2022-11-05 37 浏览
今日带妈妈去 ❥⧽ Lucullus Cacao ❥⧽食tea, 做港女打卡! 整间餐厅都系粉红色, 充满少女感觉, 落地大玻璃令到餐厅更有空间感, 环境好舒适。𓊈蟹肉牛油果酸种面包吐司 $𝟷𝟶𝟾𓊉吐司卖相好精美, 最顶层有只温泉蛋, 笃穿只温泉蛋, 望住d 蛋汁慢慢流落去真系好治愈, 下面有满满嘅蟹肉同埋好香浓嘅牛油果酱, 口感好丰富, 加咗蕃茄同青瓜嘅牛油果酱比较清新, 同2 块薄薄嘅酸种面包真系好夹。𓊈 CACAO 招牌酥皮窝夫 ✧ 柚子焦糖布丁 $𝟿𝟾𓊉招牌窝夫好特别, 系酥皮嚟㗎, 充满牛油香气, 同平时窝夫嘅口感好唔同。面层嘅柚子焦糖布丁唔算太甜, 有阵阵柚子香, 连埋雪糕同可可豆碎一齐食, 好特别。𓊈 CACAO Cola $𝟺𝟾𓊉见到呢杯 Cola 话里面有可可果提取物, 觉得好新奇所以就试吓, 饮落有柠檬同蜂蜜香气, 感觉几清新。𓊈 Latte $𝟹𝟻𓊉咖啡味道香浓, 牛奶份量适中, 口感顺滑。

𓊈蟹肉牛油果酸种面包吐司 $𝟷𝟶𝟾𓊉

𓊈 CACAO 招牌酥皮窝夫 ✧ 柚子焦糖布丁 $𝟿𝟾𓊉

𓊈 CACAO Cola $𝟺𝟾𓊉

𓊈 Latte $𝟹𝟻𓊉
咖啡味道香浓, 牛奶份量适中, 口感顺滑。
CACAO 招牌酥皮窝夫 ✧ 柚子焦糖布丁
CACAO Cola