期5) $198X4=792,再加1,就等於871.2,都算ok既,如果你唔會好似我呀爸呀媽咁既話...
其實仲有野食架,除左上面PAPER之外
不過post唔晒咁多

- 免治雞肉棒
- 7味雞腎
- 汁燒雞肉
- 雞軟骨
- 雞骨腸(e個好特別,一定要試下)
- 雞翼
- 鹽燒三文魚頭
- 鹽秋秋刀魚
- 煙肉蟹柳捲

- 鮮冬茹
- 汁燒牛柳粒串
- 汁燒5目魚餅
- 洋蔥(太甜)
- 栗米
- 翠玉瓜
- 青椒
- 溫室番茄
- 牛tongue
- 玉子燒,用蜜糖燒,搞到好甜,不過都ok)

星期一至星期四$168
星期5至星期日$198

2011-04-29
5 分鐘 (堂食)
  • 串燒 - 茄子
(非會員)
我們一行大大小小有20人,計人頭該是15個人份吧,為好友慶祝生日,原本見到是串燒放題店,真的有期待。選擇放題是好讓大家吃得自由點, 可是結果吃得滿肚子氣!下單時錯漏百出,給小孩點的飯麵還明顯是漏了單,可憐媽媽們,小孩都是天下最沒耐性的動物,餓壞了!  好不容易吃飽了,來點甜的,其實只有雪米糍及3種雪糕可選吧,來了雪米糍30粒 (每人頭2粒), 我們已習慣了要等,嘻嘻哈哈的吃了7788,追問雪糕怎麼還未到,侍應的回答竟是吃了雪米糍便沒有雪糕!!  那我女兒一來便嚷著要的芒果雪糕... ? 一輪爭取,還是不退讓! 幸好我們在一堆雪米糍袋中找到兩粒完好的,退給她們,要回一杯雪山雪糕~ 友人唯有轉移要汽水,也叫合理吧,侍應們一輪call 機後的回應,我們已過兩小時, 不能再下單  奇.奇.奇! 最後我們也不想留,便要求埋單,盛惠$32XX,也是fixed price 沒可能有意外驚喜吧,該死的又真的”估你唔到”~ 我們取生日餅,準備唱歌之際, 侍應突來要收$50切餅費... ... OMG OMG 你想點呀,俾哂錢你先出聲,我們來的時候已把餅請你們放進雪柜,你又唔出聲,切個餅開心

那我女兒一來便嚷著要的芒果雪糕... ?
 奇.奇.奇! 最後我們也不想留,便要求埋單,盛惠$32XX,也是fixed price 沒可能有意外驚喜吧,該死的又真的”估你唔到”~ 我們取生日餅,準備唱歌之際, 侍應突來要收$50切餅費... ... OMG OMG 你想點呀,俾哂錢你先出聲,我們來的時候已把餅請你們放進雪柜,你又唔出聲,切個餅開心吓都唔抵得呀 ............................

最後,我們決定就托著餅,去了停車場,反正我們一班人3架車,就泊在一起,開壇,唱歌,分餅,把所有不滿化為食慾,幹掉友人親手弄的士多啤李及芒果拿坡倫餅,好滿足。 停車場的生日派對,你試過未?

這裡的食物,也真難吃,連燒銀杏都沒有,不提也罷。
2011-04-17
慶祝紀念
生日
2011-03-29 12 瀏覽
勝:鄰近荃灣西鐵站及荃灣港鐵站.廣場內設有停車場.敗:侍應有少少手忙腳亂出現部份漏單情況幫襯時段:平日-晚市博士總結+評分:都係一般的日式放題.冇太大驚喜.食物質素亦一般,不要太高要求評語:唔"博"冇損失☆☆☆☆備註:1.以上乃個人口味.評分及味道(圖片)以10粒"☆"為滿分.2.當日之評分並不代表店舖將來沒有進步空間.歡迎朋友留言提供新資料
勝:
鄰近荃灣西鐵站及荃灣港鐵站.
廣場內設有停車場.

敗:
侍應有少少手忙腳亂
出現部份漏單情況

幫襯時段:
平日-晚市

博士總結+評分:
評語:唔"博"冇損失☆☆☆☆

備註:
一般嘅日式放題,唔打算放食物相,今次俾大家睇吓菜單,睇吓各位啱唔啱食
2011-01-26
2011-03-26 2 瀏覽
一心以為試新野,點知失望而回!我叫了西京銀雪魚定食,朋友仔叫了七味牛仔骨定食!order完等食時,發現了豉油碟上黏著2粒飯...驚驚地!最先是前菜,沙律d菜又黃又黑,一點都不新鮮!中華沙律,唉,一口就食哂,份量少得可憐!本是叫了西京銀雪魚,侍應姐姐話冇西京銀雪魚,要不要鐵板燒銀雪魚?問佢有什麼不同,佢話一邊是廚房煮,一個是鐵板這邊煮...唉,都不明有什麼分別,食材是一樣的,為何不能煮西京銀雪魚呢?上菜了,嘩,超過份,份量極少,半截魚都不知有冇,個set要$66,不抵...朋友仔就話七味牛件骨不錯,起碼有6件,我想不再去了!
一心以為試新野,點知失望而回!
我叫了西京銀雪魚定食,朋友仔叫了七味牛仔骨定食!
order完等食時,發現了豉油碟上黏著2粒飯...
驚驚地!

最先是前菜,
沙律d菜又黃又黑,一點都不新鮮!
中華沙律,唉,一口就食哂,份量少得可憐!
本是叫了西京銀雪魚,
侍應姐姐話冇西京銀雪魚,
要不要鐵板燒銀雪魚?
問佢有什麼不同,
佢話一邊是廚房煮,一個是鐵板這邊煮...
上菜了,嘩,超過份,份量極少,
半截魚都不知有冇,
個set要$66,不抵...
朋友仔就話七味牛件骨不錯,
起碼有6件,

我想不再去了!
2011-03-26
好耐冇寫食評lu, 一直都好懶, 不過因為太多間餐廳想講啦, 就開返支筆啦~在情人節那天雖然沒有伴, 但和同事2個身痕走去呢間聲稱「咀咀10秒就有愛火花」的放題….完全係敢死隊…不過邊個話個日單身就唔可以去食飯先~anyway當日完全係full house, 很多人玩咀咀的game, 雖然唔及台灣個間咁好氣氛, 不過我都覺得d人玩得幾投入, sweet sweet嫁~唔單止係大人仲有細路, 屋企人都可以咀埋一份, 都幾o嫁…~食物方面, 我覺得比得呢個價錢, 唔多唔少係有expectation ge, 我覺得中肯咁講, 佢有d食物真係o, 有d真係唔得, 以下係我ge推介: 薄燒牛肉:佢個厚切真係好硬, 呢個好食好多~煙肉車里茄: 我本身好like車里茄, 撞出個味道好特別~個刺身希靈魚真係好特別, 堅好食~燒蝦燒帆立貝都好好食~個煮蜆都ok總括黎講, 有d特別野要慶祝, 都可以食下呢間ge, 平時午市就唔知喇~

當日完全係full house,
人山人海
咀咀

薄燒牛肉:佢個厚切真係好硬, 呢個好食好多~
牛肉薄燒
煙肉車里茄: 我本身好like車里茄, 撞出個味道好特別~
車里茄
刺身希靈魚真係好特別, 堅好食~
黃色的是希靈魚
燒蝦燒帆立貝都好好食~
個煮蜆都ok
酒煮蜆