2023-02-01 20 瀏覽
去九龍城啲南貨舖買完嘢,過嚟土瓜灣搵嘢食~呢帶仲有好多性價比高嘅小店,今次揀咗呢間有串燒又有烤魚雞煲嘅~佢嘅泡椒酸菜烤魚好大條,上面仲有好多酸菜辣椒咁🌶,睇落好惹味~個魚烤得面好脆,不過部份面頭有啲焦要搣走,入面嘅魚肉都幾滑🐟~魚下面仲有好多薯粉,薯仔🥔,芽菜,娃娃菜之類🥬,兩個人食勁飽!雖然如此,都叫咗啲燒物~呢個燒雞脾菇勁大片🍄,燒到好juicy,估唔到雞脾菇可以咁煮😋😋~又係我最愛嘅烤牛舌!呢個切得比較薄,無咁有咬口,不過都好香牛味,加少少辣味就好正~雞腎串好爽口,燒物必食~母親大人好鍾意食雞軟骨,好脆但又有啲軟軟地嘅位~當晚仲有一大檯客人,一齊飲啤酒食燒烤食雞煲真係好有氣氛~
去九龍城啲南貨舖買完嘢,過嚟土瓜灣搵嘢食~
泡椒酸菜烤魚
雖然如此,都叫咗啲燒物~
燒雞脾菇
又係我最愛嘅烤牛舌!
烤牛舌
雞腎串好爽口,燒物必食~
母親大人好鍾意食雞軟骨,好脆但又有啲軟軟地嘅位~
烤雞軟骨串 & 雞腎串
當晚仲有一大檯客人,一齊飲啤酒食燒烤食雞煲真係好有氣氛~
2023-01-30
泡椒酸菜烤魚
燒雞脾菇
烤牛舌
烤雞軟骨串 & 雞腎串
  • 燒牛舌
  • 雞腎串
去食之前就已經睇過餐牌諗好左食咩😆所以一坐低就即刻嗌左蒜香烤魚(小辣)($268)烤魚用左鉗魚 冇乜骨 非常滑溜又多肉 魚肉就算食到後期都唔會散哂/變鞋口🤤🤤🤤而且勁多配料 萵荀/芽菜/娃娃菜/金菇/豆卜/土豆🥔片/薯粉 2個👭食 唔洗額外加料已經好飽 超抵食😋😋佢啲配料全部都好鍾意 特別鍾意豆卜 豆卜係比較實正個啲 可以吸好多好多汁🤭🤭薯粉仲要係粗身個款 煙煙韌韌😙😚😙係等緊烤魚既時候就再study 一下餐牌🤣 再order 左蒜蓉牛油焗金菇($28)/燒雞中翼($28)/雞腎串($18)串燒傳出香噴噴既孜然味 而且燒到岩岩好 中間仲好juicy 金菇鋪滿新鮮蒜蓉 帶少少蒜蓉辣 超級like🫶🏻🫶🏻🫶🏻結果返到屋企就俾人嫌棄成口蒜味😜😝🤪

蒜香烤魚小辣
蒜蓉牛油焗金菇
烤雞中翼  /雞腎
蒜香烤魚小辣
蒜蓉牛油焗金菇
烤雞中翼  /雞腎
2023-01-31 18 瀏覽
夜晚同朋友🧑‍🤝‍🧑係土瓜灣食烤魚、串燒,味道令人一試難忘🤤。餐廳餐牌有多款串燒、海鮮🦞🦐、肉類🥩、蔬菜🥬、涼伴選擇,烤魚亦有辣有唔辣🌶️,而我哋最終選擇食唔辣嘅蒜香烤魚。蒜香🧄烤魚味道香濃,未入口已經有陣陣蒜香,而且魚肉好新鮮🍴,2條魚份量亦十足。烤魚伴有薯粉、金菇、豆卜,索咗盤嘅魚汁,食落爽口、香甜。餐廳嘅串燒亦燒得好惹味,串燒面嘅孜然粉加強咗串燒嘅味道,而且牛舌、雞腎等肉質亦好鮮嫩,雞軟骨炸得香脆,食落有口感😋。꧁☬小編食左咩☬꧂✅蒜香烤魚✅烤牛舌✅雞腎串✅雞軟⻣串(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $160♥️

