2011-12-28 23 瀏覽
其實經常黎E到食午餐放題講真..佢E到既服務態度比起我最初黎食個陣好左好多仲有食物質素都好左好多..例如:三文魚刺身..比以前肥..好食E+氣水係自己攞...最得意有個鐵板燒..可以叫D墨魚,金菇肥牛卷等等(但係上次食都金菇肥牛卷好油)食到悶可以叫個火鍋..有肥牛,金菇,菜等等天婦羅D粉好似厚左D..味道一般但係呢..最近有次食..落單個D紙唔同左..分左類..變左細細張紙同埋..午市小左好多野食..冇左..枝豆,雞翼,牛舌,甜蝦,炸蠔等等..我諗佢係想吸引多D人食夜晚..(我都未試過)因為睇到好多食評冇乜信心服務:E+E個經理都幾好人..都會成日幫你追下單..仲有有個新D既靚仔哥哥幾好人..我地問D野佢都好細心解釋而且我覺得間野E+請親都係靚仔黎不過..88蚊..午市放題..如果鐘意食刺身..E到係唔錯既選擇
其實經常黎E到食午餐放題
講真..佢E到既服務態度比起我最初黎食個陣好左好多
仲有食物質素都好左好多..

例如:三文魚刺身..比以前肥..好食
E+氣水係自己攞...

食到悶可以叫個火鍋..有肥牛,金菇,菜等等

天婦羅D粉好似厚左D..味道一般

而且我覺得間野E+請親都係靚仔黎

150 分鐘 (堂食)
2011-09-29 22 瀏覽
其實呢間野之前都有食開放題,但係對上2個月去佢無啦啦轉左好似自助餐咁要自己羅野食,D野食完全唔得!直至上個禮拜我個朋友約我去食,佢話轉返放題,咁就盡管一試!魚生有以前水準,有返我最鐘意嘅牛柳粒,另外煮蜆果D都有返之前嘅水準。
2011-09-20
  • 黑椒牛柳粒
2011-07-28
環境差地下濕滑,食物質素一般、選擇少,日式自助形式食中式食物,手卷只得四個選擇,即叫即做即食、紫菜無味而且軟晒咬都咬唔開!壽司飯又無味,魚生只得三個選擇。其他已經唔係日式食物了!
慶祝紀念
紀念日
失望, 以前食過幾次都好滿意, 點知冇去一排走哂樣... black list!!!尋晚同朋友落去食, 一去到, 即刻嘩一聲,竟然由以前剔紙落單變做自己出去拎野食,擺好d野即刻出去睇下有咩食啦,兜左一個圈, 完全o左嘴, 逐樣講下,前菜: 幾款, 有辣味螺, 魚翅, etc, 因為我唔食的, 所以冇為意, 但肯定冇以前呢度有ge枝豆刺身: 三文魚, 甜蝦 兩款!!!!! 係得兩款, 其他乜都冇, 一間打正旗號食日本放題ge餐廳只係得呢兩款刺身比人揀, 形式係排隊等師傅切, 但8點半打後冇師傅站崗, 想食都冇得食壽司: 眼見有玉子, 三文魚, 唔知乜魚(問隔離切緊刺身ge師傅, 佢話唔知), 軟殼蟹卷 大約有5-6款, 眼見舊飯仲濶過件魚生, 冇拎到, 只係食左軟殼蟹卷, 所以唔係太記得海鮮吧: 蝦, 瀨尿蝦, 同埋出過一次ge翡翠螺 (我係由730坐到10:30)(同埋坐得好近食物區, 唔會miss左唔知有咩出) 蝦冇味, 瀨尿蝦冇食, 翡翠螺本來冇得食, 後期我問個侍應仲有咩食

尋晚同朋友落去食, 一去到, 即刻嘩一聲,
竟然由以前剔紙落單變做自己出去拎野食,
擺好d野即刻出去睇下有咩食啦,
兜左一個圈, 完全o左嘴, 逐樣講下,

刺身: 三文魚, 甜蝦 兩款!!!!!

), 軟殼蟹卷

蝦冇味, 瀨尿蝦冇食, 翡翠螺本來冇得食,
後期我問個侍應仲有咩食, 順口講左句都拎唔到翡翠螺,
個哥哥仔好好人咁喺廚房拎左5-6隻出黎比我地, thanks, 呢個哥哥仔值得一讚!

