2022-08-09
呢個小朋友3歲以前因為食物過敏未食過蛋,到呢2年開始慢慢減敏,直至最近,雞蛋料理正式全面放寬♡為咗隆重其事,慶祝之盛宴,我地去咗以雞蛋為主題嘅Tamago-EN ,同日本雞蛋來一個美味約會!呢度超打卡able,感覺就好似一個小農場,綠化環境中,有靚靚小屋卡位,又有蛋蛋小屋,就連檯都係雞蛋黎咖♡so cute!原來呢間蛋主題餐廳,每道菜都以蛋入饌,每隻蛋都係由日本直送,隻隻都係最新鮮嘅農場雞蛋,呢度除咗有全日早餐、主食之外,仲有鬆軟嘅疏乎厘pancake添!煙三文魚班尼狄蛋流心蛋蛋香十足,煙三文魚味道濃香,不過最驚喜嘅係竟然不惜工本用上酸種麵包,仲烘過添,入口鬆軟帶甜香,麵包邊仲脆卜卜添!吉列豚三文治配薯條超足料三文治,足足有3吋厚,外脆內軟多士,夾住酥脆又Juicy嘅吉列厚豚,配半熟蛋,一咬落去蛋汁四溢,十分討好!芒果鮮奶特飲 啖啖芒果肉嘅特飲,估唔到用咗沖繩雞蛋生蛋黃製作,呢款蛋品質監控十分嚴格,可以直接生食,佢嘅雞蛋色澤級數平均去到15fan!特飲面層係棉密嘅泡沫,口感尤其輕盈,清新之中帶蛋香! 伯爵奶茶配雪糕棉密嘅泡沫上浮起一球雪糕,剛好為伯爵茶加添更多奶香,清涼入口,好爽啊!芒
煙三文魚班尼狄蛋
吉列豚三文治配薯條
芒果鮮奶特飲
伯爵奶茶配雪糕
芒果熱情果班戟
足足用咗三隻雞蛋製作嘅疏乎厘班戟,輕盈又夠蛋味,上面加上厚厚奶蓋,再淋上一層熱情果醬,香甜中帶微酸,好清新啊~
伯爵茶疏乎厘班戟配青葡萄
同樣口感鬆軟嘅疏乎厘班戟,淋上每日新鮮調製嘅伯爵茶醬,茶香清新帶微甜,伴上粒粒清甜葡萄,味道層次剛剛好!