2023-04-10 24 瀏覽
西營盤皇后大道西轉到藝里坊見到間靜靜地cafe,環境舒服,行到攰入去坐底飲杯環境唔錯地方寛躺,裝修幾chill,最適合喝杯咖啡傾下計Matcha Latte 茶香唔會太濃,奶同茶香平衡,亦都唔會太甜,係my cup of tea野莓梳打莓味十足,入口唔會好甜龍蝦湯烏冬龍蝦湯都幾香,有蟹肉、大蝦、紫菜、牛油果,烏冬連龍蝦湯同蟹肉一齊食味道鮮甜炸大啡菇牛油果漢堡大啡菇好juicy好有菇味,加上牛油果、香脆新鮮既生菜,咬落好fresh!薯條炸得香脆可口.Menu

環境唔錯地方寛躺,裝修幾chill,最適合喝杯咖啡傾下計

Matcha Latte

野莓梳打
莓味十足,入口唔會好甜

龍蝦湯烏冬

炸大啡菇牛油果漢堡
Menu

• 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
  • 野莓梳打
  • 炸大啡菇牛油果漢堡
2023-04-08 23 瀏覽
Bookmark 左以間cafe一段時間終於約左朋友一齊黎食晚飯😝餐廳闊落明亮 走文青悠閒嘅格調☘️龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬🦐好特別咁用個茶壺裝住D龍蝦湯可以因應自己喜好黎落幾多😉龍蝦湯鮮味 同海苔絲嘅味道般配單飲稍微偏鹹 但配烏冬食就啱啱好😋烏冬唔會食落成團粉 又唔會煮得過淋 三隻大蝦有先調味煎香 爽口彈牙😍上面仲有蟹肉 沙拉菜 牛油果健康配搭 味道出眾 唔怪得咁多人嗌👍🏻味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉🦀蟹肉蟹籽份量俾得唔少🥰意粉蒜香味較重 蟹醬味就唔太突出食落唔鹹 creamy得黎又唔會太膩意粉若更 al dente 就好啦🙈檸檬柚子茶 (熱)🍋甜甜嘅柚子蜜配淡淡嘅茶香~桂花 Latte (熱)🌺朋友話黎到cafe梗係要嗌杯咖啡☕以個配搭特別 飲落有淡淡花香好有心思嘅拉花 仲有桂花作點綴😍
Bookmark 左以間cafe一段時間

意粉蒜香味較重 蟹醬味就唔太突出
食落唔鹹 creamy得黎又唔會太膩
意粉若更 al dente 就好啦🙈

檸檬柚子茶 (熱)🍋
甜甜嘅柚子蜜配淡淡嘅茶香~

桂花 Latte (熱)🌺
朋友話黎到cafe梗係要嗌杯咖啡☕
以個配搭特別 飲落有淡淡花香
好有心思嘅拉花 仲有桂花作點綴😍

🌵假期想搵一個好地方 chill?西環呢間波希米亞文青Cafe,環境好舒服,仲有好多仙人掌植物裝飾,影相一流!🌟特別係佢嘅門口位置最靚,一定要影一張靚相打卡㗎!快啲約埋啲朋友嚟一齊感受呢個文青嘅氣氛啦!🍤龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)木系擺盤好吸精,而且用料好足,有牛油果同4隻大蝦,鮮甜好味。最特式係用金屬茶壺裝著龍蝦湯,鐘意倒幾多落去都得,湯底鮮甜唔會過鹹,配搭新穎好食!🍝乾炒大蝦蒜香意粉($118)大蝦好新鮮,炒得好彈牙,仲有濃郁嘅蒜香味道,好滋味!意粉煮得剛剛好,唔會太軟太硬,食咗都唔會覺得好膩!🌼桂花拿鐵($50)呢杯桂花拿鐵拉花好靚,真係好有心思。拿鐵同桂花味道好夾,唔會太甜,就算唔加糖都好飲。加埋啲桂花花瓣,令飲品更有層次感同香氣!🫘Mocha ($47)凍Mocha好香濃啊!咖啡同朱古力味道好夾,唔會太甜,啱啱好,飲完之後好滿足!

