今日要去太婆家拜年的,因为瞓得晏,原本想行下街先去的都冇行街了。只系在家附近食左个Brunch,之前讲左好耐都好似冇同婆婆食过Simplylife。今日就同婆婆去食啦,因为起身冇耐,其实都不太饿,我就同婆婆Share一个汉堡餐,仔仔就叫左个奄列。Brunch都唔平,好似一百三十几一个,加埋一差唔多百五。但就有汤或沙律同有杯冻饮。咁觉得好味都抵既。仔仔叫左汤,法包点汤,正。我同婆婆叫左沙律,个沙律都几大份,重有块包...真系都饱左一半。仔仔叫的奄列,佢话好好味,但系好漏,都多芝士系入面的,而且睇佢个Size应该都用左2,3只蛋。又可能岩岩瞓醒冇耐,所以胃口又细D,仔食完叫好饱啰。我最钟意食既汉堡真系觉得佢几好味,汉堡肉岩岩好,唔会太熟又唔会生都出血水;有D汁漏出黎。不过我都系细食,同婆婆切开左一人一半,但系最后我都食得好辛苦先食得晒个半个汉堡,而薯条最后都系食唔晒。讲真,本来谂住食少少野行一阵再去太婆家食晚饭。点知依个Brunch会咁饱,去到太婆家我同仔都冇乜胃口食野呢。如果再晏D,5,6点黎食,想Dinner就好抵食啦,300蚊食饱我同婆婆同仔仔。不过依个系Lunch ,老实觉得有D贵
餐汤
仔仔叫左汤,法包点汤,正。
餐沙律
芝士奄列
烟肉芝士牛肉汉堡
我最钟意食既汉堡

讲真,本来谂住食少少野行一阵再去太婆家食晚饭。点知依个Brunch会咁饱,去到太婆家我同仔都冇乜胃口食野呢。如果再晏D,5,6点黎食,想Dinner就好抵食啦,300蚊食饱我同婆婆同仔仔。不过依个系Lunch ,老实觉得有D贵,好彩系好味的,感觉得值得既。
其实佢平时个Tea或Brunch都唔少野食,不过因为我本身钟意食汉堡,所以都系叫汉堡既多...想试其他野,但都系敌唔过自己既喜好。有机会要约下其他朋友去食,等佢地叫其他野食先得
2020-01-26
餐汤