2025-04-09 79 瀏覽
而家通街都係串燒店🍡,但係真正做到平靚正嘅究竟有幾多間,有幾多間 就真係唔知,但至少發現一間,位於太子嘅三人行燒烤店。黑松露多士 $68多士炸得香脆乾身,蝦滑肉香味鮮,黑松露🍄香氣濃郁😋。大魷魚筒 $128原條魷魚🦑表面燒至焦香乾身,肉質軟腍,加上少量調味料及辣粉🌶,更能食出原汁原味😋。頂級安格斯牛小排 $128牛小排🐂肉質軟腍無筋,一口咬下油脂香味四溢,肉味濃肉汁滿滿😍。燒海蝦 (3隻) $52海蝦味道鹹香鮮甜,口感結實彈牙😍。蒜蓉燒蠔 $32蒜蓉鋪滿蠔身🦪,蠔肉厚身飽滿,蠔味重又鮮味,加上濃濃的蒜香味,更加好味😋。鹽燒牛舌串 $26牛舌香口乾身,肉質軟腍無筋,調味剛好又帶牛香味😋。燒雞髀 $32雞髀🍗大大隻又厚肉,外皮乾身焦香,肉質軟嫩,輕輕調味,肉味更突出😋。金菇肥牛卷 $22肥牛片🐂肉味重,油香味濃,金菇吸收咗肉汁,鮮味香濃又juicy,正😋。香草羊架 $48羊架🐏燒得十分焦香,皮脆肉嫩又juicy,油脂豐腴又帶點點騷香,好好食😋。豬頸肉串 $20厚切豬頸肉🐖口感爽滑彈牙,肉味鮮香,燒焦嘅油脂邊位尤其香口😋。魷魚鬚 $22魷魚鬚🦑質感彈牙得嚟軟腍,燒汁味道

黑松露多士 $68
多士炸得香脆乾身,蝦滑肉香味鮮,黑松露🍄香氣濃郁😋。

大魷魚筒 $128

頂級安格斯牛小排 $128

燒海蝦 (3隻) $52
海蝦味道鹹香鮮甜,口感結實彈牙😍。

蒜蓉燒蠔 $32

鹽燒牛舌串 $26
牛舌香口乾身,肉質軟腍無筋,調味剛好又帶牛香味😋。

燒雞髀 $32

金菇肥牛卷 $22

香草羊架 $48

豬頸肉串 $20

魷魚鬚 $22
魷魚鬚🦑質感彈牙得嚟軟腍,燒汁味道香辣惹味與魷魚鬚非常夾,好食😋。

芝士豆腐 $18
豆腐燒至香口乾身,口感爽滑彈身,豆腐混合芝士🧀嘅鹹香味,又係另一種美味😋。

牛油金針菇 $32
牛油🧈味極之香濃,金針菇吸收咗牛油湯汁,又香又juicy,勁好味😍。

墨魚丸 $14
墨丸口感軟滑彈牙,墨魚香味突出😋。
之前都食過旺角店,呢間太子店係最近新開,串燒食物質素依然咁好😆佢款式多又唔貴,串燒最平12蚊就食到!🍢對我黎講太子仲近d添呀🤓我自己最中意食牛同豬類既串燒,因為真係食到肉質既香味,而唔係只係調味料既味道,仲要咁抵食!所以非常難得,我一定會再回訪😆▫️鹽燒牛舌串▫️安格斯牛肋串 ▫️黑毛豬肋串 ▫️五花腩▫️金菇肥牛卷 ▫️芝士豆腐 ▫️雞腎串▫️鹽燒白鱔▫️台灣腸▫️蒜蓉燒原條茄子 ▫️燒日式雞泡魚乾▫️頂級安格斯牛小排 ▫️牛油燒原條粟米▫️燒饅頭 ▫️燒日本甜心蕃薯 ▫️菠蘿 ▫️泰國露筍 ▫️雞脾菇 ▫️韭菜

之前都食過旺角店,呢間太子店係最近新開,
串燒食物質素依然咁好😆
佢款式多又唔貴,串燒最平12蚊就食到!🍢
對我黎講太子仲近d添呀🤓
我自己最中意食牛同豬類既串燒,
因為真係食到肉質既香味,
而唔係只係調味料既味道,仲要咁抵食!
所以非常難得,我一定會再回訪😆