🌵

🌟

🍤
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)

🍝
乾炒大蝦蒜香意粉($118)

🌼
桂花拿鐵($50)

🫘
Mocha ($47)

西營盤開咗好多好有特色嘅餐廳,今日去這一間Cafe 是其中值得推薦嘅,樓底夠高,空間感夠,休閒地渡過週末最好不過~乾炒大蝦蒜香意粉橄欖油香味濃郁,大蝦新鮮、口感彈牙和蒜香味完美結合,配上意粉質感剛剛好。接下來是炸大啡菇牛油果漢堡,牛油果的醬料和大啡菇的口感相得益彰,大啡菇釀入了香濃的芝士,外層的麵包也特別酥脆,像多士一樣,讓人完全忘記這是一個素食漢堡。喝杯Matcha Latte可以讓人感受到店家的用心,這杯飲品的味道非常濃郁,而且加上了適量的牛奶,讓人喝起來非常舒服。凍Chocolate每一口都能感受到濃濃的巧克力味,讓人回味無窮。

• 炸大啡菇牛油果漢堡
2023-04-05 18 瀏覽
呢間位於西營盤藝里坊既不籽是咖啡@not.just.coffee.hk 係小編平時久唔久都放假都中意黎享受下佢美食同埋寧靜舒適既環境。🌸門口既打卡位用左波希米亞風既設計去set up, 如果同閨蜜仲會特登喺非繁忙時間既tea time黎打下卡。今次終於有機會黎試試佢既dinner hour😋【味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉】$138啖啖都有一梳梳既蟹肉,小編食到心心眼😍 加埋大量既蟹籽,口感變得非常豐富!【 炸大啡菇牛油果漢堡 】$108大啡菇好有心機調好味再炸,咬落超級香口!仲加上熟透既牛油果,非常refreshing 😋😋【 MOJITO SODA】$55有時想飲下特飲唔一定要有酒精,呢杯MOJITO SODA就非常適合小編,每一啖感覺都好清新👍🏻【 葡萄柚高山茶】$45呢杯葡萄柚高山茶味道幾特別,好香口值得一試🫖餐廳staff亦非常主動友善,小編最欣賞就係呢種親切感!❤️得閒會再黎哦~😄分數:(10分滿分💛)味道:8價錢:8環境:9服務:9(以上評分只是小編個人口味而已)💥 不籽是咖啡 📍西環西營盤忠正街8號藝里坊地下1號舖#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood

【味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉】$138

【 炸大啡菇牛油果漢堡 】$108

【 MOJITO SODA】$55

【 葡萄柚高山茶】$45
呢杯葡萄柚高山茶味道幾特別,好香口值得一試🫖

分數:(10分滿分💛)
味道:8
價錢:8
環境:9
服務:9
(以上評分只是小編個人口味而已)

💥 不籽是咖啡 📍西環西營盤忠正街8號藝里坊地下1號舖

#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #手機食先 #平民美食 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#文青cafe#餐廳推介#假日好去處#西營盤美食
2023-04-02 21 瀏覽
第一次嚟西營盤嘅藝里坊,估唔到香港有一條咁有藝術🎨性嘅街。牆上有好多好靚同colourful 嘅壁畫。今次係衝着文青Cafe不籽是咖啡而黎。龍蝦湯牛油果大蝦稻庭烏冬充滿玩味,可以用一個茶壺,將龍蝦湯倒出嚟。牛油果拼大蝦永遠都冇得輸。菠蘿炸雞漢堡包,菠蘿好甜,可以去炸雞嘅油膩。另外蜜糖芥茉炸雞,新鮮炸雞外脆內嫩。鍾意打卡嘅朋友一定唔可以錯過佢哋嘅熱朱古力或者咖啡系列,今次熱朱古力係Lai出咗獨角獸嘅圖案,超級有少女心🥰꧁☬小編食左咩☬꧂✅龍蝦湯牛油果大蝦稻庭烏冬✅蜜糖芥茉炸雞✅菠蘿炸雞漢堡包✅熱朱古力✅柚子檸檬(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $250♥️

