餐厅: 阿一海景飯店
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 阿一海景飯店
资讯:

2013-10-17 845 浏览
阿一海景饭店的午市套餐抵食也高质素,人均三百的价位有鲍鱼,海参,鹅掌绝对是超值之选!! 阿一海景饭店的超值午市套餐还有招牌一哥砂窝炒饭必定要留肚吃。望著维港景进午餐,实在身心舒畅!!先来西班牙火腿作前菜. 不过有咸香但没有过咸.菠萝皮做得松脆,叉烧美味. 热辣辣最好吃!!外皮炸得松脆不油腻,芋蓉香软,虽然已经有点点饱,但也要努力继续吃,因为还有很多很多好东西在后头.卤水鹅肝软滑,不过厚身少少口感更好!!虾肉极之新鲜弹牙,份量也多!!sorry,我唔系环保战士,我都仲会食鱼翅. 呢个灌汤饺既鱼翅都真系几澎湃架!!! 而且汤既味道都好好!!呢个生菜鲍鱼崧既鲍鱼炆得又腍又入味,虽然唔系好大只,但都好满足. 咁食法都系第一次!!估佢唔到仲有海参鹅掌,三百几可以有鲍参翅肚真系厉害. 而且仲要扣得好好,超like个鹅掌,好腍但又唔会烂哂!!炸子鸡皮极脆,肉又够嫩,掂!!用全蛋黄炒的饭更香,而且极之足料,再饱也要吃光!!!!最后甜品有杏仁茶同雪糕三文治,中西合璧,已经饱到食唔落喇!!其实仲有好几款唔同价位午市套餐,有平有价. 不过留意套餐系四至十二位用,所以叫齐人就订位喇!!
望著维港景进午餐,实在身心舒畅!!
西班牙火腿
先来西班牙火腿作前菜. 不过有咸香但没有过咸.
菠萝叉烧包
菠萝皮做得松脆,叉烧美味. 热辣辣最好吃!!
芋角
白卤水鹅肝
卤水鹅肝软滑,不过厚身少少口感更好!!
鲜虾饺
虾肉极之新鲜弹牙,份量也多!!
鲜蟹肉鱼翅灌汤饺
鲍鱼生菜崧
红烧刺参拼鹅掌
脆皮龙岗鸡
炸子鸡皮极脆,肉又够嫩,掂!!
一哥招牌砂锅炒饭
用全蛋黄炒的饭更香,而且极之足料,再饱也要吃光!!!!
雪糕三文治

2013-10-12