今晚,我去咗豪记,梗系要同大家一齐分享下我嘅食感啦!🍗😋🍖 推开门,镬气扑鼻,我就知今晚食得开心!首先落嘅系招牌黄酒鸡,咋啦嘅鸡滑得嚟肉质紧致,黄酒香味迫晒出黎,真系温暖哂心窝!慢煮到鸡肉同汤汁融为一体,个块鸡腍得嚟又保持咗本身鲜味,真系正到爆!好饮又滋味,每一啖都暖笠笠。话咁快,另外都试咗个黑椒薯仔牛柳粒,味道够晒正宗,黑椒味够哂劲,牛柳粒一啖一啖咁香口,煎得啱啱好,外脆内软,简直系瞬间俘虏咗我嘅胃!虽然豪记景若平凡,但呢度嘅小炒炮制得入心入肚。附送嘅生菜又新鲜到不得了,食物份量亦都好够晒份,两饭三人食得咁好,真系食指大动之选。最后话你知,唔止我食得开心,身边嘅朋友都赞唔绝口,话挂住食呢啲嘢再过番几转!豪记,真系食货们嘅宝藏啊!💎👌🏽