▫️鹽燒牛舌串
▫️泰國露筍
▫️雞脾菇
▫️韭菜

2025-03-23 80 瀏覽
特別推薦:頂級安格斯牛小排 💰128頂級安格斯牛小排絕對係亮點,肉質鮮嫩多汁,油花分布均勻,烤至五分熟,入口即化,重點係勁大碟呀!抵食呀😍🔸蒜蓉燒原條茄子💰38原條茄子烤得軟糯入味,蒜蓉嘅香氣完全滲入茄子中,口感豐富味道濃郁!🔸燒菠蘿💰16燒菠蘿🍍鮮甜多汁好好味🤤🔸牛油燒原條粟米🌽💰24原條粟米塗上香濃牛油,炭火上烤得金黃,每啖都充滿佐牛油嘅香氣同粟米嘅甜味。🔸燒饅頭💰18烤饅頭外酥內軟,口感鬆軟,搭配煉奶風味更佳~🔸台灣腸(2條)💰22台灣腸口感Q彈,一口咬下,肉汁係口中爆發。🔸多春魚(3條)💰22多春魚烤得外酥內嫩,魚籽豐富,每啖都能食到魚籽係口中爆裂嘅快感!🔸鴨舌串💰22鴨舌口感Q彈,帶有嚼勁,可以試下~🔸安格斯牛肋串🐮💰26安格斯牛肋肉質鮮嫩,油脂豐富,烤至五分熟,入口即化好大碟🔸牛柳串💰18牛柳肉質鮮嫩,油花分布均勻,烤至七分熟,口感最佳。🔸雞全翼💰18雞全翼烤得外酥內嫩,雞皮焦香,肉質鮮嫩多汁,是燒烤店裡的經典菜品。🔸雞軟骨💰16雞軟骨口感爽脆,帶有嚼勁,是下酒的好夥伴。🔸燒日式雞泡魚乾💰42雞泡魚乾口感Q彈,味道鮮甜,是燒烤店裡非常受歡迎的日式小吃。🔸鹽燒白鱔💰48白鱔烤
特別推薦:頂級安格斯牛小排 💰128

🔸蒜蓉燒原條茄子💰38

🔸燒菠蘿💰16
燒菠蘿🍍鮮甜多汁好好味🤤

🔸牛油燒原條粟米🌽💰24

🔸燒饅頭💰18
烤饅頭外酥內軟,口感鬆軟,搭配煉奶風味更佳~

🔸台灣腸(2條)💰22
台灣腸口感Q彈,一口咬下,肉汁係口中爆發。

🔸多春魚(3條)💰22

🔸鴨舌串💰22
鴨舌口感Q彈,帶有嚼勁,可以試下~

🔸安格斯牛肋串🐮💰26
安格斯牛肋肉質鮮嫩,油脂豐富,烤至五分熟,入口即化好大碟

🔸牛柳串💰18
牛柳肉質鮮嫩,油花分布均勻,烤至七分熟,口感最佳。

🔸雞全翼💰18

🔸雞軟骨💰16
雞軟骨口感爽脆,帶有嚼勁,是下酒的好夥伴。

🔸燒日式雞泡魚乾💰42

🔸鹽燒白鱔💰48
白鱔烤得外酥內嫩,魚皮焦香,肉質鮮美,是燒烤店裡的隱藏菜單。

🔸蒜蓉燒蠔💰32
新鮮的生蠔搭配蒜蓉醬,蠔肉飽滿多汁,蒜香濃郁,好新鮮添!
2025-03-05 38 瀏覽
夜晚好夜先收工唔知食咩好朋友就介紹左呢間係太子既串燒店比我串燒種類多,每樣都係即叫即燒熱辣辣咁上枱門口仲有大量錶位超方便-🥢肉類推薦必食爆汁雞皮,同平時食開嘅雞皮唔同,捲埋一卷一串三粒咁樣食爆曬汁😋 羊架大大個一啲都唔臊,台灣腸個外皮都燒到好脆🥰 🥢海鮮一定要食佢哋既燒蠔,隻蠔燒完都仲係大大粒又飽滿,蒜蓉既味道同隻蠔都好夾🥢蔬菜類原條茄子連埋蒜蓉一齊燒,仲有少少辣辣地勁入味勁好食! 秋葵同娃娃菜都唔錯🥢朱古力香蕉第一次見串燒有得食朱古力香蕉!好奇心促使之下就嗌咗嚟試吓,店家都好好心咁開咗邊同切開一細舊,香蕉輕輕燒過竟然好食咗!食完鹹嘢之後食一個當甜品收尾就最啱🥢芝士薯條見到佢哋有餐牌上冇嘅新品芝士薯條就叫咗一個試吓,薯條炸到外脆內軟,入邊仲要唔係空心㗎!滿咗芝士粉,勁香口😍

