2024-09-27
講起我老公向我推介嘅一間位於旺角嘅火鍋店,名叫'一鍋堂'。佢喺網上好多正面嘅評價,再加上佈置典雅沉穩,所以我落班之後決定一試。👏🏻芫荽皮蛋湯嘅湯底鮮甜清爽,湯汁俾人飽滿嘅口感,滑入口中,真的超美味😽菇菌有金針菇,粉絲菇,現切杏鮑菇,牛肝菌。食物嘅外形絲毫唔馬虎。為素食者帶來喜樂!四種菇菌食落去又滑又有嚼勁,配上菌湯,更加出色。素食者就一定要試一試😻肥美滑牛,豬肚豬腸,爽滑鯇魚,果香牛膠丸,鮮餃,鮮蝦,海蛎仔,金菇,大青口賣相精緻,令人垂涎。店家對於擺盤用心,我們非常欣賞!牛肚,豬腸,鮮蝦,鯇魚,大青口顏色鮮豔。鮮餃味道鮮美。大青口,鮮蝦,豬腸口感脆爽,吃起來感覺非常滿足!😺湯底款式有招牌蒜香白湯,菌湯,秘製鮮番茄湯三種不同口感嘅湯底,一次過試晒!有辣,有清爽,有養生,每一種都讓人回味無窮!😺