2018-11-12 311 瀏覽
$33嘅宵夜有雲吞麵有XO醬腸粉加多$8仲有糖水食你話俾我聽呢個價錢係邊度搵到仲要幾好食個喎分量又足咖喎你問我呢最欣賞就係佢個XO醬腸粉覺得好有新意唔使成日點豉油咁悶
$33嘅宵夜
你問我呢最欣賞就係佢個XO醬腸粉
覺得好有新意
唔使成日點豉油咁悶
2018-10-11 149 瀏覽
今日7:35分左右落去買兩碗粥知道前面有好多單等左一陣都冇去催佢諗住出去行多一陣會有啦,點知都仲未得呢知時候有個啊叔走去催單問佢個粥得未睇住個女經理話佢前面仲有三張單,要跟單跟住個啊叔就企係到唔出聲再過多陣我第一碗粥出啦睇住個啊叔問可唔可以俾左我先我已經攞住張單行上去睇住個啊姐竟然真係俾左佢先😡🤬🤬🤬🤬咩大公司呢一啲規矩都冇😡😡😡😡咁做法我一買完野即刻去催單就唔洗等可以打尖晚飯時間多人好正常因為唔想等叫員工俾自己先已經唔岩而員工竟然俾左真係一啲都唔合理香港要排隊唔係第一日先知啊最搞笑係經理係到道歉啊姐就好似冇野發生咁呢啲員工炒左佢啦
今日7:35分左右落去買兩碗粥
知道前面有好多單
等左一陣都冇去催佢
諗住出去行多一陣會有啦,點知都仲未得
呢知時候有個啊叔走去催單
問佢個粥得未
睇住個女經理話佢前面仲有三張單,要跟單
跟住個啊叔就企係到唔出聲
最搞笑係經理係到道歉
啊姐就好似冇野發生咁
呢啲員工炒左佢啦

2018-10-11
15 分鐘 (外賣自取)
一直以來都好少會寫食評,今日唔使返工決定留返去馬鞍山食飯。平時都會去返X家樂度食下午茶,今日突然間想去食一粥麵,一入去已經覺得員工幾好禮貌。叫咗個家鄉銀針粉套餐配雞翼同埋炒麵送埋飲品,拎咗張單之後就走左上樓上百佳買嘢……大概25分鐘之後落返去拎,見到已經包好晒就唔好再刻意檢查。點知返到屋企發現成袋都冇炒麵呢個時候,即刻打電話落去比餐廳諗住問下應該點樣處理?點知聽電話嗰位先生,禮貌好好,而且仲問你你想選擇落去餐廳拎,還是由職員拎上嚟屋企補俾你?今時今日呢種態度實在諗唔到係邊度仲有得搵?其實係等待嘅時候食物真係一般,不過員工至少已經好過某啲餐廳🍴$28已經可以黎講食物合理,好貼地希望聽電話呢位先生(應該係經理)你會有機會睇到,然後對於區內嘅長者都咁好態度最後唔使5分鐘已經送到上嚟,送想來嘅同事亦都值得一讚,佢唔會因為做多咗事而黑口黑面,有禮貌同你講聲唔好意思,Nice!

呢個時候,即刻打電話落去比餐廳諗住問下應該點樣處理?
點知聽電話嗰位先生,禮貌好好
今時今日呢種態度實在諗唔到係邊度仲有得搵?
$28已經可以黎講食物合理,好貼地

2018-01-22
外賣自取
  • 銀針粉
2018-01-08 155 瀏覽
今日見凍凍地就買碗豬潤粥外賣,送埋油炸鬼,31蚊都好抵。但返到屋企,打開個蓋,粥好稀,得幾粒米,豬潤煮得太耐,唔似生滾粥...油炸鬼好油,而且空泡泡的(唔知點形容,就好似唔知料咁)。唔知幾時開始差成咁
2018-01-08
外賣自取
2018-01-04 129 瀏覽
有少少涼..........最岩打邊爐.................點了2個邊爐.............有醉雞鍋........配上海鮮...............還有烏冬.................另外還加了雲吞......很飽肚!另一個是蒸氣海鮮鍋........幾特別...................估吾到呢度都可以嘗試蒸氣海鮮鍋....臘腸滑雞飯.........配熱茶.....味道還可大杯檸檬茶........

臘腸滑雞飯.........配熱茶.....味道還可

大杯檸檬茶........
2015-03-04 716 瀏覽
去左馬鞍山,好肚餓,又病病地,唯有食個雲吞面。食落味道都ok, 雲吞有成五粒,面又無鹼水味,湯底不過不失,當然無劉森記大地魚湯底嘅味。杯凍奶茶都幾好,比好多茶餐廳好。
去左馬鞍山,好肚餓,又病病地,唯有食個雲吞面。
杯凍奶茶都幾好,比好多茶餐廳好。
2015-03-03
  • 雲啓面
2013-09-30 299 瀏覽
是日午餐無乜胃口,求其入左一粥麵細蓉 - $25/碗,5粒雲吞,都幾好味。有少少蝦籽味,蝦同豬肉既比例都唔錯湯底典型大地魚湯底,質素普通但咸咸地,有熱湯落肚,其實都唔錯既$25碗都OK 啦
是日午餐無乜胃口,求其入左一粥麵
湯底典型大地魚湯底,質素普通
但咸咸地,有熱湯落肚,其實都唔錯既

$25碗都OK 啦
2013-09-22
2013-08-10 223 瀏覽
是日來到這邊出席特別活動, 當然要先找點吃的作午餐, 就揀了這裡吧, 吃碗麵, 怎也是輕宜一點的.必食粥麵午餐 $30: 6分, 這客必食粥麵午餐是近日有賣廣告的餐品, 一客$30, 是幾抵食的. 我的選擇是鮮蝦雲吞麵配上蠔油時菜, 再加$3就配熱檸茶一杯, 不過凍飲就是加$9, 還是熱飲比較抵.鮮蝦雲吞麵份量不少, 麵條帶點點鹼水味, 還好是不太嚴重. 雲吞份量合適, 不會太大粒, 但蝦肉的鮮味只是一般. 至於蠔油時菜, 菜還算靚. 而檸茶的茶味就不太突出.叉燒湯意.炒滑蛋餐 $38: 文迪的選擇是常餐, 分吃了餐包加炒蛋, 蛋是幾滑的, 而包也夠鬆軟. 餐是包飲品的, 文迪轉為凍檸茶, 就要加$3.其實食物水準只是一般, 不過簡簡單單的吃個快餐, 也無不可的.