夜晚好夜先收工唔知食咩好
朋友就介紹左呢間係太子既串燒店比我
串燒種類多,每樣都係即叫即燒熱辣辣咁上枱
門口仲有大量錶位超方便
🥢肉類

🥢海鮮

🥢蔬菜類

🥢朱古力香蕉

🥢芝士薯條
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【📍太子|真材實料深夜串燒食堂】見佢本身係旺角開,開到嚟太子都有分店,一於去試試佢!!貪心嘅小編嚟得串燒店,梗係要試晒佢嘅豬牛雞同蔬菜類啦😌全部串燒即叫即燒,熱辣辣上枱🔥🔥.🐨安格斯牛肋串 $26推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐食串燒最怕啲牛煮到好乾、好嚡...呢度絕對冇呢個問題!!!安格斯好軟熟牛味重,輕輕燒香油脂豐富,一串有六粒,性價比極高~小編直程encore咗幾條嚟食🙈.🐨雞軟骨 $16推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞軟骨外面辣得惹味,入邊一粒粒爽脆有咬口,每串仲有十粒咁多,排得密密麻麻,最適合就係三五知己襯啤酒黎食🍻.🐨豬頸肉串 $20推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️豬頸肉油香味重,咬落有汁~ 小編見到餐廳仲有黑毛豬肋串,相信應該豬味會更出,更加做到肉嫩多汁嘅效果!!.🐨牛油金針菇 $32推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上枱淨係睇過份量,已經有啲嚇親,絕對係平時燒烤店嘅一倍有多!而且冇手軟咁加咗勁多牛油,牛油味極香極濃~金針菇吸晒牛油味,而且保持到水份唔會乾✨👍🏻.🐨燒饅頭 $18推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️燒饅頭相對比較驚喜,燒到饅頭外面薄脆,入邊保持到饅頭嘅鬆軟,係面加咗少少朱
.#foodie #hk #hkfoodie
🐨牛油金針菇 $32
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🐨燒饅頭 $18
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️
燒饅頭相對比較驚喜,燒到饅頭外面薄脆,入邊保持到饅頭嘅鬆軟,係面加咗少少朱古力針多咗一份甜味同口感。另外,係好似炸饅頭咁配咗煉奶,係細細個去茶樓嘅回憶🤭
🐨燒日式雞泡魚乾 $42
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐
雞泡魚乾絕對係夜晚送啤酒必食之選!!!!絕對係一大過口癮嘅佳品~
🐨新產品-燒玉子 $20
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
用雞蛋煎香變成玉子,再加咗少少糖燒香,食完咁多濃味嘅串燒,食返玉子清清個口,係唔錯嘅選擇~
——☼——☼——☼——☼——☼——
三人行燒烤店
📍地址:太子西洋菜北街328號亞洲大樓地下C號舖
🐨推薦度:😋😋😋😋/5
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB太子 #HTB串燒
#太子美食 #太子 #串燒 #港式 #深宵 #深宵食堂 #美食推介
太子新開咗間串燒店叫做「三人行燒烤店」,餐廳有好多串燒種類選擇,價錢貼地,大部份串燒都係10零20蚊串,燒海鮮都只係4、50蚊,仲要高質素,大癲❗️✨芝土豆腐 $18 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 豆腐有濃郁芝士香味+芝士半溶狀態,芝士控必食🤤✨魷魚鬚 $22 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 口感爽口彈牙✨牛油金針菇 $32 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 金菇好鮮甜,牛油味重✨安格斯牛肋串 $26 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 牛肋串微辣,牛味好濃,肉質鮮嫩✨金菇肥牛卷 $22 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 金菇同肥牛卷嘅絕妙組合✨煙肉露筍卷 $20 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 煙肉燒得好香脆,蘆筍鮮甜✨鹽燒牛舌串 $26 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 牛舌夠厚,鹽燒得啱啱好✨雞中翼(2隻)$18 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 燒得恰到好處,皮脆肉嫩✨雞軟骨 $16 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 雞軟骨燒得好脆口✨燒海蝦 $52 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 一份有三隻,海蝦大大隻+ 蝦肉鮮甜彈牙✨蒜蓉燒蠔 $32 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 蒜蓉嘅香味同蠔嘅鮮味好夾✨燒日式雞泡魚乾 $42 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 新鮮現烤,好香脆✨蒜蓉燒原條茄子 $38 👍🏻👍🏻👍🏻茄子鋪滿蒜蓉,蒜蓉味超級濃✨

