2018-12-09 418 浏览
阿肥又話晚餐去超級市場買啲風乾火腿番屋企夾麵包食,咁我又唔鍾意嘅,諗諗吓食雞蛋仔嘅衝動又嚟啦,所以我就過咗嚟幫襯摩芽雞蛋仔喇。無意之中發現佢哋新推出咗一款用Lipton奶茶味製作嘅系列,除咗珍珠奶茶之外仲有雞蛋仔同埋格仔餅喎奶茶控嘅我當然要叫嚟試吓啦~Lipton奶茶雞蛋仔($28蚊):講到港式奶茶可以話係我由細到大嘅恩物,有段時間仲係每日必飲添!直至開始減肥修身,再加上注重咗健康之後先至戒掉咗呢個不良習慣,之但係個人喜好呢方面係永遠唔會改變嘅等咗幾分鐘,奶茶色嘅雞蛋仔到手喇!聞起已經feel到有奶茶香氣,食落之後奶茶嘅味同蛋味竟然好夾,雞蛋仔味好香又滲出奶茶香味,每粒雞蛋仔都外面帶點香脆,裡面軟綿綿,最驚喜係甜度適中,唔會過膩,估唔到食得嘅奶茶又多一種港式小食喇!
奶茶控嘅我當然要叫嚟試吓啦~
2018-12-01
5 分钟 (外卖自取)