2018-01-29 188 瀏覽
好耐之前喺旺角見到呢間米線鋪誤打誤撞之下入咗去 果然有驚喜 米線真係世界上最偉大嘅發明 我好鍾意食米線所以去到每個地方都會試嗰度嘅米線店 今日經過油尖旺嘅呢間一線之緣 都係主打食米線同泡飯嘅 牛頸脊米線 牛頸脊好林好有牛肉味 而且有咬口 加上米線 好滑溜而且軟硬適中 好似滑入喉嚨咁 個湯有淡淡嘅牛肉味 都幾高質另外仲叫咗個手打秘製牛筋丸 牛筋丸真係超驚喜 我仲以為係街市貨色 原來喺呢度每日新鮮製造 一咬落去超彈牙 而且啲肉汁爆出嚟 好正
好耐之前喺旺角見到呢間米線鋪
誤打誤撞之下入咗去 果然有驚喜

2017-12-25 55 瀏覽
香港人興食米線似乎已經興咗好多年,有啲悶... 近年發現佢哋改頭換面,推出啲豪華版米線,又興過... 今日朋友帶我嚟試”新嘢”... 登登登櫈... 就係... 彘家濃湯安格斯牛頸脊 米線... 🤗名都唔識讀,點叫好呢?!🤔問吓職員先,原來係想表達,自家製鮮肉湯咁意思...個湯頭鮮甜,牛頸脊鮮肉嫩滑~除咗米線,呢度仲加入新派小食,麻辣豬耳,入味又乾身,別有一番風味~🤤芥末沙拉豬扒,熱辣辣,外脆內軟~😋近期大熱嘅汽水倒插特飲,佢呢度都有,龍鳳7-up,我至愛~🤗食米線都變咗潮物~😍
問吓職員先,原來係想表達,自家製鮮肉湯咁意思...

個湯頭鮮甜,牛頸脊鮮肉嫩滑~

芥末沙拉豬扒,熱辣辣,外脆內軟~😋

食米線都變咗潮物~😍
平時好鍾意食米線嘅我,梗係唔少得過嚟呢間幫襯啦,我都係因為啲同事住開呢頭話俾我知呢間唔錯,所以我過咗嚟幫襯!佢啲米線真係好大碗,如果女仔黎食嘅話,可能你會食唔晒!至少我係先啦!我就叫咗好多餸有肉丸、肉燥、魚腐、雞柳⋯其實餐牌仲有好多餸可以叫,比起我出邊食開嘅米線舖頭來講,算係種類選擇較多嘅一間!每一樣餸我都覺得好好食,尤其是係啲肉燥,我覺得份量少左啲啲,可能我覺得太好食啦,所以覺得食極都唔夠滷水雞翼$12就有四隻,超級抵!出邊都唔止呢個價!最重要係有平又好食呀嘛!

我就叫咗好多餸有肉丸、肉燥、魚腐、雞柳⋯

2017-12-04 34 瀏覽
一心黎食桶蠔泡飯,但夜晚8點黎到已經賣哂😭好彩都有碗期間限定,蟹黃醬撈米線佢應該係直接用,前排好hit的蟹黃醬罐頭,而佢再加少少蟹柳,佢真係其實醬料都無但個蟹黃醬真係名不虛傳,蟹味好甜,乜都唔需要加就已經好好食,而且加多幾蚊,有半份必點的芥末沙律醬豬扒

油尖旺食肆多就係人都知 所以成日嚟呢邊搵食 今日就食呢間專食米線同湯飯嘅舖頭 一線之緣 鋪頭裝修得好靚 用咗好多木去裝修 最特別係頭頂既吊燈 好有層次感 牆身掛咗好多彩繪嘅陶瓷碟 色彩繽紛 男朋友叫咗安格斯牛頸脊米線 牛頸脊份量都幾多 而且好軟熟 重牛味 米線軟硬適中 仲有啲雜菌同埋娃娃菜 都幾豐富我就叫咗勝瓜牛柳粒泡飯 個湯好有驚喜 好有勝瓜嘅鮮甜味 同米線個湯底完全唔同 牛柳粒雖然細細粒 但係好有咬口 一咬落去就成口充滿油脂 個飯好大兜 而且飯粒煮得偏硬 唔會咁易索曬湯 變到好似粥仔咁 小食就叫咗鹵水牛展 牛展好入味 不過汁偏咸 底下仲有花生好香 仲有呢度自家製嘅手打牛筋丸 牛筋丸有七至八粒 粒粒好似乒乓波咁大 咬落去充滿肉汁 而且好有咬口 牛肉味亦都好濃郁 好足料 同一般凍肉舖嘅牛筋丸完全係兩回事 呢個十分之推介 必食 叫咗個鹹檸樂 咸檸七就飲得多 配可樂就唔係度度有 仲加埋反轉咗嘅汽水樽玩味十足 呢度嘅價錢好平民化 而且食物質素高 下次經過都會再嚟食