✨芝土豆腐 $18 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
豆腐有濃郁芝士香味+芝士半溶狀態,芝士控必食🤤

✨魷魚鬚 $22 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
口感爽口彈牙

✨牛油金針菇 $32 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
金菇好鮮甜,牛油味重

✨安格斯牛肋串 $26 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
牛肋串微辣,牛味好濃,肉質鮮嫩

✨金菇肥牛卷 $22 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
金菇同肥牛卷嘅絕妙組合

✨煙肉露筍卷 $20 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
煙肉燒得好香脆,蘆筍鮮甜

✨鹽燒牛舌串 $26 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
牛舌夠厚,鹽燒得啱啱好

✨雞中翼(2隻)$18 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
燒得恰到好處,皮脆肉嫩

✨雞軟骨 $16 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雞軟骨燒得好脆口

✨燒海蝦 $52 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
一份有三隻,海蝦大大隻+ 蝦肉鮮甜彈牙

✨蒜蓉燒蠔 $32 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
蒜蓉嘅香味同蠔嘅鮮味好夾

✨燒日式雞泡魚乾 $42 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
新鮮現烤,好香脆

✨蒜蓉燒原條茄子 $38 👍🏻👍🏻👍🏻
茄子鋪滿蒜蓉,蒜蓉味超級濃

✨炸豆腐 $16 👍🏻👍🏻👍🏻
豆腐炸得好香口+ 豆腐味濃

✨燒日本甜心蕃薯 $18 👍🏻👍🏻👍🏻
味道超甜,細細粒易入口

✨燒玉子 $20 👍🏻👍🏻👍🏻
玉子帶輕微甜味

✨泰國露筍 $20 👍🏻👍🏻👍🏻
✨冬菇 $14 👍🏻👍🏻👍🏻
✨雞脾菇 $14 👍🏻👍🏻👍🏻
✨虎皮尖椒 $14 👍🏻👍🏻👍🏻
✨牛油燒原條粟米 $24 👍🏻👍🏻👍🏻
蔬菜類串燒冇乜好挑剔,全部新鮮好味😋

✨墨魚丸 $14 👍🏻👍🏻👍🏻
大大粒,上面刷滿蜜糖

✨多春魚(3條)$22 👍🏻👍🏻👍🏻
即燒關係,非常香脆

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2025-02-28 42 瀏覽
今天在太子吃到這間水準高的串燒店,跟大家分享一下😍-率先點了芝士豆腐($18)、燒玉子($20)、燒日本芝士年糕($20)、雞全翼(18)和黑毛豬肋串($26),每樣都燒得有水準🫶🏻最喜歡的是雞全翼和玉子😛雞翼超大隻肥美,配點蜜糖味好好吃🥰$18來說真的是很抵食!玉子厚實甜度剛好🫶🏻-頂級安格斯牛小排($128)這道菜有西餐廳的水準呢😛安格斯牛味很出,點了七成熟,不會太生而很香很有咬口🫶🏻-以後在油尖旺區多一間宵夜好去處啦🫡🥰
今天在太子吃到這間水準高的串燒店,跟大家分享一下😍
最喜歡的是雞全翼和玉子😛
雞翼超大隻肥美,配點蜜糖味好好吃🥰$18來說真的是很抵食!
玉子厚實甜度剛好🫶🏻
頂級安格斯牛小排($128)
以後在油尖旺區多一間宵夜好去處啦🫡🥰
  • 雞全翼
  • 玉子
  • 安格斯牛
2025-02-26 36 瀏覽
最近我和朋友們去了一家「三人行燒烤」,真的超好吃!餐桌上擺滿了各式美味,讓我迫不及待想開吃。首先,我們點了蒜蓉燒原條茄子,蒜香味十足,茄子燒得軟嫩,味道超讚。韭菜和菠蘿也很好,菠蘿的酸甜讓整體味道更豐富。接下來的主角就是燒串了!安格斯牛肋串肉質鮮嫩,香氣撲鼻,吃起來特別美味。鹽燒牛舌串外脆內嫩,鹽味剛好,簡直太好吃了。雞全翼和雞中翼也必點,肉質多汁,烤得焦香可口,一口接一口根本停不下來。我們還試了麻辣鴨血加粉絲,辣味很夠,搭配滑嫩的鴨血和Q彈的粉絲,真是下酒菜的最佳選擇。泰式無骨鳳爪也很棒,酸辣的調味讓每一口都充滿驚喜。鹽燒白鱔的鮮美讓我印象深刻,肉質嫩滑,味道超讚。蒜蓉燒蠔也很好吃,鮮美的蠔肉加上蒜香,讓人忍不住多吃幾個。金菇肥牛卷滑順可口,還有燒日本甜心蕃薯,甜中帶鹹,味道更上一層