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅龍蝦湯牛油果大蝦稻庭烏冬
✅蜜糖芥茉炸雞
✅菠蘿炸雞漢堡包
✅熱朱古力
✅柚子檸檬
(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $250♥️
下班的晚上來到位於西營盤的不籽是咖啡算上油麻地分店 這已經是我第三次到訪不籽了文青風的不籽在晚上添了一份寧靜的情調到處都是文藝 木系跟波希米亞的裝飾雖然少了日光 但因為樓底高 室內空間感仍很大平日的晚上人流不多 坐著也很舒適𓋪 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬應該是必點的一款主食 看到每桌都有一份溫熱的龍蝦湯另外用壺盛載 可因應味道加減份量配上彈牙稻庭烏冬也蠻搭的 牛油果加湯則帶點新奇𓋪 乾炒大蝦蒜香意粉很久沒吃炒意粉了 這個炒得乾身不油膩 蒜香味濃濃的 吃上去惹味十足 跟友人也吃不停 大蝦也很爽口 ǫ 彈 整體是蠻高質的主菜𓎾 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 𓎾 𝘖𝘴𝘮𝘢𝘯𝘵𝘩𝘶𝘴 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦這邊有很少見的桂花拿鐵 忍不住點了 桂花味初時較清淡 喝到後面愈發濃郁 ~ 除了麵食 餐廳還有供應漢堡 全日早餐等選擇算是豐富 很適合跟友人們一起吃飯聊天
下班的晚上來到位於西營盤的不籽是咖啡

大蝦也很爽口 ǫ 彈 整體是蠻高質的主菜

𓎾 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦
𓎾 𝘖𝘴𝘮𝘢𝘯𝘵𝘩𝘶𝘴 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦
這邊有很少見的桂花拿鐵 忍不住點了
桂花味初時較清淡 喝到後面愈發濃郁 ~

除了麵食 餐廳還有供應漢堡 全日早餐等
選擇算是豐富 很適合跟友人們一起吃飯聊天
餐廳空間非常寬敞,裝修走輕柔波希米亞風,座落位置方便同時旺中帶靜。龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 ($128)• 份量豐富,除了牛油果和大蝦還有沙律菜、紫菜舖滿整個大碗。• 吃之前可以按個人喜好倒入香濃的龍蝦湯,提升儀式感。• 龍蝦湯是整個主食的精髓,香味濃郁之餘,咸度亦適中,豐富了各種食材的味道。• 牛油果配上了龍蝦湯,兩種獨特的味道混和,咸甜的感覺意想不到如此配合。• 大蝦爽口彈牙;烏冬口感煙韌同時亦掛上龍蝦湯的鮮味。乾炒大蝦蒜香意粉 ($118)• 意粉炒得乾身帶點彈性,蒜香味恰到好處。• 除了大蝦還有不少香菇夾雜在意粉之間,吃起來口感相當豐富。

1904 瀏覽
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬

龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 ($128)

• 吃之前可以按個人喜好倒入香濃的龍蝦湯,提升儀式感。

• 大蝦爽口彈牙;烏冬口感煙韌同時亦掛上龍蝦湯的鮮味。

乾炒大蝦蒜香意粉

乾炒大蝦蒜香意粉 ($118)

• 意粉炒得乾身帶點彈性,蒜香味恰到好處。

檸檬柚子茶
焦糖香蕉楓糖核桃雪糕配牛角酥窩夫
今日約左媽咪👩‍👧去西營盤《日月》度按摩💆🏻‍♀️,所以book左隔離嘅《不籽是咖啡》食嘢先。一開始搵唔到(個餐廳名寫得好細隻),行左2個圈先知呢間就係🤭。入到去一眼睇哂,用左落地玻璃窗,同埋擺左好多綠植物🪴,環境👍🏻,坐得好舒服。餐牌如下👇🏻我地一人嗌左一個麵🍝,同埋我嗌左杯柚子蜜梳打🍹。呢個麵幾好食,推介👍🏻,蟹肉蟹籽rich😝,啖啖都有味,唔好冇味/好乾。份量望落雖小,但食哂都有小小飽肚感。👍🏻👍🏻呢個麵係我媽咪嗌嘅,我只係食左小小,我自己就會推介上面果個麵多啲。呢個冇乜話好特別,但當然都唔差🤣。杯野飲唔錯,開頭飲落冇味,原來係未攪🤣,之後就好好多,同埋都好解到喝👍🏻。