男朋友叫咗安格斯牛頸脊米線

我就叫咗勝瓜牛柳粒泡飯

小食就叫咗鹵水牛展

牛展好入味 不過汁偏咸 底下仲有花生好香
仲有呢度自家製嘅手打牛筋丸

叫咗個鹹檸樂

旺角行完花園街之後,行去隔籬西洋菜南街,見到一線之緣,這麼夢幻的名字有點對味,就進去解決我們的晚餐。樓底夠高,不會困住聲音,兩邊牆壁以木板裝飾上面放上一些藝術品,餐廳中間有波波吊燈,配上木地板和木椅,感覺柔和。餐桌放在兩旁,尚算寬堂。原本想點巨無霸桶蠔泡飯,但餐廳桶蠔缺貨,所以最後點了秘制爽脆墨魚丸米線同安格斯牛頸脊米線。安格斯牛頸脊米線牛肉半薄片生上,浸在滾燙的濃湯中,慢慢由粉紅變成咖啡色。朋友話牛味好濃郁,好嫩滑,再配上辣椒豉油,好好味。秘製爽脆墨魚丸米線墨魚丸是自家制的,比起一般街市買到的墨魚丸爽口彈牙,因為它是沒有那麼多粉,墨魚是佔大多數的。雖然較細粒,但是味道撘夠。好濃郁嘅雞湯味配上墨魚丸,好好味。同墨魚丸和安格斯牛頸脊比較,米線質量有點相形見絀,無疑湯唔算很多味精,但是米線好易斷,所以一定要用匙羹幫助。芥末沙拉豬扒原本沒有打算點的,但看到鄰坐的客人的豬扒炸得很好,所以點來試試。醬汁係芥末再加沙律醬。豬扒好鬆軟,炸得好香脆又金黃。18蚊有三塊,好驚喜,因為太抵食啦!咸檸七鹹檸七大大杯,見到佢個杯同埋倒轉支汽水好似前排人氣韓國飲品所以叫嚟試下。全場每台起碼有成六七個都有叫,一杯

安格斯牛頸脊米線

秘製爽脆墨魚丸米線

芥末沙拉豬扒

咸檸七

鹹檸七大大杯,見到佢個杯同埋倒轉支汽水好似前排人氣韓國飲品所以叫嚟試下。全場每台起碼有成六七個都有叫,一杯可以兩個人一齊飲。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8
環境:8
衛生:8
服務:8
價錢:8
舒適度:8
總分:8
  • 炸豬扒。
  • 秘制墨魚丸米線。
2017-11-24 38 瀏覽
剛去完台灣旅行,最想念的就是滿滿的一大碗滷水元蹄,還有滷肉等等又香又辣的美食。竟然在旺角找到一家跟台灣風味非常貼近的米線。滷水元蹄米線首先喝一口湯,香濃而不油膩,奶白色的清湯,上面舖滿香濃的滷肉,腐竹還有大白菜,喝下去是家庭式的清甜,完全沒有味精味道,想像得到是台灣媽媽的日常料理。元蹄份量不多,沾着蔥花吃,卻是風味搭夠。米線也軟韌適中,掛湯而吃,口味非常吸引,一個女生也可以吃掉一整碗!麻辣牛展粒一人前午餐,吃一碗米線加一份小食剛剛好。點了麻辣牛展粒,每粒牛展都切成一口的份量,韌度十足,麻辣口味適中,伴着爽脆青瓜吃,有夠層次。

