2018-07-30 72 浏览
呢排劲想食麻辣,之后周围揾有啲咩餐厅可以食!咁啱睇到新闻推介开咗呢间新餐厅,即刻去试下!佢地点系长沙湾同深水埗之间,出咗地铁站要行一阵,不过都好快到。店舖环境的的适适,但感觉刚好,店外感觉清新。入到去食晏时间,已经坐满晒人,不过都好快又有新一轮嘅客人,流量几高。一早睇定餐牌叫咗麻辣米线🍜同埋乌梅山渣洛神花茶,呢个饮品对女仔好好,尤其是月经来临之前,可以舒缓𣈱通,味道唔会太甜,有天然味道几好,最紧要唔好过甜,感觉几好清新,月经来前饮一杯真系最适合不过。我朋友就叫咗今日特选嘢饮系玫瑰桂圆可以拣热或者冻,几细心。尤其是女士应该饮热饮因为玫瑰亦都系可以帮助舒缓痛经,味道清新唔错。麻辣米线好香,有啲似台湾一只「曾拌面」味道,麻辣真系好香好多由其面有几片菜同埋一啲腌菜,另外枱上边见到店舖自家制左辣椒茶甫,钟意食辣嘅我即刻试吓啦,劲辣呀果然!!系全店最辣嘅菜式之一,系招牌麻辣都冇咁呛咁辣呀,正呀!来之前真系要好好准备纸巾😂😂另外一定要食呢个重口味云吞啦!因为佢系麻酱同麻辣酱一齐,我平时都觉得呢两种味夹埋好好架,因为平时系出边食一啲捞面都会咁,呢度都唔例外。虽然话好似得七只云吞好似好少,但系其实只只都
呢排劲想食麻辣,之后周围揾有啲咩餐厅可以食!
咁啱睇到新闻推介开咗呢间新餐厅,即刻去试下!
店舖环境的的适适,但感觉刚好,店外感觉清新。
麻辣米线
乌梅山楂洛神花茶
玫瑰桂圆

另外一定要食呢个重口味云吞啦!因为佢系麻酱同麻辣酱一齐,我平时都觉得呢两种味夹埋好好架,因为平时系出边食一啲捞面都会咁,呢度都唔例外。虽然话好似得七只云吞好似好少,但系其实只只都好饱满好大只食三四只已经好够
食得出铺头材料好足料,同埋好新鲜系真嘅,选料系好好。
重口味云吞

另外叫多咗个凉拌青瓜,凉拌青瓜夏天食特别清新同埋开胃,一粒粒咁样好易入口够方便几好。
凉伴青瓜

整体而言,铺头细细但系每个店员都落足心机,尤其是店主,拣咗喺呢度经营好有人情味。睇得出老板娘好用心经营餐厅,我觉得诚意可嘉,咁有心嘅餐厅系难能可贵,更㗎应该值得表扬。自制创新麻辣亦都唔错,希望可以带动到香港人食辣嘅热情同埋细心。同云吞真系食材新鲜绝不马夫,希望佢越做越好啦~
乌梅山楂洛神花茶
重口味云吞