沙律吧: 生菜, 粒粒粟米, 粟米仔, 有兩款醬

熱盤: 冇諗過會喺一間日式餐廳可以食得到, 有咕嚕肉, 蒸魚, 炒飯, 炒四季豆, 牛仔骨, 炒蟹, etc
食左炒蟹, 好油唔好食, 仲食左上半截秋刀魚, 個皮好un, 夾唔開, 其餘冇食

炸物: 有炸帶子, 炸雞粒(即係麥樂雞), 春卷, 炸釀蟹蓋
食左麥樂雞, ok啦, 釀蟹蓋, 有蝦, 都係ok啦, 因為好油

火鍋: 牛肉湯底, 有肥牛, 豬肉, 粟米, 菜, 豬皮, etc, 大約10多樣,
湯底好甜同好咸, 一句, 唔好食

燒物: 有個哥哥仔負責燒, 有腸仔墨魚丸雞肉串雞腎同雞翼
墨魚丸ok, 雞翼限量食, 我拎左2隻之後冇見佢再燒過, 又係8點半打後冇師傅站崗

鐵板燒: 佢有個爐仔比你自己燒, 有牛肉同豬肉揀

甜品: 有啫喱, 蛋糕, 布甸, 雪糕(芝麻, 朱古力, 芒果, 雲喱嗱)
啫喱最好食, 蛋糕友人話擺左成舊糖落口, 雪糕正常

飲品: 台面有一杓竹庶水, 出面雪櫃有百事美年達7up

不能歸類: 糯米雞, 同限量芝士焗蠔/蒜蓉焗蠔

如果唔係因為去到有朋友食緊, 我相信我地會拉大隊走人, 真係好難食,
同埋完全唔係一間日式放題餐廳,
簡單d講, 你當自己去左食k buffet,
但我想講, k buffet 至少都有八爪魚吞拿魚"魚立"魚嗰d食下, 呢度真係冇,
可以唔駛再去, 真係好失望, 168一位+加一, 好過去搶
部份甜品
2011-06-27
慶祝紀念
生日
2011-06-16
上個WEEKEND外出工作到九龍城區, 做完野都七點幾入到黎坐下叫了野食覺得有D唔對路台台D人食開都魚的: 三文魚、甜蝦、、醋青魚、、立魚、八爪魚, etc..魚生類份量好小(應該受日本事件影響吧)落單只叫了 串燒黎到時凍冰冰,又好像超市果d盒裝叮叮串燒, 一點也不脆又叫了一串雞腎...乾到咬唔到! 雪糕泡芙係我較為驚喜既一樣,作為一間日式料理竟然有d味道唔錯既泡芙,不過個泡芙雪得太硬怪怪地其他野食都係一般唔想提自問我不是很""厭尖""的人(平時清茶白飯都受到), 但也不能接受
上個WEEKEND外出工作到九龍城區, 做完野都七點幾
入到黎坐下叫了野食覺得有D唔對路
魚生類份量好小(應該受日本事件影響吧)
落單只叫了 串燒黎到時凍冰冰,又好像超市果d盒裝叮叮串燒
, 一點也不脆
又叫了一串雞腎...乾到咬唔到!
雪糕泡芙係我較為驚喜既一樣,作為一間日式料理
竟然有d味道唔錯既泡芙,不過個泡芙雪得太硬怪怪地
其他野食都係一般唔想提
真係用一個字形容"劣"睇到雜誌介紹好似好吸引..$168有生蠔,刺身,火鍋等......就約埋班fd去試吓啦..一去到繞場一周..見到d熱盤..嘩!簡直唔得呀..一d都唔吸引..d生炒骨係食粉ga..冬蔭公湯好似飲水咁..最過份係d生蠔..等極都冇..問個waiter佢先每人比2隻..再問佢..佢話一陣會出喺海鮮吧..大家唔好聽到海鮮吧以為好似好正咁呀..錯..錯..錯..果d 翡翠螺都未解凍..食冰咁D虾冇味ga..冇喇得依兩樣..等咗成個鐘先出一轉生蠔..仲要得果12隻..好在見到..拎咗4隻..嘩!一d都新鮮..有一隻仲臭咗tim..too bad之後都冇見到佢再出..d 三文魚刺身可以會有皮..簡直離譜呀甜品一d都唔吸引..最攪笑係..我問個waiter點解會冇cheese cake..佢居然可以答我要冇哂依件cake先會出..果到只係only one得一件cake..多一款都冇..等咗好耐終於都有喇..又係一個形容"差"..總結:重未食過如此劣的buffet..食物唔得..環境唔得(有冷氣=冇冷氣)..服務唔得(又其係d waiter)..真係唔使$都唔會去食
真係用一個字形容"劣"