餐牌如下👇🏻
我地一人嗌左一個麵🍝,同埋我嗌左杯柚子蜜梳打🍹。
味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉
柚子蜜梳打
2023-03-21
味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉
柚子蜜梳打
2023-03-31 120 瀏覽
近年打造成壁畫區嘅藝里坊,進駐咗幾間特式cafe,今次試吓不籽是咖啡,西營盤站B3出口,上到地面轉左沿小巷行就到,位置方便。門口係signature打咭位店內以木色傢具為主,仲有仿仙人掌作點綴,幾得意自助斟水丶餐具區龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128見到食評多人點,有蝦丶蟹肉丶牛油果丶櫻桃蘿蔔丶珊瑚生菜等,壺內係裝住熱嘅龍蝦湯,影完相,真係要趁熱食乾炒大蝦蒜香意粉 $118大蝦爽口,蒜香味濃,意粉炒得夠乾身桂花 Latte $50比較少見,所以想試,啖啖桂花香,鍾意玫瑰茉莉花茶 $75比預期大壼,如果夠時間,坐耐啲,慢慢歎,都幾正

門口係signature打咭位

店內以木色傢具為主,仲有仿仙人掌作點綴,幾得意

自助斟水丶餐具區

龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128

乾炒大蝦蒜香意粉 $118
大蝦爽口,蒜香味濃,意粉炒得夠乾身

桂花 Latte
桂花 Latte $50
比較少見,所以想試,啖啖桂花香,鍾意

玫瑰茉莉花茶
玫瑰茉莉花茶 $75
比預期大壼,如果夠時間,坐耐啲,慢慢歎,都幾正
2023-03-29 17 瀏覽
🔸乾炒大蝦蒜香意粉 $118配料有:雜菌、大蝦、香草蒜香意粉食落有濃濃蒜香味有蒜油,但唔會過分油膩 意粉炒得好有鑊氣,幾惹味!軟硬度剛剛好👍🏻如果份量大少少就更加好😁🔸龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128配料有:三隻蝦、蟹肉、紫菜、沙律菜、牛油果龍蝦湯係用茶壺另上咁就可以因應個人喜好落幾多湯唔怕食得慢,烏冬會吸晒啲湯🤣蝦肉厚肉,爽口彈牙😋牛油果夠熟蟹肉份量都唔少不過略嫌烏冬本身冇乜味如果鍾意食得比較清淡,建議叫呢個 ▪️桂花Latte $50拉花好靚,打卡一流😍飲落奶味唔算好重咖啡味亦都唔算好濃兩樣嘢做得幾平均▪️葡萄柚高山茶 $48唔算甜,有淡淡嘅茶香味個人覺得咖啡出色啲🔹環境:座位幾闊落,好多梳化位 餐廳裝修以波西米亞風設計約朋友嚟飲咖啡吹水都幾chill🤪🗣不須加一服務費-人均消費:~$170-整體味道:7/10性價比:6/10-#不籽是咖啡📍西環西營盤忠正街8號藝里坊地下1號舖
🔸乾炒大蝦蒜香意粉 $118
配料有:雜菌、大蝦、香草
蒜香意粉食落有濃濃蒜香味
有蒜油,但唔會過分油膩
意粉炒得好有鑊氣,幾惹味!
軟硬度剛剛好👍🏻
如果份量大少少就更加好😁

🔸龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128
配料有:三隻蝦、蟹肉、紫菜、沙律菜、牛油果
龍蝦湯係用茶壺另上
咁就可以因應個人喜好落幾多湯
唔怕食得慢,烏冬會吸晒啲湯🤣
蝦肉厚肉,爽口彈牙😋
牛油果夠熟
蟹肉份量都唔少
不過略嫌烏冬本身冇乜味
如果鍾意食得比較清淡,建議叫呢個

