2017-07-18 789 浏览
今次系第一次写食评,唔写对唔住大家!如果有SEARCH 过呢个餐厅名,就会知以前花城区有间一样既店,同样系夹埋的士司机昆游客。 又一个猪咗既客比人㓥 (系我)!入到去就FEEL 到出出地事,星期五晚得一枱客。又话LOCAL 都食?OK,当咁啱冇人。睇完个MENU 上网SEARCH 下有咩推荐菜式。。。 个心即刻沉到落谷底。 但谂下附近都应该冇乜餐厅可以打救我地,唯有勇字当头,照落单。2 个人叫咗 4 样,$500+:白酒蚬 - 偏咸,用法包点汁都晒咗个包蒜蓉法包 - 比较有惊喜,同平时既唔同,唔太觉有蒜蓉颗粒,因为好"蓉"同似用熟蒜,都几香口蒜蓉炒椰菜 - 出晒水,同CANTEEN 个啲伴碟菜系朋友。隔离枱仲叫清炒椰菜,只能讲句god bless you!烧乳猪 - 刚上碟既时间可能厨房赶住出,旧肉食到一半就冻咗,不过不减佢既味道。叫侍应拎去番热,咁厨房唔系HEA 煮热,而系重新上过色,再番烤过。呢个值得一赞,虽然用既猪系中猪唔系乳猪,但系番烤之后系入味且香脆。肥瘦参半,肉质都算嫩滑。至于话值唔值得食,我就觉得一半半啦。
今次系第一次写食评,唔写对唔住大家!

又一个猪咗既客比人㓥 (系我)!

2 个人叫咗 4 样,$500+:
白酒蚬 - 偏咸,用法包点汁都晒咗个包

至于话值唔值得食,我就觉得一半半啦。
白酒蚬
蒜蓉包
烧乳猪
题外话/补充资料: 全晚4枱客,全部都系的士车来既游客。大家自己以后醒目啲,唔好似我。
2017-07-14