2023-11-05 24 浏览
幸福就是🫶🏻遇上法国蓝带饼师大推泡芙、玛德莲蛋糕🫶🏻<芝麻汤圆puff>入面mochi好烟韧,芝麻味超浓!<腐竹薏米puff>啖啖清新嘅豆香,食到一片片腐竹🥰<特浓开心果麻糬puff>My favourite! 我系开心果fans,好少食到咁浓嘅开心果酱亮点系有焦糖crumbs🫶🏻<黑糖珍珠奶茶puff>好浓嘅焙茶味,系我至爱嘅”少甜”甜度麻糬好出色,好似食紧黑糖珍珠咁🤓如果想加甜,仲可以自己加”黑蜜酱”<法式焦糖炖蛋puff>焦糖面好无敌,非常crunchy❣️好似食紧crème brûlée咁近排新推出嘅秋意浓浓口味puff🍁<栗子麻糬>🌰入面有大大粒栗子,啖啖浓郁栗子蓉,mochi非常烟韧软糯👍🏻<台式芋泥咸蛋黄肉松>我向来系咸甜mix fans🥰推介!芋泥份量好澎湃、入口软绵,有咸蛋黄香之余唔会太腻,配肉松好完美💯玛德莲assorted box:包括: 烟肉芝士(成为我早餐之选)、糖不甩、京都抹茶红豆麻糬、原味、Lotus焦糖饼干最中意系糖不甩🫶🏻中意花生嘅朋友一定要试

幸福就是🫶🏻遇上法国蓝带饼师
大推泡芙、玛德莲蛋糕🫶🏻

<芝麻汤圆puff>
入面mochi好烟韧,芝麻味超浓!

<腐竹薏米puff>
啖啖清新嘅豆香,食到一片片腐竹🥰

<特浓开心果麻糬puff>
My favourite!
我系开心果fans,好少食到咁浓嘅开心果酱
亮点系有焦糖crumbs🫶🏻

<黑糖珍珠奶茶puff>
好浓嘅焙茶味,系我至爱嘅”少甜”甜度
麻糬好出色,好似食紧黑糖珍珠咁🤓
如果想加甜,仲可以自己加”黑蜜酱”

<法式焦糖炖蛋puff>
焦糖面好无敌,非常crunchy❣️
好似食紧crème brûlée咁

近排新推出嘅秋意浓浓口味puff🍁

<栗子麻糬>🌰

<台式芋泥咸蛋黄肉松>

玛德莲assorted box:
最中意系糖不甩🫶🏻中意花生嘅朋友一定要试!
入面仲有软软嘅麻糬!

最后仲食左: <开心果蛋糕樽>
开心果充满焦糖香味,好似食紧爆谷咁❣️
加上戚风蛋糕
实在太幸福喇!