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅蒜香烤魚
✅烤牛舌
✅雞腎串
✅雞軟⻣串

(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $160♥️
2023-01-29 16 瀏覽
過嚟土瓜灣探朋友,朋友話呢間小店幾抵食,帶咗我過嚟食下小店真係幾隱蔽,喺離土瓜灣地鐵站約5分鐘嘅一條小巷,見餐牌就主打烤魚、雞煲及串燒🐠港式麻辣烤魚 $268烤魚都幾大條😍要咗小辣,表面放咗大量嘅芽菜、芫茜、蔥及紫洋蔥,而烤魚嘅下面原來仲放咗好多配菜,包括豆卜、娃娃菜、土豆片、萵筍及薯粉一煮滾已經聞到好香🤤小辣唔會好辣,味道又好足夠,越煮越入味,魚肉好滑唔會好多骨,十分惹味,連埋配菜兩個人食曬都飽咗8成,呢個烤魚真係好豐富,勁多配菜,好足料😋另外,仲追加咗粟米🌽及🪆娃娃菜,吸曬啲湯汁,又係冇得輸😋🐏烤羊肉串 $28一份有兩串,要咗小辣,食落好香孜然味帶微,唔會好乾身😋🥒燒翠玉瓜 $12食落好juicy, 小辣已經好惹味🫶🏻🥬燒韭菜 $12每條韭菜都沾上調味料,惹味之選🍻青島啤酒 $30惹味烤魚串燒係要配返杯啤酒嘅🍻🥤可樂 $12玻璃樽嘅可樂,夠氣啲好飲啲😝
過嚟土瓜灣探朋友,朋友話呢間小店幾抵食,帶咗我過嚟食下

🐠港式麻辣烤魚 $268

另外,仲追加咗粟米🌽及🪆娃娃菜,吸曬啲湯汁,又係冇得輸😋

🐏烤羊肉串 $28
一份有兩串,要咗小辣,食落好香孜然味帶微,唔會好乾身😋

🥒燒翠玉瓜 $12
食落好juicy, 小辣已經好惹味🫶🏻

🥬燒韭菜 $12
每條韭菜都沾上調味料,惹味之選

🍻青島啤酒 $30
惹味烤魚串燒係要配返杯啤酒嘅🍻

🥤可樂 $12
玻璃樽嘅可樂,夠氣啲好飲啲😝
  • 港式麻辣烤魚
2023-01-21 25 瀏覽
今日跟朋友去土瓜灣落山道尾的「串得喜」食泡椒酸菜魚😁點知酸sold out😮‍💨只好轉食港式麻辣烤魚🤪「串得喜」店舖不大,但座位寛躺,不錯!港式麻辣烤魚,原條魚好大條又多肉 .. 肉質脆香紮實重點魚骨少😬個汁又香又濃,我地叫左中辣,辣度可以😜配料也不少有洋蔥、薯仔、芫荽、芽菜、金菇、豆卜等.. 薯仔好淋好好食,芫荽又多🥰串燒我哋試咗黃金魷魚筒,一口牛,雞軟骨,烤五花腩肉片….烤五花腩肉片$28/2串 五花腩燒得好香脆,有油脂感但唔會勁油膩!一口牛$68/份 肉味夠濃郁,口感軟腍!黃金魷魚筒,香濃蛋黃味,不錯!

串燒我哋試咗黃金魷魚筒,一口牛,雞軟骨,烤五花腩肉片….

一口牛$68/份 肉味夠濃郁,口感軟腍!