▪️桂花Latte $50
拉花好靚,打卡一流😍
飲落奶味唔算好重
咖啡味亦都唔算好濃
兩樣嘢做得幾平均

▪️葡萄柚高山茶 $48
唔算甜,有淡淡嘅茶香味
個人覺得咖啡出色啲

🔹環境:
座位幾闊落,好多梳化位
餐廳裝修以波西米亞風設計

性價比:6/10
#不籽是咖啡
📍西環西營盤忠正街8號藝里坊地下1號舖
2023-03-29 2113 瀏覽
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 🦞$128 (9/10)這是餐廳的招牌菜 在網上看到很多人都有點過 龍蝦湯是另外有一個壺裝著的 可以自行調節份量 不會讓烏冬浸的太軟 龍蝦湯的味道很濃郁 而且不會太鹹 烏冬的料業很豐富 大蝦口感彈牙 沒有雪藏味 還有一堆蟹肉 第一次吃到配上牛油果的烏冬呢 沒想到效果還蠻不錯呢 牛油果熟度適中 不會太硬乾炒大蝦蒜香意粉 🍝$128 (8/10)剛上菜已經被它陣陣的蒜香味給吸引到了 扁意粉的硬度適中 蒜香味道很重 另外加了其他的配菜 雜菌跟洋蔥碎跟幾隻大蝦 雖然是乾炒 但不會太油膩桂花latte (hot) ☕$50 (9/10)桂花味道的拿鐵真的是第一次喝到呢 有夠特別的 桂花味很突出 剛送上來就已經聞到了 而且拉花很漂亮呢野莓梳打 🍹 $50 (8.5/10)平常點特飲都有種買彩票的感覺 怕點到那種藥水味道的 這次選的這杯野莓梳打幸好沒踩雷 顏色偏深 如果不是加了幾顆藍莓 真的有點像紅酒呢 哈哈 味道蠻清新的 不會太甜 OVERALL: 大推薦🤩平常真的很少到這邊的小區 沒想到現在已經搖身一變成了藝術區呢 旁邊開了很多家文青風的餐廳跟咖啡店呢 很適合走個ca
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 🦞$128 (9/10)

乾炒大蝦蒜香意粉 🍝$128 (8/10)

桂花latte (hot) ☕$50 (9/10)

野莓梳打 🍹 $50 (8.5/10)

OVERALL: 大推薦🤩
平常真的很少到這邊的小區 沒想到現在已經搖身一變成了藝術區呢 旁邊開了很多家文青風的餐廳跟咖啡店呢 很適合走個cafe hop 店家採用了波希米亞風 本人超喜歡的 特別是它小小的戶外位置 超有feel的 跟朋友聊聊天 看一下街景就愉快的度過了一個下午
桂花latte
2023-03-29
桂花latte
  • 桂花Latte
2023-03-28 21 瀏覽
西營盤一出地鐵站已經感覺幾文青風,有啲靚靚既壁畫可以打下卡,仲有呢間好木系既cafe,門口已經好chill😙,餐廳內環境都好舒適。乾炒大蝦蒜香意粉 ($118)扁意粉質地唔錯,同埋炒得好香,蒜香味🧄好重!👍🏼仲有3隻好大隻既蝦,蝦肉新鮮彈牙,仲有啲牛油味。除咗蝦,仲有蘑菇同本菇,成個意粉整體惹味又唔會油膩。炸雞扒炙燒菠蘿漢堡配薯條 ($128)厚切薯條🍟即炸好香口,同埋有啲辣粉係面,唔使點茄汁已經好食🤤 另外個雞扒真係好juicy,加上配咗蜜糖芥末醬,同個漢堡好夾。仲有最深刻係塊新鮮既炙燒菠蘿🍍,超級甜。熱情果高山茶 ($48) 高山茶味都幾出同熱情果既fresh好夾,同埋呢杯唔會太甜,清甜又解渴。Matcha Latte 🍵 ($47)抺茶味好濃好creamy!