滷水元蹄米線

麻辣牛展粒
2017-11-24 29 瀏覽
今日去開太子行街又食左一線之緣!今次食左牛頸脊米線,湯底一如以往好食,係好清的雞湯,香濃得黎唔會好味精,值九十九分的湯底!仲加左勁多腐竹,完全唔會孤寒!而牛頸脊好嫩滑,十足十打邊爐食開嗰種質素,又有肉味。之前有人會話d米線硬,不過我又鍾意食呢種質地,所以各有口味啦!另外仲有大桶蠔湯飯,男朋友話桶蠔好肥美,湯底味鮮,同時可加芫茜花生等配料,而且好大碗。絕對夠飽,而我,蠔都係生食比較好!另外我自已兩次幫襯都係,一定要問店員拎辣椒䜴油,甜甜地,點乜都好好食!絕對係為咗個湯底會再去。
今日去開太子行街又食左一線之緣!

2017-11-24 16 瀏覽
今日好早食左野,所以夜晚好肚餓但又想食米線,結果去左一線之緣同朋友一人食左一碗米線同一客小食,仲叫左杯特飲。首先講下碗米線,我地每人都叫左4個餸,清湯。米線正常好食,而我個碗餸有腩肉、大腸、蟹柳同娃娃菜。除左腩肉有啲失望之外,其餘餸都食得過。因為腩肉唔係我平時食開個隻,佢呢隻我覺得無咁正。另外我朋友個碗餸有牛筋丸、元蹄、豬頸肉同腩肉。牛筋丸唔算話好彈口,但都係食得過之選,元蹄係鹵水所以偏鹹,豬頸肉都幾大舊,食得過。小食我地叫左元蹄同牛展食,本身想叫麻辣豬耳,但可能太夜賣哂了,所以轉要元蹄。個人覺得元蹄唔夠爽,但可以配埋個酸酸地既汁都ok既,牛展就正正常常。最欣賞係杯特飲,叫自選米線加$14就可以飲到,超大杯又好飲,抵飲!叫左龍鳳七喜,鹹鹹地但幾開胃。同埋鮮菠蘿青檸冰,呢個就甜甜地汽水味較多。個度幾整齊分開左兩邊一排,另外有賣泡飯可以試下,米線亦有酸辣口味。

自選腩肉、大腸、蟹柳、娃娃菜

自選牛筋丸、豬頸肉、元蹄、腩肉米線

鹵水元蹄
鹵水牛展

龍鳳七喜
同埋鮮菠蘿青檸冰,呢個就甜甜地汽水味較多。
菠蘿青檸冰

2017-11-22
自選腩肉、大腸、蟹柳、娃娃菜
自選牛筋丸、豬頸肉、元蹄、腩肉米線
龍鳳七喜
菠蘿青檸冰
2017-11-20 434 瀏覽
今日咁啱同太太經過呢度, 由於正準備去moko睇戲時間有啲趕,所以就隨意入咗嚟食過快速午餐, 點知卻發現意外嘅驚喜餐廳裝修以小木屋主題為主, 最欣賞佢嘅其中一邊 牆身 擺滿咗色彩斑斕嘅碟,幾有型餐牌嘅米線同泡飯選擇都唔少,由於我同太太最鍾意食米線,所以大家都不約而同揀咗米線! 飽肚又好味!太太點咗佢哋嘅招牌牛筋丸米線酸辣湯底, 送上嚟嘅時候賣相冇乜太大分別, 蛋牛筋丸食落確係唔係講笑, 老實講真係好耐冇食過咁正嘅牛筋丸! 唔怪得佢成為咗店入面嘅招牌午市推薦之選 牛筋丸爽口而且一咬入去有肉汁, 而且仲有好濃既牛味, 同平時食到既完全不可相提並論!而我自己就 點選咗自選米線, 配料有滷水元蹄 ,秘製墨魚丸同埋安格斯牛肩肉,配料認真夠霸氣, 而佢嘅辣度共分為五級, 我自己就揀咗第二級別, 對我嚟講係可以接受嘅辣度 ,聽聞如果食到五級辣可能隨時要call白車! 碗米線整體味道都唔錯酸辣度啱啱好!食米線又點少得特飲, 我就點咗鮮菠蘿青檸冰 粉量大大杯而且入邊真係有鮮菠蘿肉太太點嘅蜂蜜柚子茶同樣足料夠味由於意猶未盡 最後加點咗一份麻辣牛展, 牛展同青瓜加上麻辣醬汁食落非常滋味!總括嚟講呢餐米線質量

