2020-11-08 121 浏览
在附近做完嘢,咁啱又落雨.....行行下发现这间cafe,蓝白英伦风好吸睛!! 而且开放式格局感觉令人焕然一新。见到有好多花牌应该系新开冇几耐,位置在十分斜的分叉路口。其实入去只想避一下雨,饮杯啡hea 下,同时用notebook做下自己嘢,店员亲切既态度让我很自在,并没有因为我只要一杯咖啡而安排我去bar table。可能这个钟数唔系太多客人,多数都系附近上班族takeaway,让我都可以安心开打开notebook做自己嘢,慢慢去叹这杯咖啡,这杯 Flat white 啡味够浓香,而且奶味适中不会盖过啡味,入口smooth,饮完一杯竟觉唔够喉 😂店员很亲切地给了一杯水,之后仲refill了三至四次,我都有点不好意思 Haha 下次一定要试一下他们的handmade vegan banana bread 及其他食物先!

Flat white
Flat white