2022-07-18
男朋友係典型食肉獸 啖啖肉最開心我地成日會買原條牛番屋企自己切咁岩睇到條片人地DIY燒牛肉第二日就衝左去上環呢間Carving @carving_hk (˙𐃷˙)佢地專門食燒牛肉 而且價錢貼地好似除左酒店自助餐都無特別去過食佢近排update左menu可以去佢ig度睇當然都有燒牛肉食啦Lunch就會提供西冷 無列明咩gradeDinner就係USDA Prime既肉眼Lunch set可以自選2-course/3-course我地starter叫左24 month Serrano ham同fried calamari兩款份量都唔細 味道水準以上主菜為左唔打交 齊齊叫燒牛肉ჱ̒ ー̀֊ー́ )上菜時店員會問需唔需要mustard我地都一般 所以無要到雖然第一眼唔係好大塊咁但佢都幾厚架 食得好滿足( ⑉¯ ꇴ ¯⑉ )雖然係西冷 筋唔多唔難咬佢肉質軟熟而且有肉汁食落有肉既甜味呢個價錢絕對可以一試伴菜固定係mashed potato同creamed spinach薯蓉夠滑好食 菠菜略嫌重草青味甜品係tiramisu churros with warm coffee custard個名超吸引主要係個
我地成日會買原條牛番屋企自己切
兩款份量都唔細 味道水準以上
上菜時店員會問需唔需要mustard
我地都一般 所以無要到
雖然第一眼唔係好大塊咁
但佢都幾厚架 食得好滿足( ⑉¯ ꇴ ¯⑉ )
雖然係西冷 筋唔多唔難咬
係幾好食既
Churro就無咩特別 有少少炸耐左咁
想一解食肉癮可以考慮下佢啊.ᐟ
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more