2024-02-15 1196 浏览
趁住情人节同男朋友嚟咗试呢间好有气氛嘅fine dinning 因为我哋太迟book位所以dinner时段一早已经full咗我哋就转左lunch timeLunch time会比dinner更加实惠佢哋有lunch set提供三道菜系$398 四道菜系$468 呢个系情人节当日嘅价钱非情人节嘅价钱更加抵食头盘我哋就叫咗当日嘅精选薯仔洋葱汤嚟到嘅时候侍应会喺你面前倒入去俾你可以影相个汤非常浓郁同creamy 食得出入边嘅粒粒薯仔非常推荐另外一个头盘我哋叫咗生蚝而呢个头盘就需要加$58生蚝入边有三文鱼子牛油果同埋泡沫一啖食落去有非常多层次嘅口感而且生蚝好新鲜 呢个头盘都系非常推介主菜我哋叫咗当日嘅推介意粉当日嘅意粉系海鲜汁鲍鱼意粉海鲜汁好咸香挂住意粉,口感好唔错另外入边都有非常多嘅鲍鱼薄片鲍鱼系新鲜鲍鱼非常有咬口另一个主菜,我哋叫咗烤鹌鹑肉质一啲都唔会干非常Juicy平时食得多牛扒都非常推荐食一啲特别嘅菜式要提一提嘅系佢半碟嘅薯蓉好滑好好味另外我哋额外加咗一个自费嘅头盘系海胆带子牛油果他他虽然价钱小贵需要$208而份量都比较少 不过所有食材都超级新鲜,而且配搭埋一齐味道系好特别,所以都非常

因为我哋太迟book位

一啖食落去有非常多层次嘅口感
而且生蚝好新鲜 呢个头盘都系非常推介

主菜我哋叫咗当日嘅推介意粉
当日嘅意粉系海鲜汁鲍鱼意粉
海鲜汁好咸香挂住意粉,口感好唔错
另外入边都有非常多嘅鲍鱼薄片
鲍鱼系新鲜鲍鱼非常有咬口

另一个主菜,我哋叫咗烤鹌鹑
肉质一啲都唔会干
非常Juicy

另外我哋额外加咗一个自费嘅头盘
系海胆带子牛油果他他
虽然价钱小贵需要$208
而份量都比较少
不过所有食材都超级新鲜,而且配搭埋一齐味道系好特别,所以都非常推荐大家叫

最后就系当日嘅甜品柚子柠檬挞配自家制芒果雪葩
呢个我就觉得太甜麻麻哋