2024-05-05 10 浏览
呢间喺铜锣湾嘅Cafe系著名音乐餐厅lost stars 嘅姊妹店, 用黑胶唱片做主题,装修非常特别,啱晒音乐发烧友去坐下听吓歌!呢度嘅嘢饮嘢食选择好多, signature Cocktail系用歌名做题材,梗系要试吓啦!🍸Sante by 怀特哩杯Cocktail用咗白桃味嘅烈酒,白玫瑰茶同Tonic Walter调制而成,味道果香味重,酸酸甜甜,啱晒夏天饮👍🏻🍸Amie by Damien Rice呢杯酒花香味重啲,有LD Flower同L Grey,酒精味比较重,可能啱男士饮多啲🫣🍴香辣岩浆芝士鸡块呢个芝士鸡块超好食! !热溶芝士超浓郁,炸鸡切到细细粒,劲Juicy,因为佢细粒嘅关系粒粒都沾满芝士酱,芝士控一定不能错过👍🏻👍🏻👍🏻🍴深海红蟹肉明太子卡邦尼扁意粉呢个意粉,蟹肉好足料,明太子味都好浓,所以意粉都非常入味。系略嫌个酱有啲多,食完已经几饱下,不过钟意Creamy嘅朋友一定啱晒👍🏻🍴烧美国安格斯肉眼扒呢块肉眼扒份量好惊人,两个人先食得晒!我哋叫medium,煎得啱啱好,外皮有焦香,入面够松软,非常唔错👍🏻呢度除咗环境坐得舒服,音乐好听之外,嘢食嘢饮都有惊喜,夜晚同朋友嚟坐吓

🍸Sante by 怀特

🍸Amie by Damien Rice

🍴香辣岩浆芝士鸡块

🍴深海红蟹肉明太子卡邦尼扁意粉

🍴烧美国安格斯肉眼扒

呢度除咗环境坐得舒服,音乐好听之外,嘢食嘢饮都有惊喜,夜晚同朋友嚟坐吓chill吓听吓歌都可以Hea成晚!