2022-02-25
最近疫情嚴重 多咗好多機會外賣☺️ 我之前係尖沙咀K11見到呢間外賣店 所以就同屋企人叫咗外賣返屋企食😜 原來除咗有基本嘅單點同餐 宜家仲有二人餐添 我幾鍾意佢哋嘅外賣包裝 簡單得嚟又穩陣👏🏻濃香牛肉野菌咖喱飯 $59一打開個陣 已經覺得好驚訝😱 因為咖喱份量好多 而且仲好香🍛 咖哩質感偏向杰身 入面仲有好多料添😋因為咖喱係伴牛肉 所以咖喱都會有淡淡牛肉味 變得更香更好味🐮陪埋日本米一齊食 層次味道都昇華法式龍蝦濃湯 (跟飯)+$30龍蝦湯都好味 味道濃厚 每啖都飲到龍蝦湯味🦞 佢嘅質素唔算太杰或水 容易入口同會掛匙🤪 咁湯入面亦都有龍蝦肉 keep到有少少彈性和牛羅宋湯 $49羅宋湯湯料好豐富 除咗有大大粒和牛 仲有好多其他材料包括蘿蔔、什菜同薯仔 啖啖都有唔少料😜 另外 羅宋湯嘅番茄味好濃郁 和牛粒同其他材料都煮到好冧👍🏻蕃茄菠菜芝士雞肉卷 +$20菠菜同芝士粒被雞肉包 感覺幾得意😆 雞肉質感嫩身 芝士粒帶鹹味 加上有啲蕃茄汁 酸酸甜甜😝
濃香牛肉野菌咖喱飯 $59
法式龍蝦濃湯 (跟飯)+$30