2014-04-05 2686 浏览
黎到Hero, 睇食评都未见过有一碟意粉, 偏偏我黎亲都只系食个意粉....以下为中环打工仔之平凡中显不平凡推介!正宗的卡邦尼意粉,其实唔系用白汁煮,只系用鸡蛋加芝士做成酱汁~呢度50蚊既卡邦尼意粉连野饮, 唔算好正宗,而且都几肯定系有落忌廉同鲜奶..不过, 佢胜在齐晒正宗Carbonara既材料: 意大利粉、火腿片、芝士、温泉蛋和黑椒,意粉软硬适中,每一条意粉都比蛋浆包住,加上半溶而浓稠的芝士,确系滋味无穷!另外, 如果你唔钟意Carbonara,仲有个tomato sauce 比你拣, $55 连野饮!顺带一提,呢度唔洗加一, 饮鲜奶都不另收费。而我选择既hot milk 都非池中物,系打到起泡既热鲜奶! 系冻冰冰既日子, 呢个价值饮住呢杯诚意打造既热鲜奶, what more can you ask for?
以下为中环打工仔之平凡中显不平凡推介!
温泉蛋卡邦尼蛋汁烟肉意粉套餐

题外话/补充资料: 遗憾既系呢度座位比较少, 食lunch 时间都确系几多人, 可以的话,点半后过黎较有机!
2014-03-21
等候时间
5 分钟 (堂食)
温泉蛋卡邦尼蛋汁烟肉意粉套餐