做完野順路黎到太子站🙈發現原來係呢邊都開左間三人行燒烤店🫶🏻之前係旺角食過 覺得唔錯今次試埋太子店先款式同樣都多選擇 最啱就係食住串燒 啤啤佢🍻牛肉類鹽燒牛舌串 牛柳串牛舌調味夠香而且仲係厚切添嘅🫶🏻食落都幾滿足嫁🥺牛柳都幾大件 啖啖肉又易咬味道都一樣調得咁香👏🏻.雞肉類雞全翼 雞軟骨大大隻雞全翼 一人一隻路洗爭😎每啖都外脆內滑 多汁又夠香👍🏻雞軟骨一串嘅量都幾多😍 咬落香脆又好味✨.海鮮鹽燒白鱔 燒海蝦 魷魚鬚用上鹽燒令白鱔食落更爽脆而且味道夠夾夠自然嘅海鮮鹹香味 而且鱔肉又夠香海蝦每隻都夠大隻 而且啖啖爽 魷魚鬚調味剛剛好 用燒嘅魷魚鬚永遠最正😎蒜蓉燒蠔每隻嘅蠔肉都幾足再加上用蒜蓉黎燒就係我地最愛😎啖啖蠔味都好香 又惹味其他蒜蓉燒原條茄子每次食最正就係有 好夠嘅蒜蓉 同埋 香蔥😎再加上適量嘅調味 配埋香淋多汁嘅茄子燒日式雞泡魚乾份量剛剛好得黎雞泡魚乾燒得剛剛好每啖都食出雞泡魚香味 再加埋沙律醬就更正👍🏻燒饅頭燒饅頭夠香脆 配埋煉奶一齊食又甜又脆 食到停唔到口😂
做完野順路黎到太子站🙈

