假期冇得出國,去愉景灣感受下去異國渡假嘅感覺!咁啱又係discount app book位見到有50% off,即刻試試佢!-環境-一入門口就感受到濃濃嘅歐陸風情。門口右手邊有張桌球台,前面係bar台,裝修係英國bar風格。侍應安排咗我地坐係個壁爐隔離,上面擺滿咗好多足球比賽嘅戰利品,牆上嘅投影機又放緊足球比賽,男朋友話黎呢度睇波都真係不得了。加上附近幾台時刻都係外國人一家大細,得我地一台係local,更加有種去咗歐洲旅行錯覺。🥗香煎三文魚柑橘沙律 $148三文魚係容煮難精嘅食材,好容易就會煮到乾柴。但驚喜地呢個三文魚柳煎得香脆得黎又嫩滑。西柚同橙肉一酸一甜再配些利醋汁令整個沙律味道非常豐富,夏天食呢啲清爽嘅味道超正!🐥Masala Chicken with naan bread $176個咖哩好香夠哂濃味,雞柳分量唔算好多勝在肉質都好滑,薄餅夾住雞柳超級夾!🐠招牌炸魚薯條 $170有2大塊魚柳同一大籃粗薯條,炸漿好薄,魚柳唔算好嫩滑,質地偏有𡁻口,正宗英式食法配他他醬,蛋黃醬及麥芽醋,印象中仲好食過我係英國食果次😋粗薯條夠哂脆有薯香食得出係新鮮薯仔即製。🍔德州燒烤漢堡 $170BBQ

-環境-

香煎三文魚柑橘沙律

🥗香煎三文魚柑橘沙律 $148

招牌炸魚薯條

🐠招牌炸魚薯條 $170

德州燒烤漢堡

🍔德州燒烤漢堡 $170

BBQ source好有驚喜!濃得黎唔會蓋過漢堡扒嘅肉味,包係有烘過,外脆內軟,feel到製作者嘅用心,但肉就普通唔算好嫩滑同香。

Hong Kong Yau Draught Beer

🍺Hong Kong Yau Draught Beer $55

去bar點可以冇酒精。叫左杯「友」香港手工啤,好有麥香味,連我唔係好好啤酒都好鍾意~如果鍾意手工啤嘅朋友真係要試試!

呢間餐廳真係全部嘢食都好大份🤣🤣大家唔好好似我地咁眼闊肚窄!
2021-05-01
香煎三文魚柑橘沙律