..d生炒骨係食粉ga
..too bad

總結:重未食過如此劣的buffet
2011-06-13
  • 冇一樣好食..
2011-06-13 5 瀏覽
廣告上大字標題冷盤海鮮{生豪,青口,}源源不絕冷熱盤應有盡有,甜品十多款,滿懷希望一家人食自助餐...點知生豪每人得兩隻仲要唔問佢唔比,見到啲食物都唔覺得食緊自助餐......款式唔多,冷氩不足又有烏蠅,不時聽到客人訴說出面没有食物,從未試過食嘢食到咁......真係完全被騙.....
2011-06-12
2011-06-07
話就係唔駛$200食自助餐, 都唔駛比D禁ge service, 我地一行11大人2個小朋友, 佢地比左間房我地坐, 但都幾迫, 出去攞野食就排長龍, 勁少野食, 魚生唔新鮮, 食物要等好耐先會refill, 出一次芝士扇貝, 要好似乞丐乞飯食禁, 我情願唔食, 食食下最火就係壞冷氣, 食到好似焗桑拿禁, 地下仲出水家, 超恐怖!!! 我地食6:00~8:30pm, 但係熱到7:00pm已經頂唔順要走la, 出去埋單同個經理講真係熱到食唔倒, 佢先至話free一個小朋友及免加一比我地咋, 真係唔會再去law!!!!!
, 出去攞野食就排長龍, 勁少野食,
, 我情願唔食, 食食下最火就係壞冷氣, 食到好似焗桑拿禁
, 地下仲出水家
2011-06-05
2011-05-11 1 瀏覽
之前都睇過吓d報道,話尼間野有自助餐食又不是好貴所以就來一試..... 但一試就更加明白"平野係冇好野" 的.....(由於今天是假期,我都特登打電話來訂枱, 服務員話6-9點已經full,但都叫我照來大約8點半都會有枱比我)1) 食物質素: 我一來到個場都還有2/3人, 我一坐下就即去拿野食,但一望之下已很失望.....好似食剩噤,我拿不下來,但女朋友都拿了d魚生及兩碗羅宋湯, 這些都冇乜問題!可以accept, 那裡有一些已燒好的串燒, 我每樣都拿一件, 有燒墨魚丸,牛肉or豬肉or雞肉?, 雞腎,腸仔和雞翼. 這些串燒全都是暖的及咬下去都乾哂似的,冇味道可言!! 我由8:30 - 10:00 只見過佢地refill左一盤炒菜出來..... 難道噤都算自助餐..... 唔再講喇!!!2) 衛生環境: 差差差... 點解? 全場的地下好像kitchen似的,滿地油淋淋,好似滑雪噤......對鞋差d都跌死.... 那些壽司,火煱和燒烤配料,沒有任何器皿蓋好, 醬汁只放在生肉附近,負責分配魚生的人沒有wear手套! 重有呀! 盛食物的碟冇一隻是乾的 最離普是有好多蚊支仔fly來fly去

2) 衛生環境: 差差差... 點解? 全場的地下好像kitchen似的,滿地油淋淋,好似滑雪噤......對鞋差d都跌死.... 那些壽司,火煱和燒烤配料,沒有任何器皿蓋好, 醬汁只放在生肉附近,負責分配魚生的人沒有wear手套! 重有呀! 盛食物的碟冇一隻是乾的 最離普是有好多蚊支仔fly來fly去 , 同埋d desert 放在垃圾桶隔離!!! 實在太過份,我真係接受唔到law.... 非常唔清潔及衛生.....怎可以有餐廳食店會噤架......

3) 工作態度: 慢,冇heart 和 lazy : 沒人會自動自覺來收碟, 如果有heart和勤力間野就唔會有以上的問題啦......

