2021-10-09 5279 浏览
自从观塘工厦逐步发展成工厦食肆后,好多cafe都系观塘渐渐冒起,当中The Hunt Coffee & Roastery 亦都系口碑唔错呢间cafe较近码头个边,系商业大厦地下个层,我5点几去到都要等一阵先有位,楼底都几高,环境几舒适Tuna Risotto菠菜意大利饭个颜色好翠绿好靓呀,加入左芒果果肉,好有田园既味道,整个意大利饭味道偏淡,不过连埋三文鱼籽,吞拿鱼一齐食后令到成个饭增添左唔少味道Grilled Sea Bass鲈鱼外皮煎至金黄香脆,鱼肉亦能保持嫩滑,紫蕃薯同南瓜蓉颜色非常抢眼,配菜同鲈鱼都好夹,唔会抢左大家既味道Angus Sirloin五成熟既安格斯西冷牛扒,煎到外面少少焦脆,肥瘦均匀,肉味香浓鲜嫩,配上香脆既薯条同原只焗蒜头,非常不错Honey Lime Macchiato味道饮落似tonic espresso咁,咖啡味香浓,不过我都系钟意无甜味既咖啡多dGreen Tea Latte转了燕麦奶既绿茶Latte, 味道正常,唔算有太大惊喜Honey Lime Soda 加了蜜糖既青柠梳打,味道几refreshing Hunt Signature Tiramisu呢

Tuna Risotto

Honey Lime Macchiato

Green Tea Latte
转了燕麦奶既绿茶Latte, 味道正常,唔算有太大惊喜

Honey Lime Soda
加了蜜糖既青柠梳打,味道几refreshing

Hunt Signature Tiramisu
呢个Tiramisu 既形态有别于平时食开个d,好似一件cake咁,好靓呀,lady fingers用上自家制既咖啡同白兰地浸透,啖啖都有浓郁既咖啡酒香,芝士忌廉好轻好smooth,再咬少少橙皮干一齐食,个味道真系意想不到既好味
Hunt Signature Tiramisu

无谂过观塘会有间食物咁高质既cafe,cafe既价钱,fine dining 既摆碟,店员亦都好亲切,非常有惊喜