燒饅頭
燒饅頭夠香脆 配埋煉奶一齊食
又甜又脆 食到停唔到口😂
2025-02-25 127 瀏覽
今晚去咗太子嘅三人行燒烤店食嘢. 我哋order咗燒海蝦, 蒜蓉燒扇貝, 冬菇串, 菠蘿串, 牛油燒粟米, 燒日本甜心番薯. 仲有店舖推介嘅金菇肥牛卷,安格斯牛肋串, 燒雞髀.食物嘅賣相好吸引, 燒烤後嘅香氣撲鼻, 令人食指大動. 海蝦鮮甜美味, 扇貝多汁鮮味, 同蒜蓉真係最佳嘅配搭. 粟米散發住牛油香同焦香, 將粟米原有嘅香甜味道再昇華. 番薯口感滑嫩, 帶有天然嘅糖香, 非常暖心. 金菇肥牛串嘅牛肉嫩滑配合清甜嘅金菇, 惹味得嚟又唔會太濃, 口感一啲都唔膩. 安格斯牛肉串嘅肉質已經有保證, 調味完美, 啖啖風味. 燒雞髀嘅外皮金黃酥脆, 肉質細嫩多汁, 一口咬落鮮明嘅對比, 加上用醃料燒製而成鹹香, 非常好食!
2025-02-24 22 瀏覽
今日同老公去左花墟附近食串燒,呢間係新開嘅串燒店。餐廳環境乾淨,好舒適,冷氣夠。餐牌選擇都幾多,即叫即燒,另外牆上仲有是日海鮮同新品推介。燒雞泡魚乾:味道香,有咬口,點埋旁邊沙律醬好食d。多春魚 (3條):燒到金黃香脆,可以成條食,外脆內軟,有天然鹹香味道。鹽燒牛舌:厚切有口感,食落一D都唔韌,簡簡單單已經好好食。 雞胸軟骨 (2串):同平日食開部位唔同,雞胸軟骨較薄,雞肉黐住軟骨,比較有口感,味道甜甜,幾特別。牛油金針菇:牛油味非常香濃,金菇入晒味,鹹鹹地,口感軟軟,推介!燒日本芝士年糕:芝士暖暖,少許拉絲感,口感煙靭。燒饅頭:唔會燒到燶晒, 剛剛好,點少少煉奶就已經ok。蒜蓉燒蠔:蒜蓉味香,但唔會蓋過蠔嘅味道,新鮮帶甜味。燒日本鯖魚:魚已起晒骨,加少少檸檬汁,味道清新。燒雞肶:賣相幾好,燒得好靚,未見過串燒店有得叫,都幾創新。雖然大隻,但火喉控制好好,燒到剛剛好熟透。雞肶肉嫩好滑,多肉汁,外層搽左薄薄蜜糖帶焦香,好好味。香菇炒飯:新品之一,菇味濃,配料有雞蛋同蔥花等,飯唔多油,粒粒分明,味道夠。飲品:老公叫左個雀巢檸檬茶,呢個茶味較濃。我就叫左王老吉,清熱氣。
今日同老公去左花墟附近食串燒,呢間係新開嘅串燒店。

燒雞泡魚乾:味道香,有咬口,點埋旁邊沙律醬好食d。

鹽燒牛舌:厚切有口感,食落一D都唔韌,簡簡單單已經好好食。

燒日本芝士年糕:芝士暖暖,少許拉絲感,口感煙靭。

燒饅頭:唔會燒到燶晒, 剛剛好,點少少煉奶就已經ok。
蒜蓉燒蠔:蒜蓉味香,但唔會蓋過蠔嘅味道,新鮮帶甜味。
燒日本鯖魚:魚已起晒骨,加少少檸檬汁,味道清新。
2025-02-16
2025-02-20 35 瀏覽
有睇開我寫食評嘅朋友,應該都知我平時好鍾意食串燒㗎啦😆 今日要介紹呢間串燒專門店三人行燒烤店位於太子,雖然係小店,但係啲嘢好好食,而且好抵食,叫到成枱都係,人均都係$200左右😋😋 🌟頂級安格斯牛小排 可以依照自己嘅喜好揀幾成熟,我哋揀咗五成,非常好👍 牛小排份量好多,油花分佈非常均勻,肉質好柔軟,牛油脂味濃郁😬 擺盤都好有心機,呢個質素,如果喺西餐廳食起碼貴三倍🫢 🌟蟹膏配多士親切嘅店員極力推介我哋呢個蟹膏拼多士,可以冇介紹錯😎 蟹膏蟹味十足,入口軟滑,配埋香脆嘅牛油多士,真係好夾,好食🫶🏻 🌟安格斯牛肋串牛肋肉味道非常濃郁,牛肉香味非常出,而且多汁,口感同味道都非常豐富🥰 🌟鹽燒牛舌串呢度嘅牛舌好厚切,內部肉質非常軟嫩多汁👍 🌟雞中翼口味偏港式,又甜又香,都幾惹味🫶🏻 🌟香菇炒飯呢度除咗串燒出色之外,估唔到主食都好正🥰 你個香菇炒飯我哋都讚不絕口,好少喺出邊食到呢個口味,香菇味極香,我覺得好有古早味😌 🌟燒白鱔呢個亦都好正,做到皮脆肉嫩,而且彈牙多汁,出色👍除咗以上介紹過幾款之外,我哋仲食咗好多嘢🫢 燒菠蘿、韭菜、翠玉瓜、魷魚鬚、茄子、粟米等等,全部新鮮好好味🤤 平日夜晚時段都好爆

