2025-08-06
之前去SAVVY 食過lunch 同 Afternoon 都覺得食材唔錯、環境又舒適,最近見做緊promotion半自助午餐或晚餐都有買一送一, 即刻星期六同好友去試咗「極尚海鮮盛宴自助晚餐」,真係CP 值超高❣️𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍SAVVY極尚海鮮盛宴自助晚餐SAVVY 前菜有多款沙律🥗,和唔同種類嘅Cheese🧀,真係好岩做開胃前菜😋 小編慣咗接住會先食凍食,刺身🍣類有三文魚、油甘魚、吞拿魚、帆立貝等,都係大廚即點即切。而冰鎮海鮮區有多款無限量供應阿拉斯加帝王蟹🦀、龍蝦🦞同海蝦🦐,仲有記得要行去近餐廳門口位置,有沿沿不絕又粗又大隻蟹腳,每款海鮮都係好鮮甜,龍蝦仲好彈牙添😋♨️熱食區有芝士焗龍蝦🦞,鐵板煎鵝肝🦆,燒鮑魚配香葱醬,鐵板燒和牛粒配烤蒜片,全都係全場焦點👀✨ 鮑魚軟韌又多汁,鴨肝油脂爆發,和牛煎得香口,真心值得食,唔怪得大家咁熱愛🔥 SAVVY 仲有亞洲特色菜,印度烤雞件🐔香口嫩滑、印度烤蝦配乳酪醬、印度咖喱魚、仲有超驚喜即煮泰式船麵同冬陰功湯麵,湯底濃郁惹味👍另外,仲有韓式炸雞🐔同港式燒味🐷都唔錯選擇!食咗咁多美食,記得飲返碗蟲草花煲螺頭湯,好滋補😋飲品區要介紹返
𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
SAVVY極尚海鮮盛宴自助晚餐
飲品區要介紹返,竟然有好少見嘅自製泰式椰汁冰🧉 即刻清涼解渴🥥我地仲點左Mocktail🍸添✨
甜品控必定超開心,小編食咗自製芒果糯米飯🥭,入口順滑、甜而不膩;仲有多款蛋糕如伯爵茶戚風蛋糕、彩虹千層糕等,仲同🍫朱古力噴泉添啊,你ready 好未?
小編當日7點多就見到有人龍,原來係Häagen-Dazs雪條🤩 有專人幫你沾朱古力醬,仲可以自己挑選所要嘅配料:曲奇碎、花生碎或彩針,真係超級滿足🍦🫶🏻
SAVVY 餐廳環境寬敞舒適,真係少有自助餐可以有咁chill,而且職員都好nice 同收碟好快,一家人或者同朋友嚟食,都可以有好好嘅自助餐體驗🩷
2025年6月23日至8月31日,預訂半自助午餐或晚餐有買一送一!