黃金魷魚筒,香濃蛋黃味,不錯!
2023-01-19 25 瀏覽
呢間位於土瓜灣既烤魚專門店,餐廳夜晚好多人黎呢度買烤魚返屋企食同埋坐響餐廳度食,小店職員好友善,推介我地食烤魚無左蕃茄味就叫左酸菜魚少辣,呢條烤魚係用左鉗魚整成,即叫即煮,所以要食呢最好就係WHATSAPP提早預訂位置同食物提早落ORDER會比較好,因為制作需時,烤魚真係好大條而且好多肉,肉質好軟淋好滑,另外呢度仲有小食串燒,好多款選擇,我地叫左兩串羊肉串好香口,一串雞腎彈牙,一串牛舌好好味小編推介,烤魚入面仲有好多唔同既入味配料有薯粉條,豆卜,芽菜,洋蔥,蒿荀,薯仔片等等,仲有一口牛柳粒牛肉味濃,翠肉瓜軟熟。

2023-01-17 14 瀏覽
早排經開呢頭做野,見到呢間有烤魚雞煲串燒食既餐廳。鋪頭唔算大,同埋位置唔算當眼,但平日夜晚都坐滿座。😂琴日夜晚得10度,我就約定母親大人收工過去食烤魚暖下個胃😁我地7點半去到,已經滿座,好彩等左10分鐘就有人走🍛環境唔大,但坐得都舒服。不過因為客人多,所以食物都要等半個鐘左右,店員都好有禮貌,講左幾次唔好意思要我地等咁耐🤭價錢係平既,食物質素都好唔錯!人均$200就食到勁飽。👍🏻港式麻辣烤魚 ($268)我地叫左小辣,辣度岩岩好,應該真係就返香港人既口味。😁麻味都突出,但無出面食既咁麻,應該係港式既分別。主要係食完無種好口渴既感覺,做得好好🤩個烤魚皮脆肉滑,好爽,又夠大條,魚味又夠鮮👍🏻配料都幾正,有薯仔,芽菜,金菇,薯粉。😋一口牛 ($68)牛味好突出,佢唔係燒到好熟,令到個口感極佳🤩調味做得好好,唔會覺得好鹹但又好惹味。👍🏻烤雞肉 ($28)雞肉好好味,超級滑,肉汁又夠多,唔會燒到好乾,走曬肉汁😍烤雞軟骨串 ($18)雞軟骨串係我每次食串燒必叫😁呢間係整得好好食!佢個雞軟骨真係軟食爽口,唔會“硬掘掘”。又有d雞油香,好正😋牛肉串 ($38)味道同一口肉差唔多,都係正既!38蚊係2蚊

港式麻辣烤魚 ($268)

一口牛 ($68)

烤雞肉 ($28)
雞肉好好味,超級滑,肉汁又夠多,唔會燒到好乾,走曬肉汁😍

烤雞軟骨串 ($18)

牛肉串 ($38)
味道同一口肉差唔多,都係正既!38蚊係2蚊,咁既話應該牛肉串抵食小小😂

燒韮菜 ($12)
媽媽好鍾意食!佢好鍾意佢個調味同埋韮菜味唔會太青😝$12一個燒韮菜都好扺!

2023-01-15 10 瀏覽
⭐️ 串得喜 (土瓜灣) ⭐️ ⭐️蕃茄烤魚 $268⭐️聽紅土既街坊講話呢間烤魚幾好食,咁小妹就去試吓🥰小妹叫左蕃茄烤魚,都幾開胃😋原條既魚好大條好多肉,魚肉好滑,仲有其他配料,例如蕃茄、洋蔥、豆卜、芫荽、芽菜、薯粉、金菇等等😍豐富得黎,味道都幾吾錯🥰⭐️蒜蓉烤原條茄子 $48⭐️茄子烤得幾好,好夠味。濕濕潤潤,有水準。⭐️烤雞中翼 $28⭐️雞翼烤得脆口,乾身得黎都好夠味道。🕋環境指數:7/10雖然係小店,但坐得都闊落。客人會在門外食煙。😋美味指數:8/10整體都幾好食😋👩🏻‍🌾服務指數:7/10店員努力工作😚🤑抵食指數:7/10 都真係幾抵食🙋🏻‍♀️推介指數:7/10 不妨試下吖😆📍地址:土瓜灣落山道96號橋發大廈地舖
⭐️ 串得喜 (土瓜灣) ⭐️