2011-05-10
2011-04-27 7 瀏覽
本來D間野星期一至日食日本放題TICK紙ORDER食物的,因為我住附近所以一至二個月就會食一次,除左成日TICK紙冇食物到之外都問題不大,但今次真係忍無可忍!一早訂左位又冇講原來只係轉左一個禮拜,到坐底左問佢攞ORDER紙先知原來D間野改左做自助餐,要自己攞食物,唔再係TICK紙ORDER食物(感覺比人呃左),一開始都覺得怪怪地地,因為D間野好細邊有位擺野食呢?不過都入左離所以就試吓啦.一開始見助區寫住有新鮮生蠔供應,不過只係寫住根本冇得食,不過我有訂位所以2個人食就送左4隻生蠔(苦苦地好難食,而且連調味料都冇)刺身:只有三文魚、甜蝦。壽司:唉,得四款,但味道欠奉。熟食:只有5-6樣,而且是咕嚕肉、炒飯、炒公仔面、魚柳、炒豆,不過味道我就唔知啦因為睇到都唔想攞!不過我老婆就中左招.......居然有人煮得比我仲難食!(老婆形容比我知炒飯D質地好鞋好似碎紙皮)沙律:又係得5-6樣 栗米,菜,....同沙律醬,不過今次我老婆同我一樣睇到都唔想攞!火鍋料:肉丸、魚皮、腸......等大路野又係睇到都唔想攞!甜品:布甸而且我整得仲好食過佢,朱古力蛋糕老婆形容為(憶左)飲品 : 話就話任飲不過佢

刺身:只有三文魚、甜蝦。
壽司:唉,得四款,但味道欠奉。
飲品 : 話就話任飲不過佢只有七喜同激浪 ,所以我只飲左茶!
結果全餐我同我老婆食左四隻生蠔一大碟三文魚及甜蝦同少量壽司,炒飯同炒公仔面,雖然今日好肚餓不過真係食唔落!
好彩今次恐怖驚歷同平時一樣都係$168加一(一位)我當買個教訓!

D次係我人生中第一次食自助餐會食完好似冇食一樣而且仲有少少反胃,喺我有生之年應該唔會再幫襯D間野!
2011-04-26
2011-04-26 2 瀏覽
炸嘅嘢-薯格、炸蚧榖、炸蠔、炸帶子、炸蚧柳、炸東菇、炸蝦、餃子(樣樣試咗小小啦,雖然D嘢唔係好熱,但都係暖嘅,味道唔係話好特別,入口都算係有水準嘅)串燒-雞肉、腸仔、豬肉、貢丸、牛肉、雞腎(都算係街頭小食,不過肉質係OK嘅,尤其係個沙爹汁,好正!問D服務員,佢地話個汁係秘制架喎!可以賣一支比我就好喇!)冷盆-魚皮、中華沙律、海折、泡菜、柚子沙律、韓式青瓜(冷盆款式一般,青瓜、魚皮、泡菜尚算可口,有一個有D粉絲,不過唔知係乜嘢,好好味架)魚生-三文魚、甜蝦、螺肉、醋青魚、希靈魚、立魚、八爪魚(魚生類較之前好似小咗,不過唔緊要啦,日本幅射嘛)壽司-蚧柳,甜蛋、腐皮、三文魚、大蝦、蚧子、加州卷(都係嗰句,日本核事故,哈哈)手卷-唔記得有咩手卷,因為自己冇食,大約好似3-4款啦,個師傅即刻整嘅冰陣海先-大頭蝦、龍蝦仔、基圍蝦、賴尿蝦、翡翠螺、蜆、青口、長腳蚧、生蠔(全部不定時供應,我都唔係種種可以食晒,款式超多,味道可以,食晒呢道都回晒本呀!)鐵板燒-牛柳粒、牛舌、豬肉片、金菇牛肉卷、肥牛片、豬頸肉、魷魚片、雞片、牛肉片、魷魚鬚(係拎返枱自己燒嘅!一路食,一路自己燒,感覺幾好玩!味道都唔錯!)
沙律吧-都係果D普通嘢,生菜、菠蘿、邊桃、雜果、車厘茄、紅腰豆、粟米,不過,嗰個和風汁幾好味!
打邊爐?打邊爐都有?
都係果D普通嘢啦,不過有兩個湯底比你揀喎!個地獄湯底,正到不得了,正呀!
熱食-有菜、蒸魚、椒鹽豆付、薑葱炒蚧、灼蝦、炒飯、賴尿蝦、牛柳、炒麵、咕嚕肉、雞亦(咁上吓啦,因為佢間唔中都會換款嘅,真係數唔到有幾多款!味道雖然唔可以話去到好好味,甚至頂級,不過,仍不失其美味)
甜品同蛋糕都有好多種選擇,最少有十至十二款以上,當中最愛係迷你版心太軟、楊枝甘露布甸同埋芝士蛋糕,味道一流!
我會再嚟幫襯嘅!食晒D海先呀、生蠔呀!重有D心太軟、楊枝甘露布甸、芝士蛋糕呀!I will back!
2011-04-22
5 分鐘 (堂食)
  • 心太軟、楊枝甘露布甸、芝士蛋糕
2011-04-23 9 瀏覽
我從來都未食過咁差既自助餐。見到雜誌賣,有生蠔,有長腳蟹,有螺,又話有芝士蛋糕同心太軟。點之去到乜都冇,淨係得生蠔,仲要同人搶,真係手快有手慢冇 d 碟又濕,都抺唔乾d水,好似好唔衛生咁。d甜品賣相又差,見到都唔開胃。總之一個字就差,以後都唔會來

