2025-06-26
在上水兩年,已經陸陸續續,俾我試勻呢區小店嘅午餐了直至最近呢兩個月,我先發現原來仲有間一鳴,因門口無圖片介紹,而且用了深木色裝修,實在唔起眼,居然經過好多次都唔為意有呢間日本嘢~有一次中午,經過見到門口有幾枱客響門口曬住太陽等位😮😮響上水,要真係好好食,受歡迎嘅店鋪先需要等位。作為一個為食貓嘅我,當然要立即試下等位嘅原因😎😎食過幾次之後,覺得非常好,應該要寫寫食評了☺️☺️食得出呢度,全部都係用緊新鮮食材,魚生質素高,挑選部位肥美,熟食調味剛好,不論炸雞,豆腐,餃子,叉燒,鰻魚,都配搭得非常出色。我已經與唔同嘅同事,嚟食過幾次了😆😆咁耐以來,只有呢間大家都認同係高質素,佢哋都會主動提出叫我一齊再過嚟食😋😋另帶一提呢度員工好細心,又有禮貌,響廳面係唔會聽到佢哋傾閒偈的,呢種就係香港客人最想得到嘅服務,可以靜靜地享受我嘅美味午餐,令我好似置身於日本食店😎😎
有一次中午,經過見到門口有幾枱客響門口曬住太陽等位😮😮
食過幾次之後,覺得非常好,應該要寫寫食評了☺️☺️