太太點嘅蜂蜜柚子茶同樣足料夠味

總括嚟講呢餐米線質量相當唔錯,而且上菜速度夠快, 特別係牛筋丸確實係必試之選!
2017-11-18
2017-11-20 271 瀏覽
花園街小食就多,不過講到餐廳坐起度慢慢食就行另一邊見到呢條西洋菜南街餐廳入面稍為多人食就是這間一線之緣講到最吸引我的是出面擺左個泡飯LIST, 平時食得麵多,真的想轉轉味道啦~~入面裝潢簡潔又乾淨,過左最繁忙的午市,剛好可以一個人擺住四人位先來個麻辣豬耳$30 一個超大份量的小菜,十分花算~~~原來以為麻辣的意思大概就是落左極多麻辣油浸住,誰知送上來的就是乾身的??打算這樣就不會太辣......但一擺入口就覺得味道反轉再反轉,很辣.....個種辣係埋起食材入面,有種魯左好耐好耐,先切出黎的感覺~~~~芝麻的點綴,令呢道小菜又香又脆又麻辣每一口的爽口,CP值完勝.....因為天氣開始轉冷,就飲返杯暖胃又保健的熱飲----蜂蜜生薑茶讓蜂蜜蓉慢慢在生薑茶攪拌後,非常清甜主餐來了.....叫左方魚肉碎蠔仔泡飯方魚干非常香濃,當浸泡在湯飯中,化軟的感覺非常卜卜脆肉碎、花生料都很足,每一口都淡淡方魚香、口感豐富蠔仔漲卜卜,超大粒,同時份量都充足非常雪白,看及吃下去都非常新鮮蠔仔一點都唔腥,很清甜.....最後一口都不剩的邁向食到碗底的節奏.....滿足的一餐,我就當作午晚餐計一樣,因為真的飽到一整

先來個麻辣豬耳
$30 一個超大份量的小菜,十分花算~~~
打算這樣就不會太辣......
但一擺入口就覺得味道反轉再反轉,很辣.....
芝麻的點綴,令呢道小菜又香又脆又麻辣
麻辣豬耳

每一口的爽口,CP值完勝.....
蜂蜜生薑茶

讓蜂蜜蓉慢慢在生薑茶攪拌後,非常清甜

主餐來了.....叫左方魚肉碎蠔仔泡飯
方魚干非常香濃,當浸泡在湯飯中,化軟的感覺非常卜卜脆
肉碎、花生料都很足,每一口都淡淡方魚香、口感豐富
方魚肉碎蠔仔泡飯

蠔仔漲卜卜,超大粒,同時份量都充足
非常雪白,看及吃下去都非常新鮮
蠔仔一點都唔腥,很清甜.....

最後一口都不剩的邁向食到碗底的節奏.....

滿足的一餐,我就當作午晚餐計一樣,因為真的飽到一整天不用再食了

FACEBOOK LIKE 完會送糕點,不過我點左麻辣豬耳,唯有下次再試過它們的糕點
餐牌如下:
2017-11-07
蜂蜜生薑茶
2017-11-19 28 瀏覽
雖然我都久不久去旺角一帶買美戰,但是昨天經過各街道,好像食店都易手,變成現在的新食肆? 我大感詫異,常言道舊的不去,新的不來,就是這道理吧。朋友很有心,上班前都想給我生日禮物,於是相約我吃個午餐,而我也可以吃完後也能直接交收美戰,一舉數得。我一整年都沒吃過蠔仔泡飯,忽然想吃,環顧整條街的餐廳也只有一線之緣有供應,朋友覺得沒問題,直接入去餐廳。我一心想吃蠔仔泡飯,所以我都不用多挑吃甚麼,直接選方魚肉碎蠔仔泡飯。蠔仔泡飯除有方魚,肉碎,蠔仔外,還有香脆的花生。蠔仔個頭不小也很飽滿,非常鮮甜也沒有吃到硬殼或腥味,肉碎軟嫩一點都不柴。泡飯粒軟硬適中,湯頭喝起來很有方魚的香味,加上蠔仔的鮮味,整體喝起來非常清甜,最後點綴花生與蔥花,讓湯頭更有厚度和層次。安格斯牛頸脊米都是走清爽路線的,湯頭清澈但順口,光是靠近就有股誘人的香氣。米線彈性十足,雖然會吸收湯汁的味道,但是泡久也不會軟爛。安格斯牛頸脊油花並不是太多,但熟度掌控得宜,大約五分熟,越嚼越香甜,軟嫩好吃。滷水元蹄吃起來有著濃濃的滷汁香氣,品嚐時的每一口元蹄,有脆有軟又有彈力的豐富口感,讓朋友吃一口已相當著迷,吃完一盤之後還有種欲罷不能的感覺,

