2023-02-27
#出走廚房👩🏻🍳 Dough Bros🍕主打手工酸種pizza❗即叫即製即焗❗只限外賣❗Dough Bros嘅Pizza批底係由手工酸種麵團製成🤤而每份Pizza都會附蒜蓉香草醬😍👷🏻♀️戴番個頭盔,我哋唔係專業foodie,純粹個人主觀分享🙏🏻—————————————————————————🍴 Dough Bros 📍中環荷里活道68-70A號地舖—————————————————————————💁🏻♀️主觀記錄(記錄下自己食咗啲咩落肚🤪)1️⃣The maui wowie $128👉🏻呢款姐係大家平時嗌嘅夏威夷Pizza🤣有菠蘿嘅Pizza🤫👉🏻Pizza內薄外厚,係正常好食,但冇驚艶嘅感覺😢👉🏻唔講唔覺得係由酸種麵包整🥲要比較認真食先覺得好似有比普通Pizza煙韌啲😢👉🏻附送嘅蒜蓉醬有驚喜🤩加咗酸忌廉好開胃🤤不過都算重口味,所以食Pizza嘅時候可以唔使點咁多,如果唔係會搶咗其他餡料嘅味🤫staff仲要送咗兩盒俾我地🥳屋企人好鍾意呢個醬🤩2️⃣ Nutella Doughnut🍩 $38/1pc $98/3pcs👉🏻睇完我地撕開嘅片(第六),就會知佢嘅filling有幾多🤩👉🏻有Cu
主打手工酸種pizza❗即叫即製即焗❗只限外賣❗
—————————————————————————
🍴 Dough Bros
📍中環荷里活道68-70A號地舖
—————————————————————————
💁🏻♀️主觀記錄(記錄下自己食咗啲咩落肚🤪)
1️⃣The maui wowie $128
👉🏻Pizza內薄外厚,係正常好食,但冇驚艶嘅感覺😢
👉🏻有Custard/ Berry jam/ Nutella 3款口味
👉🏻岀面嘅糖可以揀普通/肉桂糖
👉🏻麵包有少少煙韌度,外層好多糖,加上爆醬Nutella,點會唔好食🤪
_
💡鍾意我哋嘅分享,記得:
❤️Like
💬Comment
🔖Save
📲Share
_
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodieblogger #hkfoodporn #hkfoodies #hkfoodshare #hkfoodig #香港 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #中環餐廳 #中環美食 #doughbros #doughbrospizza #pizza