2017-10-19
一到埗放低行李就搵食。住氹仔就梗係去舊城區食葡國菜,睇過小飛象餐牌,屋企人話唔多岩食,行多兩步見到波爾圖,佢話等5分鐘就有枱,決定食你。沙律是必須的,煙三文魚凱撒沙律,好好味,三文魚唔少,同埋唔係超市薄切貨色,係有厚度嘅鹹香味,沙律醬都好食,唔係一陣死實實嘅酸味,帶少少甜,完全吊起到菜嘅鮮味!👍🏻👍🏻炒雜菜,外貌一般,味道都一般啦。厚切黑毛豬,好香,肉鬆軟,醬汁好特別,酸酸甜甜嘅水果味,配菜又多又好食!芝士焗蠔,我個人接受到,屋企人話太腥,因為佢只係落沙律醬同芝士,冇用蒜去辟味,而且水份太多,所以唔太推薦。蒜蓉包真係必須食,好香好脆,除左蒜香,仲好清楚聞到包嘅香味,呢個平衡攞得好好!👍🏻👍🏻特飲都好味,雖然都係一般嘅果醬加汽水嘅做法,但加埋青檸真係好開胃,想追加!
炒雜菜,外貌一般,味道都一般啦。
煙三文魚凱撒沙律
蒜蓉包