米線彈性十足,雖然會吸收湯汁的味道,但是泡久也不會軟爛。

滷水元蹄吃起來有著濃濃的滷汁香氣,品嚐時的每一口元蹄,有脆有軟又有彈力的豐富口感,讓朋友吃一口已相當著迷,吃完一盤之後還有種欲罷不能的感覺,果然非常厲害。

滷水牛軟而不爛,鬆軟中帶有嚼勁,不乾不柴不塞牙。滷得入味的牛,香氣四溢,入口即化,滷汁跟肉汁在嘴裡融合得很。

薄荷朱古力喝起來就像薄荷朱古力片,清涼與甜的搭配爽口清新,平衝朱古力的甜。從透明杯外頭看,還能見到白色忌廉與深綠朱古力的美麗漸層,我很喜歡。

菠蘿青檸冰味道細緻,青檸汁混合梳打,多了一分青檸的香氣,喝起來超清爽。再加入菠蘿塊於青檸冰,讓整杯飲品不會偏酸,具一絲絲的甜美。
2017-11-19 215 瀏覽
<落足料大大碗既好味米線 一面之緣>🍜😍#fafafoodblog太子太子同旺角區中間開左間一線之緣 主要係食泡飯同米線 米線大大碗 小食好似豆腐 牛頸脊 墨魚丸等等都好美味 🐟🐮而且價錢合理 個人都好推介 ! 今次主要食左米線 希望下次可以點泡飯🍚😍<鍾意食辣必點>🍴酸辣湯米線 36 蚊4 級辣🍜🌶加冬瓜 4 蚊🥒加滷水元蹄 8 蚊🐷加手打牛筋丸 8 蚊🐮湯底本身係香濃既豬骨湯 而湯底辣度有1 至6 級 , 鍾意食辣既我點左火燒後欄既4 級辣🌶🌶🌶🌶😲. 夠哂香 但其實都真係充滿住辣椒幾辣下😂一般點2, 至3 個人覺得好d 👍🏻但味道好好 米線入面有 秘製肉燥🐷 雞樅菌🍄 酸菜🌿 酸辣板藍根 種種材料令到湯身口感好好 增加酸辣度😍 米線係圓身爽口嗰種 盡吸辣湯汁 好好味 👍🏻 冬瓜片切得夠薄但都有好多片 好軟熟新鮮 牛筋丸食得出手打夠哂彈牙 牛味香濃🐂😃另上既元蹄 滷水汁夠哂入味口感彈牙 🐷 整體好高分 推介!😍<期間限定> 蟹皇醬撈米線 58 蚊🍜🦀配芥末沙拉豬扒 9 蚊🐷用蟹柳絲🦀 葱花 🌿粟米🌽 連埋爽滑既米線 乾撈 加上上
<落足料大大碗既好味米線 一面之緣>🍜😍

加滷水元蹄 8 蚊🐷
加手打牛筋丸 8 蚊🐮

<期間限定> 蟹皇醬撈米線 58 蚊🍜🦀
配芥末沙拉豬扒 9 蚊🐷
用蟹柳絲🦀 葱花 🌿粟米🌽 連埋爽滑既米線 乾撈 加上上面勁邪惡既蟹膏同咸蛋皇碎 🥚🦀 將全部撈埋一齊 成為勁邪惡既蟹皇撈麵 😈 蟹膏同麵融為一體 乾身得黎又帶點滑度 好食👍🏻
豬扒炸得好夠香脆 🐷厚身啖啖肉 上面點上帶點芥辣香既沙律醬 好味👍🏻

