2025-07-27 614 浏览
琴晚同班friend殺入荃灣呢間「漁樂場」開餐,貪佢有得食又有得聽歌!成間舖燈光暗暗哋,枱同枱之間夠晒位,傾計唔怕嘈住人。重點係每晚有Live Band唱流行曲,氣氛即時升溫,正! 🥘 秘製爆蒜豆豉雞煲(半隻)|必點推介!一上枱就聞到「滋滋」聲嘅鑊氣,蒜頭同豆豉爆到金黃香脆,雞件走油走得好靚,皮脆肉嫩仲索晒啲醬汁!半隻份量夠3-4人食,最抵讚係個汁濃得嚟唔鹹,撈飯食到停唔到口(4.5/5分) ❄️ 冰鎮咕嚕肉|驚喜之作!第一次食凍嘅咕嚕肉,外層脆漿居然keep到爽口!酸甜汁預先掛勻,冰鎮後甜酸味更突出,咬落「咔嚓」聲超治癒~(4.5/5分) 🔥 惹味砂鍋椰菜花|中規中矩用砂鍋上夠熱辣,椰菜花爽脆冇渣,加咗啲瘦肉片吊味。不過味道偏家常,如果多啲欖菜或者蝦乾粒應該更惹味(3/5分) 🦐 秘製胡椒奶油蝦|香辣過癮大頭蝦開邊炸到酥脆,重胡椒味!奶油汁掛喺蝦殼好邪惡,吮手指必備~怕辣嘅朋友唔洗驚,連我朋友唔食辣都無有怕,我就愈食愈上癮!(5/5分) 🍹 Cocktails + 水果茶|消暑一流▪️ Watermelon Breeze:西瓜蓉好fresh,酒味輕盈似果汁,女仔至愛 ▪️ 水

🥘 秘製爆蒜豆豉雞煲(半隻)|必點推介!

❄️ 冰鎮咕嚕肉|驚喜之作!

🔥 惹味砂鍋椰菜花|中規中矩

🦐 秘製胡椒奶油蝦|香辣過癮

🍹 Cocktails + 水果茶|消暑一流
▪️ 水果茶:百香果+橙片+火龍果,果肉多又飲到酒味,解膩首選

🎤 重點加分:Live Band超投入!
Band隊準時開騷,90後至愛Eason , Fiona 都有得聽,歌手幾高質,有感情唔走音,正!

總結:

人均$300左右,雞煲同奶油蝦絕對encore!環境同表演值回票價。如果想chill住食晚餐聽歌,呢度係荃灣唔錯嘅選擇~