⭐️蕃茄烤魚 $268⭐️

⭐️蒜蓉烤原條茄子 $48⭐️
茄子烤得幾好,好夠味。濕濕潤潤,有水準。

⭐️烤雞中翼 $28⭐️
雞翼烤得脆口,乾身得黎都好夠味道。

🕋環境指數:7/10
雖然係小店,但坐得都闊落。客人會在門外食煙。

😋美味指數:8/10

🙋🏻‍♀️推介指數:7/10
不妨試下吖😆

📍地址:土瓜灣落山道96號橋發大廈地舖
2022-12-28 30 瀏覽
📍 串得喜🌍 土瓜灣落山道96號橋發大廈地舖G/F, Kiu Fat Mansion, 96 Lok Shan Road, To Kwa Wan📝 整體評分:9 /10隱世烤魚串燒店,開係平民區內巷,唔行入去都唔會留意到,靠朋友介紹先知/街坊先識~感覺好自由好hyper,後生仔係廚房邊煮邊唱歌~ 唔好睇係年紀輕,有老師傅手勢~🥢燒韮菜🥢 $12韭菜仍然濕潤青脆,撒上孜然粉同七味炒,好jeng,每次都必要點。🥢燒牛舌🥢 $22/串 牛舌好爽口,油香重🥢 烤五花腩肉片🥢 $28/2串 半肥瘦既五花腩燒到好香脆,富有油脂感卻唔會勁油膩!🥢雞腎串🥢 $18 雞腎唔錯既但相比之下就唔係話好特別🥢一口牛🥢 $68/份 肉味夠濃郁,仲口感鬆化。🥢烤雞中翼🥢 $28 雞翼雖然唔係好大隻,但雞皮焦香肉就嫩滑多汁。🥢泡椒酸菜烤魚🥢 $268魚熱油高溫炸過,肉質脆香紮實,泡椒味重但有D太辣而且蓋過酸味,另一番風味。
📍 串得喜

🌍 土瓜灣落山道96號橋發大廈地舖

📝 整體評分:9 /10

🥢燒韮菜🥢 $12

🥢燒牛舌🥢 $22/串 牛舌好爽口,油香重

🥢雞腎串🥢 $18 雞腎唔錯既但相比之下就唔係話好特別

🥢一口牛🥢 $68/份 肉味夠濃郁,仲口感鬆化。

🥢泡椒酸菜烤魚🥢 $268

2022-12-25 50 瀏覽
又有串燒又有烤魚,滿足曬你兩個願望😍🥰平時都比較少去開土瓜灣,今日約咗個住附近嘅朋友,一於上網搵吓附近有咩好食。最近天氣都仍然有啲涼意,睇梨最啱就係食啲暖笠笠嘅嘢,見到麻辣烤魚就最合我心意,仲見佢有串燒供應,小店經營,一於去試吓佢。香菇 燒得唔會乾,保留左水份,有新鮮嘅菇香。金菇肥牛卷,配上獨特嘅醬汁,非常夾嘅味道,推介。韭菜,我既串燒必食,濃濃孜然燒烤嘅美味黃金燒雞翼,滿滿黃金蛋黃香既邪惡醬汁,配上醃好咗嘅雞翼👍羊肉串 唔會太多肥膏,有肉汁加上香料嘅配搭,喺我鍾意嘅味道重點梨啦,港式麻辣烤魚,老實講真係好驚喜,平時食既魚都多骨,但佢呢條魚令我幾意外,唔多魚骨,仲啖啖肉,而且都真係幾大條下,個汁又香又濃,我地叫左小辣,但唔算係好辣,下次可以挑戰吓中辣😋配料好足料,有薯粉、洋蔥、薯仔、芫荽、芽菜豆卜等。食到好滿足,對於2個人黎講,都真係好夠食😆
又有串燒又有烤魚,滿足曬你兩個願望😍🥰