🍴小鍋濃湯米線 30 蚊🍜
加秘製爽脆墨魚丸 12 蚊🦑加安格斯手切牛頸脊 12 蚊🐮
小鍋米線湯底好香豬骨味 米線爽口彈牙 係圓身白色嗰款 好吸湯汁😆 上面有爽口腐竹 新鮮芽菜🌿 仲有香濃肉燥🐷 正 另加既3 粒墨魚丸 🦑手打夠哂彈牙 仲落左少少馬蹄另到口感更爽脆 👍🏻 而牛頸脊肉味香濃 襯米線都好match 👍🏻

🍴石屏豆腐 15 蚊😆
(唔跟餐點就22 蚊碟 ) 雲南美食 石屏頭腐 切得好細件 炸得外面脆 入面比較煙靭 而且落左d芝麻胡椒調味 雖然唔會夠喺當地用當地泉水黎做好味 但味道都算唔錯👍🏻

🍴滷水牛展 32 蚊🐂
用花生墊底 上面鋪滿左薄切牛 牛口感煙靭彈牙 滷水味醃得好入味 😆加上芝麻葱花調味🌿 正!

🍸鮮菠蘿青檸冰 24 蚊🍋🍍(跟餐加14 蚊)
用soda水加上青檸糖漿 仲有菠蘿汁 🍍夠哂清甜 入面仲有d菠蘿肉 食埋都幾開心🙃

🍹🍋咸檸樂 24 蚊
好似韓國飲料甘 用原枝枝裝可樂倒轉倒落去 同咸檸檬一齊飲 咸檸味好濃 同可樂好match 之餘 仲好適合食濃味或辣米線時中和番味道 😆 好正既特飲👍🏻🍹

Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#一線之緣
太子西洋菜南街206號地下
~~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog太子
=====================

2017-11-19
2017-11-17 27 瀏覽
今日去九龍線做野經過太子有間米線店未食過,而且裝潢都十分吾錯就入去試,有午餐有其他米線或泡飯選擇,最後鐘意吃牛的我當然食牛米線再加上面餐牌寫有特價的豆腐和飲品。最後結帳$97超飽肚食吾晒離開添。手切牛頸脊米線 $68,牛肉嫰滑而有牛肉香,米線份量好多而且十分有口感,湯底味道濃郁而吾咸,仲有吾少蔬菜同腐皮係入面。石屏豆腐 $15,寫左手工制冇石膏粉好期待喎,原來黎到係有少少辣,不過辣得黎帶點香口,豆腐炸得乾身吾油,味道吾錯,鐘意濃味的人應該更覺得仲好食添。鮮菠蘿青檸冰 $14,黎到勁大杯,原來仲要平左堅抵飲喎,菠蘿粒勁多而且甜度剛好,青檸味都剛好吾太甜同酸,好味道但太大杯我仲要飲吾晒。。哈哈

2017-11-17 187 瀏覽
今日同老公去太子買金魚,經過一店是食泡飯和米線,名叫一線之緣,平時在家我也喜歡用湯泡飯食,今晚就試下出面的泡飯如何,那我們就入座了!餐廳地方不算大,但都整潔,座位不會太迫。菠蘿青檸冰:即七喜加青檸,再加一些菠蘿肉,冰凍解渴,好飲!鹹檸可樂:倒插式飲法,老公飲的,他說分別是鹹檸和普通的檸檬多了咸味,都好飲!滷水元蹄:小食之一,賣相有點像薰蹄,味道就不同,元蹄是用滷水汁滷過,相當入味又有口感,好味!芥末沙拉豬扒:另一小食,豬扒炸得酥脆肉嫩,加上芥末味的沙拉醬,味道超正,又夠大碟,真係好底食。勝瓜墨魚滑泡飯:湯底是用鮮雞淆製,濃郁鮮甜,墨魚滑也是用新鮮墨魚手打而成,味道鮮美彈牙,飯軟硬適中,加有勝瓜、花生、芫荽蔥,增加香味和口感,十分美味!巨無霸桶蠔泡飯:彘家濃湯系列做湯底,用鮮雞淆製而成的濃湯好鮮甜,再用上美國桶蠔做材料,桶蠔超大隻,煮熟後仍然是巨無霸大蠔,味鮮帶爽口感覺,亦加有花生和芫荽蔥,美味極了!

餐廳地方不算大,但都整潔,座位不會太迫。

菠蘿青檸冰:即七喜加青檸,再加一些菠蘿肉,冰凍解渴,好飲!

2017-11-04
  • 芥末沙拉豬扒