之前都有介紹過哩間香港製造嘅舖頭,已經幫襯過唔少次,好似一間雜貨舖,有即沖飲品、醬料、酒、麵包、新鮮菜、香水、手工皂賣😂見到佢有賣Mindful Sparks嘅氣泡茶,俾佢特別嘅味道吸引咗,買咗兩款氣泡茶同蝦子花生,好在唔係伏🤭
熱情果綠茶有氣無酒精雞尾酒
「雪糕」碳酸焙茶
黑松露蝦子花生
2022-05-01 82 瀏覽
好驚喜,喺大圍搵到呢間「上水貨舖」,距離大圍港鐵站都係5分鐘路程, 10分方便。以前呢個位附近有一兩間酒吧,不過時代已變,而家附近都係食店。「上水貨舖」堅多嘢買,真係包羅萬有。今次order一杯青萍果薄荷梳打,$32/杯,非常非常大杯👍🏻👍🏻另外仲買咗一瓶四季春茶,$24/瓶,覺得好好飲😁除咗嘢飲之外,佢仲有好多本地農家菜、手工啤酒、日常用品等等,我見到好多人都搶買嗰啲農家菜,好新鮮好大棵,下次有機會一定要買。

2022-04-10 92 瀏覽
良心商店🇭🇰出售香港製造嘅各種有醬料,咖啡豆,香水,手工皂亦有林林總總生活小品好喜歡佢地盛著茶和酒水的瓶下次再去一定要買▪️牛油果羽衣甘藍牛奶🥛 $45 好清新嘅一杯飲品,兩種super food嘅combination好有益,有助增肌減脂,高纖維素,抗氧化,好適合keep fit緊嘅sisters。會有人覺得味道較淡,但新鮮健康嘅食材要保持原本,就已經好fresh好好飲。▪️原味軟心曲奇 🍪 $30▪️抹茶軟心曲奇 🍵 $32▪️Sourdough Bagel 🥯 $24《 上水貨舖 Bewater Mart 》📍大圍積壽里1-3號
良心商店🇭🇰
出售香港製造嘅各種
有醬料,咖啡豆,香水,手工皂
亦有林林總總生活小品

▪️Sourdough Bagel 🥯 $24

《 上水貨舖 Bewater Mart 》
📍大圍積壽里1-3號
2022-04-02
5 分鐘 (外賣自取)
2022-03-16 112 瀏覽
🤰🏻好少介紹飲品,但呢間幾值得推💛幾好飲😝事緣🤰🏻呢日黎到大圍諗住踩單車,出發前喺附近行吓,無意中發覺呢間上水💛🤣一開始係比佢門口吸引到所以入去睇吓賣咩,本身都冇諗住買嘢飲,但睇睇吓嘢聞到啲茶味勁香🤣搞到我心郁郁,心諗應該係靚茶黎🤣所以就買咗杯黎試吓😝🌝白桃蘆薈粒粒翠玉烏龍(少冰少甜 )$32呢度可以自由配搭你鐘意嘅茶底、口味、配料,🤰🏻唔想煩就飲咗佢哋推介嘅其中呢杯,少甜啱啱好唔太甜啱🤰🏻飲,唔會愈飲愈渴,而少冰後杯茶都裝得好滿又大杯,感覺幾抵飲(搞到🤰🏻踩單車勁急尿)而白桃翠玉烏龍幾清香👍🏻同🤰🏻聞到嘅茶香味好一致🤣成杯嘢飲嘅味一啲都唔假☺️同埋杯底嘅蘆薈粒粒比得幾多,但啜唔啜得晒又係一回事🤣p.s.佢哋仲有賣其他小食㗎:科學園魚菜共生沙律、關北煮,全部都係香港製造🇭🇰👍🏻而店嘅另一邊就係賣雜貨,大家如果踩單車經過大圍時都可以支持下☺️💛
🤰🏻好少介紹飲品,
但呢間幾值得推💛幾好飲😝
事緣🤰🏻呢日黎到大圍諗住踩單車,
出發前喺附近行吓,
無意中發覺呢間上水💛🤣
一開始係比佢門口吸引到所以入去睇吓賣咩,
本身都冇諗住買嘢飲,
但睇睇吓嘢聞到啲茶味勁香🤣
搞到我心郁郁,心諗應該係靚茶黎🤣
所以就買咗杯黎試吓😝

🌝白桃蘆薈粒粒翠玉烏龍(少冰少甜 )$32
呢度可以自由配搭你鐘意嘅茶底、口味、配料,
🤰🏻唔想煩就飲咗佢哋推介嘅其中呢杯,
少甜啱啱好唔太甜啱🤰🏻飲,
唔會愈飲愈渴,
而少冰後杯茶都裝得好滿又大杯,
感覺幾抵飲(搞到🤰🏻踩單車勁急尿)
而白桃翠玉烏龍幾清香👍🏻
同🤰🏻聞到嘅茶香味好一致🤣
成杯嘢飲嘅味一啲都唔假☺️
同埋杯底嘅蘆薈粒粒比得幾多,
但啜唔啜得晒又係一回事🤣

p.s.佢哋仲有賣其他小食㗎:
科學園魚菜共生沙律、關北煮,
全部都係香港製造🇭🇰👍🏻
而店嘅另一邊就係賣雜貨,
大家如果踩單車經過大圍時都可以支持下☺️💛
外賣自取