2017-10-15 3240 浏览
一直都想试,今晚终于有时间约埋朋友黎试下。入到去见到天花挂满了缤纷色彩既花球,地方阔落。整个餐厅满布辣既香味,绝不刺鼻,而系真系非常麻香。见到个MENU好多野选择,好多野都想食,但始终两个女仔,唔敢叫太多。🍜香锅肥牛米线 $48惊唔够饱先叫多左个米线,但原来水煮鱼本身有水晶粉,后知后觉。叫左BB辣,肥牛都几好食,但米线较林身,汤底冇咩特别。🌶🐟水煮黑鱼(小辣)$198最后到主角水煮鱼登场,其实我好想试田鸡,可惜身边无朋友识欣赏。同行朋友本身好食得辣,为左就返我简左小辣。我地简左水煮味型-黑鱼(小辣),一上枱香味扑鼻,见到满满嘅辣椒都已经流哂口水。第一次食黑鱼,大片厚实,隔中连埋花椒同干辣椒一齐食,更加好食。配料都几多,有芽菜、蒟蒻同水晶粉在底,水晶粉好滑。最后加左3款辅菜,莲藕、仙掌、蒙古羊肉。🍴莲藕 $23必食推介,呢度既莲藕松脆好食,吸晒啲精华,非常入味。🦆仙掌 $58初初叫既时候其实唔知咩黎,最后留意返英文字先知道系新鲜鸭掌。嫩滑得黎带爽口感,朋友唔钟意食有脚既野,所以佢食左一旧就留哂比我。都算好食,只系食既量太多,变相真系好饱。🐑蒙古羊肉 $58肉质嫩滑,食落新鲜,带有羊骚味,

🍜香锅肥牛米线 $48

🌶🐟水煮黑鱼(小辣)$198

🍴莲藕 $23
必食推介,呢度既莲藕松脆好食,吸晒啲精华,非常入味。
🦆仙掌 $58
🐑蒙古羊肉 $58
肉质嫩滑,食落新鲜,带有羊骚味,朋友最爱。

自问食得辣嘅,可以试下呢樽魔鬼辣椒粉。朋友食得辣,话几香。对于我呢个钟意食辣又唔食辣既人黎讲,食少少已辣到识飞。

最后餐厅职员送上可以解辣既桂花冰粉,口感似啫喱,充满啖啖桂花味。
2017-10-09