一品滇雲南小鍋米線

一品滇雲南小鍋米線 (已結業)

Gourmet Dian Noodles Limited
一品滇雲南小鍋米線 (已結業)
kk04
👎🏿👎🏿👎🏿劣質米線
kk04
2017-05-25
關注
呢間米線貴而吾好多,我叫左清湯配肥牛,入面會有肉碎粒,芫茜,韭菜。肥牛吾算多,麵多,米線偏淋,我就吾鍾意佢呢間野麵的質地,吾惹味,環境衛生麻麻,我叫凍檸茶,杯野好似走甜咁,無乜味,好難食查看更多
Renata R. Wiley
認真難食
Renata R. Wiley
2017-04-29
關注
認真難食 湯(清湯) 提供辣度,大辣,小辣, 麻辣好淡,但冇味精,你鐘意可以飲埋,但真係完全好淡,冇味。可能係我選清湯的問題。米線唔知點解呢間米線係用碎米線,真係完全好短好短。平時係其他米線舖食到嘅米線都係長身,而呢間係短身米線。感覺似用次貨多。芽菜全碗米線同芽菜比例係1:1,我真係唔知食芽菜定米線。而芽菜係用水白烚。淡淡嘅芽菜同埋同清水冇咩分別湯加埋"真係一絶"。健康之選。查看更多
雞亦
腩肉小到可憐嘅米線
雞亦
2017-03-30
關注
上個禮拜食午餐去除咗呢一間食米線。叫咗我最鍾意嘅腩肉酸辣米線食。一上枱見到嗰啲腩肉分散晒鋪係個湯嘅面頭,有啲零碎。跟住夾起,加埋都擺唔滿只羹,真係小得好可憐,跟住我同阿姐講咗一句,佢回應左一句係呀,之後就繼續做嘢冇理我。整體來講碗米線OK,不過價錢冇話特別平,如果用呢個價錢去第二間啲腩肉多啲個湯底都會好味啲。不過總結都唔差,還可以。查看更多
Pitaten
小辣。酸而不辣
Pitaten
2016-09-20
關注
小店特色。中午時段高機率落錯單!而且餸菜的CP值不高。全店最高CP值。以下。淨小鍋米線。$24已經有肉碎,九菜,芽菜等配料。米線份量夠多!係個湯底,如果辣多少少,而減少少酸會更加好。PS.我加左一餸雲呑,不予置評。查看更多
CHKKKK
辣度唔高, 其他唔錯
CHKKKK
2016-05-25
關注
這間米線鋪的湯底和餸做得頗好吃,今次叫了一個腩肉米線,除了腩肉,碗入面已有大量其他配菜,如芽菜等,可以吃得頗飽。不過奇怪是這家店的辣味標準不高,中辣的辣度,大概和譚仔的五小差不多。如果來吃,酌量調校辣度。查看更多
楓B
第一次試食
楓B
2015-11-16
關注
第一次達入錦榮街經過呢間一品滇雲南米線,見到入面超多人就入去試下啦!😊我叫左碗酸辣米缐湯底好鲜甜!原來佢地湯底好重鈣質用純豬骨熬嘅!米線好正好滑我好鍾意!以後又多左個選擇👍個靚女仲介紹左惹味雞煲俾我!可惜我唔係係附近住!有機會黎試下個雞煲先!查看更多
cocobb
味道水準不穩定,衛生好差
cocobb
2015-11-05
關注
男人搬左新蒲崗幾個月,但都仲係未食得晒全部餐廳😂本身想去譚仔,不過男人話試下就試下啦。其實我第一次唔知點比評價,你話佢好食又唔係所有野好食,話難食又有難食野,所以都係比「ok」算。男人既,墨魚頭我強烈推介,好新鮮,彈牙,食唔停口,我偷食左好多😂其他一般都冇乜可以評。我既,炸醬唔好食好肥😒但要讚既係麵好彈牙好食,湯底都正,唔油,其他又係一般般。麻辣青瓜(個名唔多記得)最怕就係呢種,青瓜還青瓜,味道還味道,完全唔入味,可以唔叫。炸雲吞,叫左男人唔好叫,呢d酒樓先做得好食,我從未食過咁難食既炸雲吞,個皮好厚好硬,又係完全冇味得油益味,點沙律醬先有味但個沙律醬係平價野唔好味😰成件事錯晒,由於男人不嬲唔浪費野,佢叫既佢啃最成碟😂如果要叫小食強烈建議叫墨魚頭,其他算把啦。經典野黎,食食下小強黎左,嚇一嚇我,好驚佢爬過黎😒即閃。價錢唔貴,有一個呀姐唔知訓醒未(雖然係夜晚),好似我講緊外星文要重覆100次先明,但都仲落錯單(例如比碗淨撈麵冇送既黎😂)野飲同佢講2次都冇沖,最後叫老細,但佢拎黎果時可以唔放飲管😒乜都有,希望呀姐可以醒左先番工,大家都冇咁痛苦。查看更多