🌟頂級安格斯牛小排

🌟蟹膏配多士

🌟安格斯牛肋串

🌟鹽燒牛舌串
呢度嘅牛舌好厚切,內部肉質非常軟嫩多汁👍

🌟雞中翼
口味偏港式,又甜又香,都幾惹味🫶🏻

🌟香菇炒飯

🌟燒白鱔
呢個亦都好正,做到皮脆肉嫩,而且彈牙多汁,出色👍

除咗以上介紹過幾款之外,我哋仲食咗好多嘢🫢 燒菠蘿、韭菜、翠玉瓜、魷魚鬚、茄子、粟米等等,全部新鮮好好味🤤 平日夜晚時段都好爆,6:30左右就full曬😌 建議大家一定要book位啊🫶🏻
2025-02-11
2025-02-20 22 瀏覽
虎皮尖椒微辣嘅虎皮椒燒完,帶有燒烤味又爽脆菠蘿菠蘿好甜又爆汁💦秋葵秋葵鮮嫩,燒得啱啱好,既入面仲係滑潺潺🫶🏻韭菜食串燒必食之選爆汁雞皮串以為係淨雞皮,原來係用雞皮包住雞肉去燒,雞皮燒到好脆口而入面嘅雞肉就好Juicy,超好食😋多春魚多春魚都有好多春,同埋個泰式醬汁一齊食好夾金菇肥牛卷一串有三件,每件都係充滿金菇,外面嘅肥牛燒到微脆,做到一啖咬落去爆汁煙肉露筍卷煙肉燒完好香夾埋好爽脆嘅蘆筍,好好味安格斯牛肋串燒得啱啱好食到香濃嘅牛味,肉質依然食到一絲絲嘅口感雞全翼大大隻,啖啖肉,雞皮燒到金黃,調味也很好👍豬頸肉串豬頸肉味道甜甜地,燒到微焦肉質彈牙,令人一口接一口泰式無骨鳳爪份量都幾多,除咗鳳爪仲有一啲青瓜,車厘茄同洋蔥Mix埋一齊,配搭埋泰式醬汁,口感清爽味道清新,啱晒食串燒時配搭鹽燒白鱔必食之一,白鱔超厚肉,肉質彈牙好新鮮,保留左魚皮,魚皮燒到完令魚肉充滿着魚嘅油分,燒完成舊魚都好香。蒜蓉燒原條茄子串燒必選,茄子鋪滿蒜蓉,茄子燒到容易皮肉分離👍👍呢間串燒店好啱我口味,因為嗰調味啱啱好,例如雞翼同豬頸肉都有各自嘅醃味,餐廳亦都提供咗泰汁,酸酸甜甜,肉類串燒點沾上後特別解膩。

