2019-04-11
今天lunch去了灣仔這間新開的點心店,佢話之前在元朗有店,現在灣仔是分店,近近地屋企,就試試la~~大約未到中午一點,店內已坐滿人,地方唔算好大,要等兩三張枱,lunch time人多,店員服務都ok,叫佢refill茶都好快手。入座就用點心紙選點心,種類都ok, 有唔少有別於一般茶樓特色的點心,價錢中等,食物都是即叫即製,唔似是一般茶樓的中央處理質素!因為今次我們只有兩個人,所以只是選了4款食物,下次會再来encore!鳳爪排骨飯,飯份量比一般嘅多,佢個豉油汁又調製過,幾好味,兩個人叫一份再叫其他嘢食啱啱好!上面是龍蝦湯鮮竹卷, 十分好食,鮮竹卷外皮是脆身的!仲要係熱辣辣!一般酒樓的都係淋身,但佢哋係脆身香囗好特別,而且內裡用料也不少,個汁都不錯,係少左d龍蝦味而下面嗰款係千島醬脆皮蘿蔔糕,蘿蔔糕炸得外皮脆卜卜,而且應該係即叫即炸,熱辣辣好好味,就算唔加千島醬都已經好食另外唔可以唔試嘅係佢哋黑金流沙包,流心程度非常勁!流沙包黃金餡料食落起沙,甜度適中,好味!下次要叫多幾款點心試下先!
下次要叫多幾款點心試下先!