2014-09-27 2004 浏览
男朋友知道我之前大鱼大肉好想食返清D,同埋我钟意系静静地既餐厅食野,所以今日lunch就揾左呢间cafe试试。系openrice见到人地都话要排队,所以都带左袋小食顶下肚先:)去到既时候前面都有六七台等紧,不过排队既地方望到餐厅同埋有冷气凉,所以都唔辛苦。初初想食all day breakfast,但想试两个main dish,无拣错 烤菜配番茄忌廉汁长通粉首先卖相唔错,烤菜唔会烤过龙,清清地几好味~番茄忌廉汁真系好好味,唔似某D舖头既番茄汁偏酸。食得出既新鲜。大蘑菇意大利饭烤大蘑菇好正~番茄仔烤熟左仲香甜同juicy。我比较少食意大利饭,因为通常都好浓味。但呢碟偏淡,意大利饭硬身得黎适中,侧边仲伴有海盐等人按自己喜好添加。我食清,男朋友重口味,可以自己调教就岩我地啦:)嗌左个三色蓉配牛油粟米,有薯蓉,番薯蓉同南瓜蓉。三种我都钟意既,所以我觉得好正!其实呢兜都几饱,如果细食既人唔好两个main加呢个哈哈哈!饮品嗌左flat white,男朋友嗌左iced mochaflat white唔错,但我觉得杯mocha朱古力味太重,不过都好饮既~下次想舒舒服服食野我都会再帮衬呢到
 烤菜配番茄忌廉汁长通粉
首先卖相唔错,烤菜唔会烤过龙,清清地几好味~
大蘑菇意大利饭
大蘑菇意大利饭
烤大蘑菇好正~番茄仔烤熟左仲香甜同juicy。
我比较少食意大利饭,因为通常都好浓味。
我食清,男朋友重口味,可以自己调教就岩我地啦:)
三色蓉配牛油粟米
嗌左个三色蓉配牛油粟米,有薯蓉,番薯蓉同南瓜蓉。
flat white, iced mocha
下次想舒舒服服食野我都会再帮衬呢到
题外话/补充资料: 餐具清水都系自助形式,其实我觉得咁样仲好~自己黎,好家庭式哈哈~~
2014-09-27
等候时间
20 分钟 (堂食)
三色蓉配牛油粟米