2021-12-03 60 瀏覽
1:45搵食, 勝在唔洗迫大把位一直想搵返住家菜的口水雞的味道, 路過呢間燒味店, 竟然有口水雞, $50算可以一試.3張大長枱, 另面窗高腳椅幾張, 簡約裝修.一大碟白飯, 比較之下, 口水雞睇落好小, 但係食落其實夠晒份量.麻香辣, 同住家菜的口水雞不同style, 雞肉嫩滑, 即使雞胸亦不鞋口.  有5-6小件雞胸, 另幾件併埋大約是一件雞翼.口水雞另一重點在醬汁, 麻辣味均有, 咸味香濃正好撈飯.美中不足是一般燒味店通病, 條菜凍的.
1:45搵食, 勝在唔洗迫大把位

3張大長枱, 另面窗高腳椅幾張, 簡約裝修.

口水雞另一重點在醬汁, 麻辣味均有, 咸味香濃正好撈飯.

美中不足是一般燒味店通病, 條菜凍的.
口水雞飯, COKE+$5
2021-12-03
口水雞飯, COKE+$5
2021-10-08 438 瀏覽
好少見咁抵食既燒味鋪🥰 裡面裝修都挺ok的,58蚊左右雙併,都幾多款式揀有成8、9個選擇,對於選擇困難症既我嚟講,無疑係一種挑戰😂 飲品方面由於沒有水吧,所以只有汽水提供都係加5蚊咋❤食物嚟到大大碟,幾surprise 港島區58蚊咁大兜真係好少有👍👍 員工同師傅都幾熱心。因為係新開既店,所以感覺都好乾淨,一塵不染的。味道方面,個皮色澤好靚,又靚又足料,食完都好夠飽仲有剩😂😂😂 平靚正,下次去開側魚涌肯定再幫襯😋

雞 叉燒雙併
雞 叉燒雙併
2021-09-13 312 瀏覽
早排呢間小食店裝修 ,裝修之後比以前更加靚,而且加咗付款方式如alipay hk、wechat pay、cash、八達通, 突然間想食燒味於是再去幫襯, 睇下裝修後質素有冇改變。 而家有個簡單嘅餐牌,簡而精,而且仲可以掃QR code落單,方便快捷。 唯一美中不足嘅就係只係提供罐裝汽水,冇咖啡奶茶飲。燒鴨油雞髀雙拼飯加Zero$73通常啲燒味店雙拼都詐詐諦畀啲冇乜肉嘅部分你,但係呢間燒鴨嘅份量唔少而且係多肉嘅部分,由於叫咗油雞髀,所以分量一定冇問題,雞肉夠嫩口,一路食一路聽到身邊嘅客人講啲燒味好正。

燒鴨油雞髀雙拼飯加Zero$73

2021-08-13 470 瀏覽
食開街外嘢 今日一於都係做無飯夫婦!只不過 happy friday想留喺屋企休息直接嗌附近嘅外賣算啦!諗起樓下有間新開燒味餐廳佢前身好好食吸引過我,所以今次一於enroll佢!裝修比之前更加靚咗付款方式:alipay hk、wechat pay、cash、八達通⋯我就一於用openrice駁過去boc pay😋開餐先!雞肉好嫩口,配埋薑蔥好好食d豬蹄 廚師好細心切到細細塊好易入口,唔會咬到好攰👍Er⋯罐汽水🥤我冇嘢補償😙😙😙
食開街外嘢 今日一於都係做無飯夫婦!
只不過 happy friday想留喺屋企休息
直接嗌附近嘅外賣算啦!

諗起樓下有間新開燒味餐廳
佢前身好好食吸引過我,
所以今次一於enroll佢!

裝修比之前更加靚咗

我就一於用openrice駁過去boc pay😋
下午茶雙拼·切雞x勳蹄(配飲料)

開餐先!
雞肉好嫩口,配埋薑蔥好好食
d豬蹄 廚師好細心切到細細塊好易入口,唔會咬到好攰👍

Er⋯罐汽水🥤
我冇嘢補償😙😙😙
外賣自取
下午茶雙拼·切雞x勳蹄(配飲料)