2019-09-19
約左中學同學出太子食飯~食厭拉麵既我地咁啱經過呢間餐廳,見到佢係地窖咁得意,又係賣串燒,就落左去試下啦,點知都有預想不到既驚喜啊!因為我地都唔食辣,所以當侍應問我地串燒係辣定係鹽烤嗰陣我地就即刻選左鹽烤。牛柳 ($9 一串)牛柳個味道唔錯,鹽烤係帶到個鮮味出黎,如果肉質再好少少同埋鎖到肉汁會更好雞軟骨 ($9 一串)呢個真係要推介下。呢間舖既雞軟骨好好食,非常有口感,加埋鹽烤既鹹味令人食指大動,即刻再叫多幾串啊!羊脊柳 ($9 一串)羊肉有少少膻味,但係又唔算特別重,加埋鹽之後反而更加好食。燒生蝦 ($38一份)生蝦份量比較細,但係都係有蝦味,整體唔係特別推薦。芝士大元貝 ($28一份)呢個都抵讚。份量非常大,芝士味道亦非常濃郁,可以食完再叫多個。日本和牛粒 ($38一份)肉質鮮嫩多汁,佐以黑椒更加凸顯個味道,唔錯!炸蠔 ($38一份)炸漿略顯偏厚,但蠔既鮮味都係無被掩蓋既,味道不錯。精選生蠔 ($9一隻)呢個真係要推薦下。本身入到黎見到menu大部分都係串燒,所以都叫左一大堆。之後見到佢有生蠔,就順便叫左半打啦。本身都無咩大期望,點知啲生蠔比預想中正好多倍!生蠔個味道非常好,以呢個價
牛柳 ($9 一串)
雞軟骨 ($9 一串)
羊脊柳 ($9 一串)
羊肉有少少膻味,但係又唔算特別重,加埋鹽之後反而更加好食。
燒生蝦 ($38一份)
生蝦份量比較細,但係都係有蝦味,整體唔係特別推薦。
芝士大元貝 ($28一份)
日本和牛粒 ($38一份)
肉質鮮嫩多汁,佐以黑椒更加凸顯個味道,唔錯!
炸蠔 ($38一份)
炸漿略顯偏厚,但蠔既鮮味都係無被掩蓋既,味道不錯。
精選生蠔 ($9一隻)
呢個真係要推薦下。
本身入到黎見到menu大部分都係串燒,所以都叫左一大堆。之後見到佢有生蠔,就順便叫左半打啦。本身都無咩大期望,點知啲生蠔比預想中正好多倍!生蠔個味道非常好,以呢個價錢黎講根本就係超值,加埋醬汁之後真係食到停唔到口!
如果下次再去呢間餐廳我應該會主力食生蠔,再叫啲串燒做開胃,最尾飲埋白酒就超級正啦!