香菇 燒得唔會乾,保留左水份,有新鮮嘅菇香。

金菇肥牛卷,配上獨特嘅醬汁,非常夾嘅味道,推介。

韭菜,我既串燒必食,濃濃孜然燒烤嘅美味

黃金燒雞翼,滿滿黃金蛋黃香既邪惡醬汁,配上醃好咗嘅雞翼👍

羊肉串 唔會太多肥膏,有肉汁加上香料嘅配搭,喺我鍾意嘅味道

2022-12-23 24 瀏覽
超正,有我既至愛烤魚…哩度烤魚又分好多唔同嘅選擇比人揀,又辣又唔辣,任君選擇仲有必食嘅烤雞肉同烤生蠔,啲烤雞肉唔同出面果啲,燒出嚟仲有啲雞汁,平時出面燒果啲都燒到乾晒無晒汁所以我覺得佢真係燒到好好,入面啲肉仲好滑同好Juicy勁正啲燒生蠔都好正,又大隻又好味仲有哩度啲一口牛都好正,我勁鐘意食。我除左堂食都試過外賣,味道都好正,佢外賣包裝包都好好同出面唔同,所以我都幾鐘意成班朋友一齊落嚟食日日食我都唔會厭因為我好鐘意食烤魚同燒烤
所以我覺得佢真係燒到好好,入面啲肉仲好滑同好Juicy
勁正啲燒生蠔都好正,又大隻又好味
日日食我都唔會厭
因為我好鐘意食烤魚同燒烤
2022-12-23
  • 港式麻辣烤魚
  • 烤雞肉
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 一口牛
2022-12-22 17 瀏覽
天氣暖返點,但還是有點凍,最岩圍爐食熱野😋黎到土瓜灣食晚餐,先點個烤魚再諗其他,因為烤魚要等一會,點了點串燒先墊一下🤭雞軟骨、牛舌兩款都好好味,串燒都點了小辣,辣度剛好,最鍾意係佢依到串燒既調味,調料搭配既口味岩我😋跟住,烤魚也到了,點的是港式麻辣,一樣都係小辣,微微的辣剛好。魚肉肉質不錯,最正係無細骨,可以大啖肉咁食,烤魚配料也不小,萵筍,金菇,豆卜,薯粉。中途再加了點串燒。泰式燒魷魚筒、燒秋葵、跟茄子。魷魚筒燒得岩岩好,點埋配既醬,好岩味。秋葵也不錯,而茄子鋪住滿滿既蒜,更加吸引。😍
天氣暖返點,但還是有點凍,
最岩圍爐食熱野😋

黎到土瓜灣食晚餐,
先點個烤魚再諗其他,

因為烤魚要等一會,
點了點串燒先墊一下🤭

雞軟骨、牛舌
兩款都好好味,串燒都點了小辣,
辣度剛好,最鍾意係佢依到串燒既調味,調料搭配既口味岩我😋

跟住,
烤魚也到了,點的是港式麻辣,
一樣都係小辣,微微的辣剛好。
魚肉肉質不錯,最正係無細骨,可以大啖肉咁食,
烤魚配料也不小,萵筍,金菇,豆卜,薯粉。

中途再加了點串燒。
泰式燒魷魚筒、燒秋葵、跟茄子。

魷魚筒燒得岩岩好,點埋配既醬,好岩味。
秋葵也不錯,而茄子鋪住滿滿既蒜,更加吸引。😍
2022-12-15 21 瀏覽
餐廳主打雞煲、酸菜魚及串燒,我同朋友兩個女仔叫了幾樣串燒配酒飲,盡情傾偈吹水。🐮烤牛舌 - 牛舌與孜然粉嘅味道絕配😍😍🌮烤金菇肥牛卷 - 燒汁的味道甜甜地加上肥牛的肉汁,卷埋金茹,好好味呀👍🏼🐥烤雞中翼 - 燒到個皮好脆,完全鎖住肉汁,一咬落去,肉嫩多汁🐤烤雞軟骨- 爽口得嚟帶有少少雞肉,正!配埋酒飲,食到停唔到口🍻🧈蒜蓉牛油焗金菇- 用錫箔紙包金茹,牛油加上蒜蓉,真係好惹味🥒烤翠玉瓜及燒雞髀菇 - 保留到蔬菜的水份,而且鮮甜,脆口,非常可口💜整體份量大大份,幾抵食。辣度仲有不同的選擇,中意食辣野的不要錯過啊!

