2024-04-25 26 浏览
同妈咪系粉岭行完街 ,路经初遇见到店内既装潢几靓整体走木系风格,餐厅光洁明亮,我地坐卡位都几舒服,可以慢慢食住倾计💬大肠面线(轻量)系香港见到轻量,我想像会系饭碗份量但呢到系大大碗🤭系台湾既轻量面线都好足料,食落系满满既面线,配埋浓稠既汤汁好惹味汤汁调味岩岩好,浓稠度亦唔错加上香菜、冬菇等等配料食落就更加香👍🏻妈咪特别赞大肠食落好软腍,食落够香口又唔会过于油腻大肠份量都几多,$32抵食🥰。红烧半牛筋半牛肉面牛肉汤饮落够浓,有淡淡香料味配上酸菜青葱等等既配菜令整体味道更上一层楼牛筋炆到入晒味,食落爽口面条份量多,女仔食应该都几饱面条系扁身,食落口感唔错牛肉每块都大大旧,仲要有好几旧食落牛味几浓,大大旧咬落非常满足😌。古早起司芋泥肉松蛋饼我最钟意食既蛋饼♥️蛋饼口感烟韧,食落有淡淡蛋香味入口首先食到肉松既咸香,伴随阵阵芝士奶香最后会食到软糯既芋泥,配上蛋饼既酱汁,无论口感味道都系大满足🤤。古早仙草三色芋圆简单淡奶仙草红豆芋圆,满满台湾古早味仙草滑嫩,入口满满仙草独有既香味三色芋圆有惊喜,入口食到地瓜、紫薯同芋头香,唔系得糯米粉个种口感够烟韧,整体唔会太甜,唔错👍🏻。爱文芒果乌龙茶饮落系淡淡芒

同妈咪系粉岭行完街 ,路经初遇见到店内既装潢几靓
大肠面线(轻量)

系香港见到轻量,我想像会系饭碗份量
但呢到系大大碗🤭系台湾既轻量

面线都好足料,食落系满满既面线,配埋浓稠既汤汁好惹味
汤汁调味岩岩好,浓稠度亦唔错
加上香菜、冬菇等等配料食落就更加香👍🏻

妈咪特别赞大肠食落好软腍,食落够香口又唔会过于油腻
大肠份量都几多,$32抵食🥰

红烧半牛筋半牛肉面

牛肉汤饮落够浓,有淡淡香料味
配上酸菜青葱等等既配菜令整体味道更上一层楼
牛筋炆到入晒味,食落爽口

面条份量多,女仔食应该都几饱
面条系扁身,食落口感唔错

牛肉每块都大大旧,仲要有好几旧
食落牛味几浓,大大旧咬落非常满足😌

古早起司芋泥肉松蛋饼

我最钟意食既蛋饼♥️
蛋饼口感烟韧,食落有淡淡蛋香味
入口首先食到肉松既咸香,伴随阵阵芝士奶香

古早仙草三色芋圆

简单淡奶仙草红豆芋圆,满满台湾古早味
仙草滑嫩,入口满满仙草独有既香味

口感够烟韧,整体唔会太甜,唔错👍🏻

爱文芒果乌龙茶

饮落系淡淡芒果香,茶味够,唔会太甜☺️