2010-09-30
yan的推介,約左yan去北角喱間西餐廳食,聽食d野食唔錯呀,好出名係燴牛尾,個價錢又唔貴,即來試下呀,睇下餐牌有咩食先,主要睇set dinner,其實都幾多款餐揀既,主力係喱幾個餐,不過早想食燴牛尾之下即叫了,單叫燴牛尾食/意粉就$42,加$18可轉餐,當然會加呀,比較抵~!仲有必食既心太軟,本身為$36,跟餐叫就平點$26~!蒜蓉法包幾好食~!羅宋湯,喱個湯要推介,幾好飲,唔會又杰又唔會太稀好適中,唔太辣,d菜(渣)又唔算太多,可有多d湯飲呀,加上我唔太鍾意羅宋湯太多菜~!皇牌法式紅酒燴牛尾配意粉~!喱個燴牛尾味真係好好味呀,唔韌又唔太林,食落有少少似牛腩既feel,個味(汁)唔算太有酒味,酸酸甜甜幾開胃呀,份量亦唔少呀~!意大利白酒煮蜆,大約有10粒內,本身鍾意食蜆,同喱個整得好味呀,蜆肉比平時食既蜆大粒小小咁,個酒味唔算重,同味道幾鮮呀~!心太軟~~!又係好味呀要推介,係我食過最好食既心太軟(不過我只係食過2.3心太軟),熱既心太軟配合雪糕食,食落去一冷一熱既feel好讚,心太軟朱古力既甜,加上雪糕既冰凍,一齊食之下唔覺得好漏同甜,好想再食呀~!綜合來講喱間係我食咁多間西餐廳
蒜蓉法包幾好食~!
綜合來講喱間係我食咁多間西餐廳之下最好既一間(不過我好少食西餐呀),環境幾舒服,有少少少懷舊既feel,服務都唔錯呀,平均以上喱個皇牌法式紅酒燴牛尾餐+心太軟+小食蜆每人都係約$100,真係好抵呀~!