2024-04-23 11 浏览
附近除咗啲连锁烧肉店之外,好耐都冇新野,今日就嚟试吓正宗韩式BBQ🐮佢有唔同嘅Set嘅,咁我哋嗌咗个中间嘅set c$499,适合两至三个人一上盘都好多嘢,有调味牛肋骨,牛五花,烤五花腩,烤猪颈肉🐮🐷仲有芝士啦,肠仔茄子芽菜泡菜同埋雪耳🤣份量其实都好多~咁可以慢慢烧啦,有手套铰剪辅助🤓如果烧到咁上下都可以换过一个新盘~牛味鲜嫩,尤其系呢个牛肋骨,调味调得好好😌猪颈肉亦都好爽口,食得出来货不错另外可以根据个人口味点呢个烧肉汁酱油或者盐,不过我觉得净系食都已经够牛味😋另外试咗佢呢度另一款特色菜,就系酱油韩国蟹🦀$68,经佢哋社交平台订座就可以享用呢个优惠价😎因为其实都full嘅平日,所以订咗先都系好!第一次食呢个酱油蟹,就系需要将蟹肉蟹膏拎出嚟捞埋喺个饭度,蟹味好重先鲜甜甜,再加上紫菜蛋饭,好特别嘅口感😋