乾炒大蝦蒜香意粉 ($118)

炸雞扒炙燒菠蘿漢堡配薯條 ($128)

熱情果高山茶 ($48)

Matcha Latte 🍵 ($47)
抺茶味好濃好creamy!
2023-03-27 13 瀏覽
西營盤藝里坊有好多好靚嘅壁畫🤩🤩去打卡影相嘅時候見到呢間CAFE入面幾大幾舒服☺️☺️有啲人會拎埋電腦喺入面飲下野做下野同朋友黎呢度食野傾計都不錯💃🏼💃🏼💚乾炒大蝦蒜香意粉🍤黎到嘅時候已經有好香嘅蒜蓉味意粉炒得好乾身,質感好煙韌食落口又唔會好油,大蝦又夠爽推介推介👍🏻👍🏻👍🏻💚炸大啡菇牛油果漢堡🍄個包黎到個大啡菇好似扮牛肉咁😂😂估唔到食落口個大啡菇好JUICY呀加埋牛油果好MATCH👍🏻👍🏻啲薯條灑左啲七味粉喺上面熱辣辣好香口,不錯不錯☺️☺️💚唐揚炸雞配芥辣醬🐔炸雞份量都幾多,粉漿唔會好厚食落口有肉汁,同芥辣醬好夾,好味道😋😋💚HAZELNUT LATTE(COLD)☕️咖啡味好香,唔會蓋過榛子味道咖啡味同榛子味平衡得好好😉😉💚MATCHA LATTE(HOT)🍵抹茶味唔會好苦,飲落好香牛奶味😋😋
西營盤藝里坊有好多好靚嘅壁畫🤩🤩
去打卡影相嘅時候見到呢間CAFE
入面幾大幾舒服☺️☺️
有啲人會拎埋電腦喺入面飲下野做下野
同朋友黎呢度食野傾計都不錯💃🏼💃🏼

💚乾炒大蝦蒜香意粉🍤
黎到嘅時候已經有好香嘅蒜蓉味
意粉炒得好乾身,質感好煙韌
食落口又唔會好油,大蝦又夠爽
推介推介👍🏻👍🏻👍🏻

💚炸大啡菇牛油果漢堡🍄
個包黎到個大啡菇好似扮牛肉咁😂😂
估唔到食落口個大啡菇好JUICY呀
加埋牛油果好MATCH👍🏻👍🏻
啲薯條灑左啲七味粉喺上面
熱辣辣好香口,不錯不錯☺️☺️

💚唐揚炸雞配芥辣醬🐔
炸雞份量都幾多,粉漿唔會好厚
食落口有肉汁,同芥辣醬好夾,好味道😋😋

💚HAZELNUT LATTE(COLD)☕️
咖啡味好香,唔會蓋過榛子味道
咖啡味同榛子味平衡得好好😉😉

💚MATCHA LATTE(HOT)🍵
抹茶味唔會好苦,飲落好香牛奶味😋😋
  • 乾炒大蝦蒜香意粉
以想不到西營盤的地鐵站上蓋有一個藝術活化soho小區 「藝里坊 Artlane」除了四處佈滿色彩繽紛的壁畫外🎨小區更進駐了不少慢活cafe☕️這間cafe以大地色系🪵為主調白色外牆 配搭竹籐椅及仙人掌🌵為裝飾散發自由慵懶的波希米亞風情✨樓底較高 滿滿空間感十分適🈴️文青來打卡📸 嘆杯咖啡 來chill 下☕️🍝乾抄大蝦蒜香意粉上菜時已經能感受到陣陣蒜香味🧄大蝦大隻 彈牙飽滿🦐餐廳採用扁意粉 爽口煙韌 不會太軟腍而且整體味道香口惹味以cafe水平來說值得一試🌟🍔炸大啡菇牛油果漢堡健康素食人士之選🌱雖然沒有肉的餡料但漢堡外脆內軟大啡菇經過油炸過後表層微脆 內層鮮味多汁🍄配搭牛油果🥑增加新鮮感及飽肚感旁邊的厚切薯條也惹味可味🍟素食朋友不能錯過🙈☕️桂花latte 較為獨特罕見✨入口順滑 彌漫着桂花香味🌼整體味道清甜馥郁 十分推薦🌟🌟🌟🍹熱情果高山茶熱情果味道突出高山茶溫潤甘甜沒有苦澀味味道酸中帶甜 十分清新🍃
以想不到西營盤的地鐵站上蓋
有一個藝術活化soho小區 「藝里坊 Artlane」
除了四處佈滿色彩繽紛的壁畫外🎨
小區更進駐了不少慢活cafe☕️