自从梁祖尧IG介绍完之后一直都好想试闲日晏昼两点都要排队,等完位再等多20分钟先有得食(因为所有乌冬都系即叫即煮)PS:观塘铺所有乌冬如果冇特别要求都会用粗乌冬;长沙湾铺佢有指定粗幼!PS:另外我两间分店都去晒但两间分店嘅价钱都唔同。🍜竹帘乌冬+天妇罗。为咗竹帘乌冬而来,但系下昼2:00已经冇晒海苔同咖啡味只系得返原味。由于唔记得拣有乌冬所以嚟咗个粗由于食唔到其他味道所以之后我去咗长沙湾分店买咗个海苔幼乌冬,觉得幼乌冬被粗乌冬更加挂汁。🐔骨付鸡两间分店嘅骨裤鸡都应该预先整定所以外表望落去好香口,但识落都系冻咗而且皮脆,不过鸡髀腌得入味味道搭救返。🍜 月见乌冬叶乌冬配上日本生鸡蛋,昆布坚鱼汤味道清澈,但我略嫌味道唔够,但加咗生鸡蛋会比较creamy啲🥘关东煮关东煮入边一共有五件,大根煮得入味冇渣,而且昆布味都好香唔似日本食开嘅偏甜。🍤天妇罗除咗乌冬天妇罗都系佢哋嘅招牌菜,观塘店就四件但长沙湾店有五件,佢哋个天妇罗炸浆真系超级好食,就算摆咗半个钟都唔会谂keep住咁脆而且食落唔油腻😋
自从梁祖尧IG介绍完之后一直都好想试

PS:另外我两间分店都去晒但两间分店嘅价钱都唔同。

🐔骨付鸡

🍜 月见乌冬