點之去到乜都冇
,淨係得生蠔,仲要同人搶,真係手快有手慢冇

d 碟又濕,都抺唔乾d水,好似好唔衛生咁。

d甜品賣相又差,見到都唔開胃。

總之一個字就差,以後都唔會來
2011-04-23
(非會員)
2011-04-20 5 瀏覽
今次係第一次嚟呢間餐廳,環境都幾好.因為做 PROMOTION, 來時嘅放題改為自助餐,食物種類當然同酒店自助餐爭得遠, 不過食物都好新鮮. 刺身有三文魚、八爪魚、甜蝦,另有甜蛋同蟹柳,仲可以做手卷,不過就冇加其他配料。生蠔需要細隻,但以呢個價錢都 OK 啦。湯就有兩款,冬蔭公湯都幾好飲仲有湯料。熱盆就唔算太多,但會轉其他菜式。甜品就有多 D 款式,芝士餅係唔錯嘅選擇。冷盆同沙律都 OK,魚皮好味又爽。仲有火鍋,都有多款配料,有珊瑚蚌、魷魚都好爽口。不過食物碟就太重同濕。招呼就不夠,場內只有一、兩個忙到死,其他都唔似做緊嘢,食物碟放係到都冇人收,茶又冇人斟,結果又係個一、兩個嚟做。
今次係第一次嚟呢間餐廳,環境都幾好.

湯就有兩款,冬蔭公湯都幾好飲仲有湯料。

冷盆同沙律都 OK,魚皮好味又爽。

仲有火鍋,都有多款配料,有珊瑚蚌、魷魚都好爽口。

不過食物碟就太重同濕。

2011-04-15
  • 刺身:三文魚、甜蝦
2011-04-17 6 瀏覽
本來此餐廳星期一至日放題,TICK紙ORDER食物,其實來了超過十次,本來印象中規中矩,但此餐廳是九龍城放題尚可之處,但老生常談的問題依然未有改善。例如食物質素參差、ORDER了的食物不見其影,但今次真的忍無可忍!原來,此餐廳改了星期六、日是自助餐,是自己拿食物,不是TICK紙ORDER食物,心中也有不妙,其一,地方細少,何有足夠地方擺放食物,推斷食物數量應是不多,結果如是。其二,食物質素參差。刺身:只有三文魚、甜蝦、未解凍八爪魚。有生蠔,苦的,不敢問何地來,怕嚇死自己。壽司:唉,沒有改善,每況愈下,款式新奇,但味道欠奉。熟食:只有5-6樣,而且是咕嚕肉、炒飯、薯塊(早餐??)等等,有見到多春魚,但味道欠奉。沙律:菜黃(好似放了多天)、栗米(有蚊子)。火鍋料:肉丸、魚皮、腸等大路野甜品:布甸明顯是羅便臣可見,食物質素、種類,也是令人有感------中伏平時TICK紙ORDER食物是$168加一,今次恐怖驚歷又係$168加一,,,中伏我寧願佢搞星期一至日也是放題任食TICK紙ORDER食物,種類比自助餐多,否則,真是九唔搭八。還有,因火力不夠煮滾火鍋,叫職員換一個GAS爐(見別的台也如是

壽司:唉,沒有改善,每況愈下,款式新奇,但味道欠奉。

沙律:菜黃(好似放了多天)、栗米(有蚊子)。

火鍋料:肉丸、魚皮、腸等大路野

甜品:布甸明顯是羅便臣

可見,食物質素、種類,也是令人有感------中伏

還有,因火力不夠煮滾火鍋,叫職員換一個GAS爐(見別的台也如是),但給一個職員睥了一眼,可怒也!!!
碟,有明顯漬,不潔。
我留意了其他食客,臉上也皺眉,似有不滿。這樣繼續下去,實難以生存。

