2013-04-14 156 浏览
火锅本色夜市开6点,是晚我们订了6时正的枱,却早了5分钟到,点知开左门灯又开左一半但一个人都冇,心惊惊即刻走番出黎。然后过对面商场闲逛了10分钟再度来到火锅本色(因为个商场真系冇野睇的)。终于有人,而且好殷勤咁接待左我地三个人去一张卡位枱,张枱好大,至少可以坐6个人架。而且sofa背间得颇高,隐密度够,食得特别自然同放松。而且因为系6点,所以我地好似系包左场咁,一到7时左右就越来越多人lu....同一般专业火锅馆无异,未点菜已经俾晒酱料任沟,最后三个人点了一个二人餐再side-bet多两个菜、丸。汤底系最基本既薯仔蕃茄汤。但一见到人地食超级海鲜汤底就后悔喇,因为真系劲多海鲜个样好靓架…二人餐前菜系刺身,唔系讲笑,d刺身真系好新鲜,唔讲以为系寿司店食既事实上,佢地既海鲜料真系好新鲜,滚完之后仲系好甜好有鲜味,呢几只大花甲系心水推介不过,'响铃'就差d,平时我地都好钟意食'响铃'架,秘技系用筷子夹住超迅速数1、2、3即食,正呀,可惜,呢个'响铃'即使只系数1,都已经淋左,麻麻地呢。再到手打丸同墨鱼滑,大大粒手打丸又系超正,爽口兼弹牙,心水系虾丸,真系劲有虾味同埋佢既饺都好食架, 皮薄得黎又

同埋佢既饺都好食架, 皮薄得黎又唔会好易穿,睇到晒馅料好卖相好吸引。
黑毛猪都ok,师傅切得好薄,刀功好,一灼即熟。
um....我地就点左asahi 同竹蔗水做饮品,其实佢地仲有其他啤酒,不过,除左blue girl有樽装,其他都系罐装,冇计,唔钟意饮blue girl,就饮asahi。竹蔗水几清甜,ok啦
最后每人都要差不多250找数,有少少贵。下次食会拣多d海鲜,好似感觉抵d!

用餐优惠
试食活动