2020-12-21
首先咩都唔好講,淨係講個景已經贏晒。對住個海食拉麵,係人生一大樂事!次次門口都好多人排隊,好彩今日好早出街見到門口冇乜人排隊,即刻同職員講兩位唔該。去到一幻梗係即刻食下佢嘅蝦味拉麵啦!首先講個湯底,蝦味10分充足,好似有幾千隻蝦喺個口度游緊水咁。然後再食一啖佢嘅麵,麵嘅質感10分彈牙。食完第一啖之後,就已經講唔到野因為實在太好食,食完之後女朋友就嬲咗我,因為我成程都冇出過聲。然後再講麵上面既叉燒,肉嘅質地一啲都唔乾,充滿濃厚嘅滋味,再配合埋個湯底,就好似豬同蝦既鮮味一齊大合奏,係個口到揚起悠悠嘅樂章。而且價錢10分超值, $100都唔使就可以食到一碗咁出色嘅拉麵,我諗我呢一世,就算唔記得阿媽姓咩,都會記得呢碗拉麵有幾咁好食,最後一個字總結,好好食!
對住個海食拉麵,係人生一大樂事!