2025-05-30 1 浏览
📍麥當勞(葵興)今日放工快閃去咗葵興麥記,專登試下最近好多人講緊嘅「玉子將軍漢堡」🍔。雖然係快餐店,但今次出品都幾有驚喜,加埋麥樂雞 + 熱飲,組合夠晒滿足。玉子將軍漢堡第一口就已經好有存在感,主打係厚厚一層滑蛋 + 香甜醬燒汁雞扒🍳🐔。雞扒煎得夠香口,汁燒味濃唔死鹹,配埋微甜蛋香、生菜同柔軟芝麻包,層次幾豐富,食落去冇一般快餐漢堡咁膩,反而有啲似港式茶記漢堡再進化版。配菜方面叫咗經典麥樂雞(Sweet & Sour sauce!一定要點),脆皮唔油,雞肉仍保留肉汁,穩定發揮。飲品揀咗熱朱古力同大杯橙冰,兩款都係預期內,熱朱古力冬天飲一流,橙冰就清爽解膩。整體感覺:雖然係快餐品牌,但今次「玉子」系列係認真有做功課,有誠意,$40-$50 左右嘅套餐算係高性價比。午餐/晚餐想快靚正,又唔想太 heavy,其實可以一試。🍟下次會唔會再食?會,再食我會加片芝士試試升級版🤭。
📍麥當勞(葵興)
下次會唔會再食?會,再食我會加片芝士試試升級版🤭。
2025-05-21