🐮烤牛舌 - 牛舌與孜然粉嘅味道絕配😍😍

想一次過品嚐多種款式又想香口多味,串燒係個不錯嘅選擇!我地揀左係土瓜灣附近的小店,叫串得喜,交通方便。串燒種類選擇多,有海鮮、雞肉、牛、豬類串燒,還有提供羊肉串燒,食膩了牛豬雞的朋友可換換新口味。推薦燒牛舌和羊肉,好有風味。食材鮮美份量足,價錢不貴,即叫即燒,好香噴噴,十分值得推薦😋因為朋友唔食得太辣,我地揀左蒜香烤魚(原條)上,配上秘製醬汁,味道濃🌟蒜香烤魚(原條)烤魚有4款口味,鍾意食辣嘅,可以揀港式麻辣同泡椒酸菜味,除了傳統麻辣口味之外,也有蕃茄味,辣度可以自己決定,好受歡迎!食落去,D肉好鮮味,亦好嫩滑,食到停唔到口!配料好豐富,有萵筍、薯粉、芽菜、大白菜、薯仔等,用量十足,抵!🌟雞肉串燒🌟雞軟骨🌟雞腎🌟食得出雞肉係先醃製再生燒,最後撒上孜然粉,肉嫩多汁,正😄雞軟骨同雞腎都係串燒必叫之選,表面微焦,內裡爽脆,別有一番風味❤️✨🌟烤牛舌🌟雞脾菇🌟羊肉串🌟金菇肥牛串🌟串燒類推薦燒牛舌心、燒雞腎串,口感不錯,調味恰到好處,好好食😋支持小店,好味之選!
想一次過品嚐多種款式又想香口多味,串燒係個不錯嘅選擇!
我地揀左係土瓜灣附近的小店,叫串得喜,交通方便。

🌟蒜香烤魚(原條)
🌟雞肉串燒🌟雞軟骨🌟雞腎🌟
食得出雞肉係先醃製再生燒,最後撒上孜然粉,肉嫩多汁,正😄
🌟烤牛舌🌟雞脾菇🌟羊肉串🌟金菇肥牛串🌟
支持小店,好味之選!
🌟雞脾菇🌟
2022-12-12
🌟雞脾菇🌟
🌟雞肉串燒🌟雞軟骨🌟雞腎🌟
  • 蒜香烤魚(原條)🌟雞肉串燒🌟雞軟骨🌟雞腎🌟🌟烤牛舌🌟雞脾菇🌟羊肉串🌟金菇肥牛串🌟
2022-12-11 474 瀏覽
同家姐出咗土瓜灣辦點事情,攪掂啲嘢已經六點左右。於是決定係附近食埋飯先迫屋企。於是周圍逛逛睇吓有乜嘢好食。結果見到呢間小店,感覺不錯,決定試吓。六點尚早客人不太多,餐廳有五張四人枱。小店主打有串燒、雞煲及烤魚。串燒種類足、有肉、蔬菜及時令海鮮。更有是日精選。小店亦供應火鍋配料,食完雞煲及烤魚,仲可以打埋邊爐。突然想食羊肉,於是先點了份《烤羊肉串》(2串$28),羊肉串加咗孜然粉,烤得剛剛好,不會太乾,入口羊肉味濃。串燒不錯,下次可以再來。因為今次比較想食烤魚,烤魚有四款口味,我哋揀咗《港式麻辣烤魚》($268/原條),家姐同我都食得辣,所以選了大辣。配菜有豆卜、芽菜、芫茜等配菜。開住爐一邊煮一邊食,既可保持溫度,又可加火鍋配料打埋邊爐。兩個人怕食唔曬,所以我哋只加咗一份萵荀。萵荀吸收了香濃湯底更加好味。烤魚越煮越香辣,十分惹味過癮。食串燒同辣野,當然唔少得啤酒啦,結果不經不覺兩個人最後飲咗七支大啤。餐廳越夜越多客。氣氛非常熱鬧,真心一間不錯小店。

羊肉串燒

港式麻辣烤魚