虎皮尖椒
微辣嘅虎皮椒燒完,帶有燒烤味又爽脆

菠蘿
菠蘿好甜又爆汁💦

秋葵
秋葵鮮嫩,燒得啱啱好,既入面仲係滑潺潺🫶🏻

韭菜
食串燒必食之選

爆汁雞皮串

多春魚
多春魚都有好多春,同埋個泰式醬汁一齊食好夾

金菇肥牛卷

煙肉露筍卷
煙肉燒完好香夾埋好爽脆嘅蘆筍,好好味

安格斯牛肋串
燒得啱啱好食到香濃嘅牛味,肉質依然食到一絲絲嘅口感

雞全翼
大大隻,啖啖肉,雞皮燒到金黃,調味也很好👍

豬頸肉串
豬頸肉味道甜甜地,燒到微焦肉質彈牙,令人一口接一口

泰式無骨鳳爪

鹽燒白鱔

蒜蓉燒原條茄子
串燒必選,茄子鋪滿蒜蓉,茄子燒到容易皮肉分離👍👍

2025-02-18 17 瀏覽
呢晚試咗太子新開嘅串燒店,舖頭嘅環境幾光猛,而且串燒嘅種類都幾多元化😎 好適合同朋友嚟飲飽食醉。牛類♦️頂級安格斯牛小排牛小排可以揀生熟程度,我哋揀咗五成熟,都睇到入面嘅顏色好粉嫩。廚師仲用車厘茄整咗一隻兔仔做伴碟,幾有心思🐰♦️安格斯牛肋串肉質較瘦,但入口軟腍🐮♦️鹽燒牛舌串每件都幾厚身,係食完會想再encore嘅串燒👅♦️金菇肥牛卷金菇索晒牛肉汁,所以都幾入味🍄‍🟫雞類♦️爆汁雞皮串呢個係店長推介嘅其中一樣菜式,本來以為係只係有雞皮,但係原來係雞皮包裹住一粒雞肉丸,都幾特別🐥♦️雞腎串呢個雞腎食落口唔會好韌,係偏爽嘅口感。♦️雞軟骨每一粒都脹卜卜,燒完勁香口,幾推介大家嗌呢款👍🏻豬類♦️黑毛豬肋串肥瘦分明,比起普通嘅五花肉更加有口感,而且豬肉嘅味道幾香🐷♦️豬頸肉串食串燒最鍾意就係食豬頸肉,因為燒過後可以keep住非常Juicy,但係又唔會太邪惡🙊♦️煙肉露筍卷入面嘅蘆筍唔會太熟,所以食落口幾有層次🥬海鮮♦️鹽燒油甘魚鮫餐廳真係勁貼心,將一大件嘅油甘魚鮫切開咗,方便我哋share,而且食得唔使咁狼狽🐟 呢個魚鮫魚油超香。♦️鹽燒白鱔白鱔幾厚身,簡單用鹽同埋黑椒已經可以提鮮😗♦️燒海蝦蝦肉彈牙,一份三串啱晒同

牛類
♦️頂級安格斯牛小排
♦️安格斯牛肋串
肉質較瘦,但入口軟腍🐮
♦️鹽燒牛舌串
每件都幾厚身,係食完會想再encore嘅串燒👅
♦️金菇肥牛卷
金菇索晒牛肉汁,所以都幾入味🍄‍🟫
頂級安格斯牛小排

雞類
♦️爆汁雞皮串
♦️雞腎串
呢個雞腎食落口唔會好韌,係偏爽嘅口感。
♦️雞軟骨
每一粒都脹卜卜,燒完勁香口,幾推介大家嗌呢款👍🏻

豬類
♦️黑毛豬肋串
肥瘦分明,比起普通嘅五花肉更加有口感,而且豬肉嘅味道幾香🐷
♦️豬頸肉串
♦️煙肉露筍卷
入面嘅蘆筍唔會太熟,所以食落口幾有層次🥬

海鮮
♦️鹽燒油甘魚鮫
鹽燒油甘魚鮫

♦️鹽燒白鱔
白鱔幾厚身,簡單用鹽同埋黑椒已經可以提鮮😗
♦️燒海蝦
蝦肉彈牙,一份三串啱晒同朋友分享🦐
♦️魷魚鬚
食落口幾爽口,一排過好有氣勢🦑

香草羊架
肉嫩多汁,食落口唔會太重羊羶味🐑
香草羊架

芝士豆腐
一份有三件,輕輕燒完入面嘅芝士半蓉狀態🧀 比起火鍋烹調更美味。
牛油燒原條粟米

蔬菜
♦️牛油燒原條粟米
粟米勁大條,淨係加牛油燒已經好香🌽
♦️牛油金針菇
金針菇用錫紙包裹🍄熱辣辣食最正。
牛油金針菇

飲品
因為呢晚揸咗車,如果唔係一定會同友人啤啤佢🍻 我哋最後飲咗可樂同埋津路烏龍茶,兩款配串燒都唔錯😌

呢間餐廳嘅串燒低至$12,食完先醒起原來之前我幫襯過旺角店,兩間都幾好食🤤
2025-02-16 30 瀏覽
朋友話太子新開咗間串燒店,最平十幾蚊已經食到一串串燒,價錢親民😍 串燒選擇都夠多,有豬肉、牛肉、羊肉、雞肉、海鮮、蔬菜類同特色小食😛 調味仲可以揀辣度,夠晒貼心☺️今次我揀咗小辣,覺得味道啱啱好❗️全部串燒都係即叫即整,但又唔洗等好耐已經食得,冬天咁凍,食串燒就啱晒😳個人力推燒雞翼,非常香脆同juicy! 是日精選嘅芝士薯條都好正🥰芝士粉滿滿❗️ 朋友同我都食得好開心,下次有機會會再黎食☺️☺️☺️

朋友同我都食得好開心,下次有機會會再黎食☺️☺️☺️