+ 3
lycheel
雞煲惹味
lycheel
2015-08-02
關注
第一次食呢間食肆,有米線仲有雞煲,就叫左2個一辣一唔辣雞煲試下啦!唔辣嘅雞煲以為普普通通啦,點知好鬼惹味,食完d雞再6 肥牛,索埋d雞汁,好正!到食麻辣雞煲,一樣咁正,d雞又嫩口!老板老板娘都好親切,價錢相宜,值得推薦,唯獨地點唔就腳!查看更多
雞煲
無甜不歡_小肥妹
第一次試食
無甜不歡_小肥妹
2015-02-09
關注
星期六系新蒲崗工作完,同男朋友系附近揾地方食野。男朋友見到門口大大張安德尊同李錦聯人頭,走埋去睇下,原來系食米線同酸辣粉。膽粗粗入去試下。叫左1個小食,1個米線同酸辣粉。可能食慣譚仔,星林居....覺得酸辣米線湯底一般。本人叫左小辣,但本人當初都驚會太辣,點知食落都唔覺辣。👎小食---麻辣什錦(墨魚頭,豬耳仔,皮蛋,鴨腎)👍👍男朋友食第一啖,即刻話好食。麻辣味夠重,夠味。特別系墨魚頭,豬耳勁入味。但配皮蛋有少少遜色,好似開一個皮蛋,然後淋汁上去。總括系👌👌重慶酸辣粉👍👍--男朋友叫左中辣,男朋友話夠辣夠香夠味。不過比起東門,香味還差少少。下次可以試下中大辣。男朋友話系香港試過甘多間酸辣粉,呢間算系最好既一間,傷心酸辣粉都無甘好食。今次試食評價:8個笑哈哈因為男朋友強烈要求下次再光顧👍👍查看更多
+ 3
麻辣什錦
重慶酸辣粉
dreaming209
麻。香。辣😋
dreaming209
2015-01-01
關注
第一次到新蒲崗試新野鋪頭細細,乾淨整潔試左招牌麻辣雜錦。。。正麻香滿口。食到唔停口麻辣米線都好好味。食得辣既朋友,建議可選中辣或以上另外佢地既豬頸肉都好得外層邊位脆脆,裏面仲一D都唔乾。亦好入味食得太快,唔記得影相不過一定會再黎,下次再補相啦查看更多
msmal
幾好味
msmal
2014-02-09
關注
新年期間想食雲南米線,搵嚟搵去得附近另一間連鎖,不過唔啱我口味,於是今日試呢間一品滇。叫咗豬頸肉鍋米線再加腐竹小辣。先講小辣,如果食得辣,就唔覺得喺小辣(直頭喺唔辣),所以下次食得可以叫辣啲^^豬勁肉好好味,佢喺燒過(煎過?),少少脆邊,唔喺就咁水煮。米線唔會太腍,啱啱好。總括而言雖然唔算超級好食,但喺都叫啱口味。價錢唔算貴,食得過。查看更多
豬頸肉鍋米線
applehoneyhk
在工廠內揾食~`
applehoneyhk
2012-10-20
關注
每逢週末總愛上穿梭在工廠區內覓食,無它貪其小人加上容易找上位子...錦榮街在新蒲崗內也有着不同食肆的一條小街,繼有牛腩粉麵,亦有特色pizza走在街上看到從前路經也毫不起眼之雲南小鍋米線,就充著胆子試試新店下可否又是我的新寵一貫平實的裝修格局,餐牌上之配菜大致也由$五元起跳麻辣湯底之雲南米線(小辣)加上配料墨魚丸呷上一口湯底麻辣味不足,但不為淡、只是麻辣度可再較為調高至於辣度也較微,我想如果有下次應該要中辣就不會失手墨魚丸當然是交來貨色,小小粒有欠口感查看更多
各種米線都可選擇不同程度辣味或麻辣,例如不辣、小辣、中小辣、中辣、勁辣,配合不同人口味。
2012-10-22
回覆