即使是閒日,下次也不敢來了!!
2011-04-16
2011-03-20 9 瀏覽
以前曾經來過這裏幾次,以放題餐廳來說這裏選擇實在比較少,但想吃的這裏都有啦,來過幾次都覺得很好吃。每次都會有碟送的刺身,這次還送了wasabi焗帶子,個人覺得wasabi與帶子的配搭有點奇怪,但味道不錯。其實每次會來是因為這裏有燒鰻魚,之前去過幾間吃放題的都不見鰻魚蹤影,可第一次來這裏便發覺有,很好吃,不過之前有一次叫的鰻魚嚴重失手,又乾又沒汁又凍又韌,但之後都沒有,這次也很好吃。刺身方面,向來只懂吃而不太懂分辨好不好吃,只要大塊得來又夠凍便好吃了,三文魚、甜蝦、魷魚、希靈魚都很好吃,但吞拿魚還是麻麻地,據個人經驗似乎沒哪間放題的吞拿魚是好吃的。壽司:青瓜卷、北寄貝沙律軍艦、櫻花蝦軍艦,不過不失,看見老爸吃鰻魚手卷,賣相不太好。沙律:涼伴大葉皮蛋(味道古怪,接受唔到)、冷蕃茄(新鮮蕃茄加點沙律醬,很清新,好吃!)、柚子沙律(柚子汁加一些生菜,麻麻地),之前還吃過刺身沙律,基本上是柚子沙律加三文魚刺身,此外還試過蟹籽沙律、雜果沙律,不過不失。那裏還有蘆薈雜果涼粉,個人覺得太甜,但老媽很喜歡吃。炸物:椒鹽雞軟骨(好吃,與松屋比則麻麻,但個人實在很喜歡雞軟骨)、日式餃子(不好吃)、廣島蠔(這
,但之後都沒有,這次也很好吃。

)、日式餃子(不好吃)、廣島蠔(這次很好吃,以前試過炸粉太厚)、蝦餅(好吃!)、章魚小丸子(中規中矩)。
煮物:牛油冬菇、銀芽炒金菇、炒雜菜(三個都很好吃,但都偏油)、清酒煮蜆(不錯,酒味挺濃,但有些有沙)
飯麵:每次吃放題都覺得吃飯麵不值,沒怎麼叫過,可有一次吃過冷烏冬,味道也不錯,可不太喜歡汁與烏冬一起放。
湯類:蟹肉仿翅(沒甚特別)、麵豉湯(吉野家質素
)、海鮮湯(不錯)
燒物:鹽燒鯖魚、燒鰻魚(兩個都很好吃
)、燒牛舌(薄得來太乾,不好吃),以前還吃過汁燒雞腎(不錯,但汁不夠)、鹽燒雞皮(太乾且沒雞皮味)、煙肉腸卷(不過不失)。
天婦羅:蝦天婦羅比之前進步了,之前的蛋漿太厚了一點,也炸得有點過火,顏色帶啡,但這次一看便覺得淺色了,而且蛋漿也薄了,值得一讚!
而茄子也不錯,不是一塊塊的切,而是幾片一起炸,比一片片炸的更有茄子味啊;之前也試過南瓜和蕃薯,兩個也不錯,蛋漿不是太厚。反而所謂的長腳蟹是個騙局,賣相很漂亮,但其實只是蟹柳,第一次已被誤導,再沒有叫過,喜歡蟹柳的不妨試試,但叫長腳蟹實在有很大的誤導成份

鐵板、火鍋:這晚沒吃這兩種,但自己燒的鐵板食物不適合懶人,之前吃都是老爸燒,但肯燒的話其實挺方便,牛肉薄燒、牛柳粒、豚肉(豬頸肉)都很好吃,點的汁尤其好吃。

另外這晚用之前拿的每人二十元優惠券換了一塊所謂的安格斯牛扒,味道也很好,我覺得很有牛味,但卻不夠熱。

環境方面我覺得非常好,整個餐廳都很闊,位子也不算太逼(但旁邊的卡位有少許擠),但整體而言不會有坐得不舒服、侷促的感覺,燈光也很好,不會太刺眼。

而服務方面,看見不少人都覺得態度差,但我去了這麼多次,侍應都很好,沒有甚麼黑面情況出現,而且隨傳隨到,滿座時的態度也不錯,值得加獎。
另外就是這裏放題是不限時的,沒有趕客的情況出現,所以吃得很舒服,不過漏單情況之前都不時出現
,要重落幾次單才來,這次卻反而沒有。

總括而言,食物我覺得是合格以上,再加上環境、服務等,我覺得這裏是值得一去的,所以合起來去了幾次。
2011-03-19
  • 蒲燒鰻魚、三文魚和甜蝦刺身、蝦和茄子天婦羅