2018-08-29
嚟到青衣呢邊, 食一休日本料理 店舖環境好靚,好多客人, 入面好大,可以坐到好多嘅客人, 大部分都係卡位, 每個卡位都有好高嘅板間住 ,可以感覺有啲私人空間 可以靜靜地同朋友傾下偈 ,食餐美味嘅晚餐!叫咗兩隻牡丹蝦刺身, 兩隻牡丹蝦刺身好大隻,好新鮮,味道超鮮甜, 肉質肥美, 甘香 ,一食難忘,而且營養價值豐富 ,適合所有人, 係嘅刺身之王!另外叫咗其他嘅刺身, 例如呢個魷魚蟹籽刺身,雪白嘅魷魚, 上面黐滿曬金黃嘅蟹籽, 閃令令咁, 魷魚口感超爽, 配埋金黃蟹籽, 味道鮮甜!三文魚子刺身是必食之選, 一休嘅三文魚籽刺身超級新鮮! 粒粒都係即咬即爆! 鮮甜嘅海水汁味, 蔓延成個口腔! 正到爆 !食多一盤都唔會飽!其餘嘅兩種刺身 吞拿魚同玻璃蝦刺身 都好新鮮 !點上是由同埋芥辣別有一番風味!另外仲叫咗一板海膽, 海膽金光閃閃, 粒粒新鮮, 口感綿軟入口即溶, 都係超級鮮甜! 佢仲配埋青瓜同埋紫菜, 可以相伴而食, 會食到淡淡都係海膽既鮮甜味!真係好正!!!