2025-07-24
為慶祝Bestie生日,特意揀這間食afternoon tea ☕️(而係klook book有時有優惠)一到reception,已感受到服務態度很好適逢現時是做緊 「160週年下午茶」服務員都有細心地介紹每款食物其實幾鐘意佢啲scones,特別是 dried fruit scone,食落都幾清新同有點檸檬果香,而提供的玫瑰花醬都好香,當中應該係用草莓醬溝玫瑰花,所以每食一啖都有花香味🌹當然,加埋奶油(我係會搽好多☺️),更是香口不過,另一款車厘子醬我就麻麻地,覺得似藥水味😂鹹點的三文治都幾精緻有四種不同款色,每款都各有千秋甜點方面,都同樣很有特色幾鐘意食佢嘅Pound Cake,可能因為有雲呢拿和玫瑰蛋糕的原素,而我對花香味係冇乜抵抗力😆而現場有鋼琴演奏,同bestie 一邊傾計,一邊聽音樂,真係好chill~傾傾下突然間推架甜品車出嚟,其實都幾surprise,而且甜品車上嘅甜品係任叫任食🤩不過本身食佢嘅afternoon tea 都已經令我8成飽😂但ok,好奇都會驅使我照點甜品/朱古力唯一美中不足是⋯因為這店是位於酒店大堂,即ground floor,所以相信食物嘅香氣都易引啲小飛蟲
(而係klook book有時有優惠)
一到reception,已感受到服務態度很好
適逢現時是做緊 「160週年下午茶」
服務員都有細心地介紹每款食物
不過,另一款車厘子醬我就麻麻地,覺得似藥水味😂
鹹點的三文治都幾精緻
有四種不同款色,每款都各有千秋
甜點方面,都同樣很有特色
唯一美中不足是⋯因為這店是位於酒店大堂,即ground floor,所以相信食物嘅香氣都易引啲小飛蟲仔🙈不過,應該係個別事件啫,只有一隻係咁想衝向我地啲野食😂⋯但我諗我下次會揀返啲高層嘅地方食tea😂