2021-11-29
最近忙到無時間搵好野食 好傷心🤦🏻♂️係上水見完個客,竟然發現左有間拉麵開在龍琛體育館對面,見咁多人排隊食,想食野嘅心又俾激發到🤤即刻排隊試下哩間拉麵店😂😂入到店鋪入面,真心覺得好似去左一間正式嘅拉麵店😃我就特登揀坐拉麵師傅對面張枱,睇清楚師傅點整麵,正🤣🤣講返拉麵先🙊🙊🙊 我叫左個黑蒜豬軟骨拉麵,再額外加左份溏心蛋同櫻花蝦😋 個拉麵份量算大份,重點係佢個湯底好濃郁,一啲都唔係味精湯咁,豬骨味好夠,再有陣淡淡嘅蒜香味,食下就食左一大部分😂而且豬軟骨好腍,唔洗咬就化開,食落相當唔錯,而佢個溏心蛋真心好正,蛋黃有小小流心,好彩有叫多份,可以慢慢品嘗😍😍另外,小弟好耐無食好野啦 🙈🙈就貪心叫埋個小食(肥死左 🤦🏻♂️) 叫左小食炸雞再配佢個西柚梳打去飲😃炸雞即叫即炸,香口卜卜脆,無得彈 😋西柚梳汁酸酸地,啱啱好如炸雞好夾😳真心食完而家仲回味緊 😖總括而言,哩間拉麵認真唔錯,下次去開上水一定會黎食,見到隔黎食辛辣味嘅拉麵,我都好想食啊😭
西柚梳汁酸酸地,啱啱好如炸雞好夾😳真心食完而家仲回味緊 😖